Monday, April 16, 2012

TIDURLAH mengikut cara NABI s.a.w

salam semua

mari kita ikut cara nabi kita tidur ...




Waktu Nabi Muhammad saw. hendak tidur, lazimnya baginda meletakkan tapak tangan kanannya di bawah pipi kanannya. (HR Thabarani)

Nabi Muhammad saw. bersabda, "Berbaringlah di atas rusuk sebelah kananmu.” (HR. Bukhari dan Muslim)

Wallahu 'alam.


selamat malam semua .... jgn lupa ambil air sembahyang ye ;)



17 comments:

  1. saya sejak mengandung dulu 1st time tidur mengiring mcm tu...sampai sekarang ni dan biasa...tak boleh tidur terlentang langsung...tapi sebelum mengandung dulu selalu tidur telungkup pulak...akekkekeke skang dah tak buleh tidur terlungkup cenggitu ngerikkk kena pijak anak jek di buatnya...akekkeke

    tq for sharing yg nehh :)

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah,saya memang praktikkan kak..semoga kita sama-sama mendapat manfaat darinya ye kak.Thanks for sharing kak

    ReplyDelete
  3. saya pun amalkan tido mcam ni..tp tak tentu lah kdg2 kiri kadg2 kanan.

    ReplyDelete
  4. sy tidur secara belasahan.tp mmg bagus tido cara nabi..

    ReplyDelete
  5. Assalam kak, info yg menarik...saya pun selalu mulax2 tido ikut gini juga tapi lelama lenguh pusing ke lain pula:)

    ReplyDelete
  6. sy ni kdg2 kalau teringat sy buat..tapi kalau x teringat tu xdelah buat :(

    ReplyDelete
  7. dah sebulan saya tidur mengiring ke kanan, sebelum ni adam suke nyusu sebelah kiri kalau nak tidur, alhamdulillah pas brenti susu 2 tahun ni, barulah saya merasa nikmat tidur gaya bebas kekekekekke

    ReplyDelete
  8. bkn kata tido je kak...segala2 perbuatan kite nie perlu ikut sunnah nabi kan..sbb setiap sunnah nabi tue ade baiknye..

    ReplyDelete
  9. mmg selalu tidur mcm ni rasanyer....tetiba jer ngeeee

    ReplyDelete
  10. tidur mengiring mmg bagus dari tidur terlentang...

    ReplyDelete
  11. aLHAMDULILLAH Queen mmg tidur mcm ni.. kalau tidur cara lain mmg sush nak lelap matanya.

    ReplyDelete
  12. ha betul tu kdg2 kalo teringat buat.kalo x igt..ha dibantainye tido ikut suka hati..hahahahaha..tp ms peknen mmg ye tido cengitu..:)

    ReplyDelete
  13. Insya Allah diamalkan.....

    ReplyDelete
  14. xleh tido lapik tangan lama2..nanti kebas...huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  15. terima kasih atas info..insyallah sama2 kita beramal ;-)

    ReplyDelete
  16. izan sejak pregnant ni mesti tidur mengiring. tapi tukar2 juga kanan kiri sbb tak selesa gitu dlm satu posisi je...

    thanks for sharing ye kak ieda...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...