Monday, April 9, 2012

SUSU celah KANGKANG ~ aduh ku lewat

salam semua

aduhhhh percaya atau tidak AARON aziz punye hal semalam , sampai akak bagun lewat pagi nie huhuhuh ecehhhhhhhhhhh ... yelahh tgk keputusan abbph lah kann semalam , kan habis lewat .. x tahu kenapa hp akk tuu bila akak sedar set jam lari 3 jam lewat dari jam asal .. huhuhuh .. sbb sblm tu akk ada charge hp , x sangka lah sampai lari setting jam dan tarikh hp tuu .. erghhhhhhhh ;)

sib baikk lah akk dgr azan subuh .. terus bingkas bangun uhuhuh , sempatlah grgkan anak2 nugget dan masak telur grg berlada , bekalan mereka makan tgh ari dirumah hari nie ..  ( sbb ummi akak x der kan ) .. dush2 .. sabor jelah kann .. ape2 punn sib baik x lewat sgt .. kira pagi nie tadi macam ribut lah akak buat persiapan anak2 .. lucu lak .. haishhhhhhhh  ... ok lah back to entry akak nie ..

ada baca berita pasal kecurian melibatkan puluhan ribu dlm metro online nie .. perghh berani sungguh , yg paling x tahannn yg buat kerja2 nie adalah wanita separa umur dah ... dah tua .. huhuhuh same je usia macam mak2 kita .. berani betul mereka nie .. siap letak celah kangkang uhuhuhu .. kenapa jadi macam nie ??? ada sedikit kah ?? kesempitan wang kah ?? ... paling sedih bila mereka nie semua wanita melayu islam , dan berTUDUNG ! ... uhuhuhu

BONGKAR...rakaman CCTV menunjukkan aksi dua suspek.

KANGAR: Kumpulan wanita berjubah yang aktif mencuri susu di pasar raya di beberapa lokasi seluruh negara muncul di bandar ini dengan taktik lebih agresif sebelum dicekup polis selepas perbuatan mereka dirakam kamera litar tertutup (CCTV). 

Dalam kejadian di sebuah pasar raya di Jalan Kaki Bukit, di sini, Khamis lalu, lima wanita terbabit dikesan mencuri puluhan susu tepung berjenama yang bernilai kira-kira RM10,000 dengan cara menyorokkan barangan itu di celah kangkang mereka.

Melalui rakaman CCTV, mereka yang bertudung labuh, berbaju kurung dan berjubah dilihat keluar masuk premis pasar raya itu sebanyak empat kali dan dengan selamba menyorokkan tin serta kotak susu yang dicuri di dalam pakaian masing-masing.

Pihak pengurusan pasar raya yang menyedari perbuatan itu selepas melihat rakaman CCTV terus membuat laporan polis. Siasatan polis kemudian mendapati lima wanita terbabit turut dibantu enam lelaki dan polis menahan enam daripada mereka termasuk dua wanita di Klang, Selangor dan Bukit Jalil, Kuala Lumpur, pada Jumaat lalu.


macam2 hal dunia skrg nie .. manusia sanggup lakukan apa sahaja demi untuk mendapatkan apa yg mereka ingin kan .. adakah demi kepuasan atau desakan hidup .. nak2 hidup di bandar2 besar skrg ini .. ;(

27 comments:

  1. Mesti macam lipas kodong ieda buat kerja pagi ini ye..:)

    Kadang yg sedih berlagak baik; sebenarnya kakak rasa bukan itu cara berpakain mereka...

    ReplyDelete
  2. dulu ejulz penah keje kat satu kedai dekat hospital di kuching.. penah gak kes camni.. bos hairan sbb susu yg mahal tu x laku tapi sekejap je dah kurang.. rupa2 org curik.. lbh kurang sama tektik yg diguna.. mcm2..

    ReplyDelete
  3. mencuri pakai jubah...memalukan...nanti saya tengok shoutbox akak ya....

