Tuesday, April 24, 2012

TAKEN by amanina ~ ORKID itu MAK SAUDARA yg punye !

salam semua

petang kelmarin akk bawak amanina melayan menembak di sekitar rumah kami .. rumah mak saudara akk kebetulan memang suke menternak bunga2 ekekeke .. soo amanina cakap lah .. ibu jom kita amik gambo nak ?? ... huh boleh je .. pandai gak anak dara akk nie .. malas nak ambil sendiri .. akk ajar cara dia nak close up , dan gunakan auto atau manual .. haa inilah hasilnya .. boleh lahhh .. without editing okeh pic2 nie ... 

macam x caya .. dia pandai gak amik .. sbb akk pun bukan lah pro sgt kan .. masih belajar dan belajar .. adakalanya main tembak aje .. tgk2 cantik lak muahahhaha ;) puji diri sendiri lahh pula ! .. ;) ok lahhh jom layannnnnnnnn je pic bunga2 nie , bagi sejuk dan segar sikit mata uolssssssss;)



sangat suke warna orkid nie ..



suke jugak ! ...

rajin mak saudara akk menanam , menjaga dan membelai .. kata mak bunga orkid nie sgt2 cerewet , yg penyaboor aje leh tanam dan jaga pokok nie .. ye ke ?? hurmmm akk x minat jaga bunga .. nak kena belai2 nie .. aduhhhh not me , orang cakap bukan orang seni ye ?? ahhahaha x perlah ... tapi akak suke tgk ! ... ;)


33 comments:

  1. cantik..sama macam akak, qema suka tgk tapi tangan 'panas' kata org tanam apa xhidup lama sebab kurang rajin membelai pokok sebenarnya hihi

    ReplyDelete
  2. bunga cantik gambar lagi cantik!!

    ReplyDelete
  3. Cantik2lah orkidnya...
    pndai anak sis amik gmbr yer.

    ReplyDelete
  4. Suka tengok bunga orkid tu... cantik2.Bunga yang kat bawah tu ada kat laman kak Zai.

    ReplyDelete
  5. Cantik2 orkid tu..suka lily tgk..

    ReplyDelete
  6. Sy ni plk kak, klu tanam pokok xberbunga cam pokok kunyit ke, limau purut ke senang hidup, segar bugar lg TAPI klu tanam pokok bunga hampeh, xde keluarnyer bunga, tangan suam2 kuku kot...hehe

    Anyway, cantik pic yg anak dara akak tembak tu, blh asah bakat dah ni...

    ReplyDelete
  7. pandai anak akak amik gambar, memang segar mata ni nengok kaler bunga tu..memang pun nak tanam okid kena orang penyabar tapi kan, saya ni tak kira bunga apa pun memang tak sabar, hehe

    ReplyDelete
  8. cantiknya bunga2 tu semua.
    sy pun bukan penggemar bunga.tp takat tgk2 tu sukalah ;)

    ReplyDelete
  9. wah macam dh pro la kak.. cantik2 picsnya.. sejuk je mata memandang.. kalau dekat dh leh mintak khidmat akak wat photoshoot.. hehe..

    akak, sy dh anta email tp x lepas la kak.. email akak bg tuh x valid.. huhu..

    ReplyDelete
  10. teringat orkid milik moyang sye punye...dia kate dgn orkid ni kite kene ckp ngan dia smbil sirap air..baru dia kuar bunga..hehhehe

    ReplyDelete
  11. cantik, pandai amanina snap pic yerk..

    ReplyDelete
  12. sangat2 cantik kak...clear n puas tgk pic tu...tenang mate tgk pic bunge2 yg cantik2 nieh....

    ReplyDelete
  13. Kakak suka bunga ieda... orkid yg no. 3 dan 5 tu akak ada tapi tak sehebat ini. Kakak punya ciput je bunganya...

    ReplyDelete
  14. cntiknya kak... mcm opah sy jugak.. sk tanam orkid.. :-)

    ReplyDelete
  15. wahhhh kecik dah berbakat ...

    ReplyDelete
  16. sedap mata memandang..saya suka kaler pepel tu..

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  21. kak..sory..saya delete mesej2 tu..tak tau nape mesej saya kuar byk kali...terkejut sy tgk tadi...

    ReplyDelete
  22. buat wall paper pun bagus gak ni....

    ReplyDelete
  23. 2 dua pun cantik...:)



    ecah nak wane peach tu tau hahahah ;p

    ReplyDelete
  24. uiii...kalau saya kat sini mesti rambang mata gak!

    ReplyDelete
  25. tumpang tengok jugak yer kak...sebab tak cukup kaki tangan nak membelai ni ha..aekkekee

    ReplyDelete
  26. shantek!
    bunga yg dua dr bawah tu...kt kpg byk mak tanam
    bila dia merimbun...lawanyaaaa...!

    ReplyDelete
  27. mak saya suke tanam bunga yang last tu kak. die cakap senang jaga bunga tu. dah lah bunganya tahan lama :D

    ReplyDelete
  28. memang lawa! pandai amanina ambik gambar..

    sebenarnya bela orkidlah yg paling senang.. tak siram 3 hari pun takkan layu punya.. hehehe.. yg nak kena sabar tu sebab pokok orkid ni lambat & jarang2 berbunga... jadi memang nak kena sabarlah menunggu & menunggu sampai pokoknya berbunga... mak akak pun tengah giler ngan orkid skrg ni....

    ReplyDelete
  29. bunga? cantik bunga tu.. hasrat nak bagi bunga masa balik bln 5 ni nnti x kesampaian.. hehe

    ReplyDelete
  30. cantiknya bunga orkid...beli kat kedai mahal...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...