Sunday, April 22, 2012

SALAM TAKZIAH buat mu atas pemergian ANAKANDA

salam semua

sedih mengamit petang ahad ini , tatkala akk menerima berita pemergian anakanda tersayang rakan office akk ... ya allah tersentap jiwa bila memgenang kembali keletah dan senyum tawa arwah .. petang jam 3.30 akak menerima sms dari rakan pejabat menyatakan anak salah seorang staff di ucsa kemalangan jalan raya dan sekaligus mengorbankan nyawanya ... terdiam , terkedu dan x tahu nak memulakan dimana , menjawab sms dari rakan menjadi kaku seketika ..

terbayang akan wajah kak PORA ketika ini , sudah pastinya hiba dan tidak dpt menerima berita kematian anakanda ke 5 beliau , cuba berbalas sms dengan rakan2 yg lain utk pergi melawat . Sampai dirumah beliau , jenazah sudah siap dikafankan , 

alfatihah mengiringi arwah ke tempat persemadian yg abadi .. bergenang air mata kak PORA menghantar pemergian anakanda ke alam yg kekal selamanya itu .. x terhingga pilu rasanya melihat wajah kak PORA .. ku peluk kak PORA dengan linangan air mata , berharap agar dia merelakan pemergian anakanda nya , mengampunkan segala dosanya , menghalalkan susu yg diminum olehnya selama ini ... 

arwah hafiz kemalangan jam 6.00 pagi tadi , dilanggar sebuah toyota hilux ketika dia keluar dari simpang shell minyak di pandan menghala ke airport kuantan , tujuan asal adalah mengambil rakan yg baru balik dari KL dan menghantar rakannya pulang ke rumah ( seperti apa yg diceritakan ) ... namun entah kenapa rakan beliau x jadi nak balik kerumah tetapi ke tempat lain .. 

“Sesungguhnya kematian adalah haq, pasti terjadi, tidak dapat disangkal lagi. Allah Subhanahu wata’ala berfirman, artinya, “Dan datanglah sakaratul maut yang sebenar-benarnya. Itulah yang kamu selalu lari dari padanya.” (QS: Qaaf: 19)


 Nabi shallallahu ‘alaihi wasallam menganjurkan agar banyak mengingat kematian. Beliau bersabda, yang artinya: “Perbanyaklah mengingat penghancur kenikmatan (maut)” (HR: At-Tirmidzi, hasan menurutnya).



semoga kak PORA tabah .. alfatihah


31 comments:

  1. Al Fatihah...semoga beliau tabah dgn pemergian anakanda tercinta.Semoga rohnya dicucuri rahmat

    ReplyDelete
  2. takziah buat family arwah...
    smoga kak pora dan family tabah...
    Al-Fatihah

    ReplyDelete
  3. Alfatiiah..semoga rohnya ditpt digolongan yg beriman dan dipermudahkan segala2ns disana nanti...

    ReplyDelete
  4. takziah buat keluarganya mudahn tbh menghadapi ujian Illahi ini...
    salm kungjung balas...

    ReplyDelete
  5. takziah buat keluarga arwah, alfatihah

    ReplyDelete
  6. al-Fatihah... semoga kak pora tabah.

    ReplyDelete
  7. Semoga kak pora sekluarga tabah dgn ujian dr ALLAH ini...
    Al-Fatihah

    ReplyDelete
  8. smoga roh ditempatkan bersama2 org yang beriman..

    ReplyDelete
  9. al fatihah..

    yang membaca turut sedih.. apatah lagi yang dekat dgn arwah

    ReplyDelete
  10. Mmg kereta selalu laju kat situ..

    Al fatehah dan Takziah buat keluarga arwah..

    ReplyDelete
  11. Innalillah semoga rohnya dicucuri rahmat

    ReplyDelete
  12. Al-Fatihah.. dan salam takziah buat Kak Pora sekeluarga.. Moga rohnya dicucuri rahmat.. Amin

    ReplyDelete
  13. salam takziah buat keluarga kak PORA...dan Al Fatihah utk arwah....

    ReplyDelete
  14. salam kenal..
    semoga arwah pergi dengan tenang..dan mereka yang ditinggalkan menghadapi dengan tabah..

    ReplyDelete
  15. Al fatihah.. mg keluarga arwah tabah hadapi dugaan ni..

    ReplyDelete
  16. alfatihah diucapkan..
    smoga kak pora tu tabah..
    berat mata memandang berat lagi bahu yg memikul..hanya Allah je yg tau perasaan seorg ibu..
    smoga Allah memberi kesabaran n ketabahan yg tinggi buat kak pora

    ReplyDelete
  17. al-fatihah..
    semoga arwah ditempatkan di kalangan org2 yg beriman..amin
    semoga keluarga kak pora tabah menghadapi dugaan yg maha hebat ini..

    ReplyDelete
  18. Takziah buat keluarga sahabat kamu ni sis...dan AL-FATIHAH buat arwah Hafiz..semoga Allah mencucuri rahmat keatas roh nya...

    ReplyDelete
  19. pemergian yg tibe2 nie mmg buat kite tersentap kak..lg2 org yg rapat ngan kite...

    ReplyDelete
  20. Salam takziah buat kak Pora dan family....

    ReplyDelete
  21. Al-fatihah...semoga akak tu tabah.

    ReplyDelete
  22. al-fatihah buat arwah...semoga kak pora tabah...menghadapi dugaan ini...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...