    ReplyDelete
  4. kesian lah. kalo kita pula terjumpa benda macam ni, kena cepat2 tolong dan nasihatkan.. semoga diorang berhenti.. mungkin faktor desakan hidup..

    ReplyDelete
  5. rasa pelik org2 tu snggup buat keje tuu...terdesak sgt ke..pelik2 manusia di akhir zaman ni..bertudung lak tu memalukan kaum....!

    ReplyDelete
  6. macamanala diorang ni buat keje kan..celah kangkang??
    ya allah..berjibah..bertudung..

    ReplyDelete
  7. bertambah creative mereka nie...

    ReplyDelete
  8. g pun lewat kak ari ni..tp bukan sbb aaron aziz...tp sebab penat merayap 2 hari..hehee

    ReplyDelete
  9. ntah ape2 la diaorg nih...
    mcm xde keje lain...
    wat malu kaum jerk... huhhh....

    ReplyDelete
  10. huhu..mmg memalukan kaum btol pencuri tuu..rosak imej ...

    ehe..tgg tgk aron aziz ker...sy ntah kenapa dh tak minat tgk dunia artis..sbb smlm keluar dating...

    ReplyDelete
  11. battul kata kakzakie..mereka memakai pakaian tu cuma untuk menjalankan axtvt mencuri je

    ReplyDelete
  12. Assalam Dik Ieda....dah macam my wwife is a superheroin ye hari ni....terbang dengan laju..bereskan urusan anak-anak!....Entahlah si Aaron ni....napelah dia pulak yang di salahkan!!

    ReplyDelete
  13. sampai ke celah kangkang susu tu disoroknya..ish ish

    ReplyDelete
  14. sanggup diaorg yang dah berumur buat perkara mcm tu yer...

    ReplyDelete
  15. Aduhhhh!! macam2 hal, memalukan aje...huhuu

    ReplyDelete
  16. ISH KAK...biar betul...memalukan laaaa....attire muslim plak di perguna utk pekara jahat tu...mmg memalukan laaaa....

    ReplyDelete
  17. huhuu br baca kat metro td....

    ReplyDelete
  18. alahai... curi nak jual balik la tu agaknya, kalu x, nak buat ape susu bebanyak tu kan..

    ReplyDelete
  19. kalo sebab desakan hidup, nape tak berusaha dgn mendapat cari yg betul... sanggup mencuri, dari mencari sumber rezeki yg halal... kite selagi sihat, selagi tu la kite gunakan tulang 4 kerat ni utk mencari rezeki Allah yg maha luas ini...

    ReplyDelete
  20. Salam Ieda.Ni la org2 yg menjatuhkn martabat wanita2 yg brtudung.Gunakn tudung untuk mencuri!
    K.atie dah pernah tgk video ni...semuanya pangkat 'makcik2' yg mencuri ni..xmalu ker?
    Atau mmg depa ni org susah..tapi cam sepasukan lak mencuri.
    Semoga mereka semua insaf...

    ReplyDelete
  21. nape la dorang ni jadi terdesak sampai macam ni..byk sgt kes curi susu ni...saya rasa dorang jual balik la susu2 ni...giant kat umah saya sekarang ni dh byk btul bahagian brg2 dh berkunci..nak ambik brg kena paggil pekeja dorang..dorang kata sbb byk kecurian..

    ReplyDelete
  22. aduhh..sllau nmpk supermarket ni tampal2 muke pencuri kan..huhu

    ReplyDelete
  23. Berselindung dgn tudung labuh,baju kurung dan jubah tu....

    ReplyDelete
  24. kenapa dorang yer... kehidupan mereka susah sgt ke.... emmm walau susah macamana pun.. jgnlah mencuri kan... malu anak2 dia..

    ReplyDelete
  25. pernah tau dorang curi dgn cr mcm tu..geng kankang...dorang kepit brg curi tu kat celah kaki dorang..jahatlah...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...