Thursday, April 12, 2012

QUEHTIAW & MEE HUN pilihan tersayang

salam semua

petang semalam malas nak masak nasi utk dinner .. so akk buat quehtiaw dan mee hun grg aje .. dah .. simple utk dinner kami petang tu  ... janji anak2 suke dan hubby x kesah .. ;) semalam bila cerita pasal earthquake tu , hati memang debar2 .. yelah masa nie akk tgh menggoreng mee kan .. mana sangka masa nie di acheh tgh gegar .. sbb x rasa apa2 perubahan even cuaca pun ok aje .. yelahh kami jauh koot .. ;)

quehtiaw biasa2 dari akk buat keluarga ;)


fries macam biasa .. penambah selera ..


this is for me .. akk shake tgh ari tu .. so petang tuu akk makan banyak lah sikit utk dinner .. ekekek takut lapor pulak malam kan .. mana tahan dik .. nak2 akk baru start period .. nak2 kalau kebetulan musim ujan .. lagi lahh huhuh

hurmmm kalau kita period , kita cepat lapar ye ?? akk mengalami situasi nie sejak 4 tahun lalu lepas proses ikat ( stop preggy ) .. hurmm atau perubahan hormon sahaja ..


29 comments:

  1. sedap kuewteau n mihun goreng akak tu... saya memang suka menu mcm ni...hehe

    masa gempa bumi berlaku saya dlm kete menuju ke pantai... tak rasa... nampak satu pasarraya tu semua org keluar duduk diluar...ingat kebakaran ke apa..rupanya ada gegaran... kami tak jadik ke pantai kerana takut...:)

    ReplyDelete
  2. yummmeehh....!!terliuuurr!!

    ReplyDelete
  3. x tau pon pasal gempa bumi tu..ish sy ni lagi teruk.nmpk benor x bukak tv n baca berita

    ReplyDelete
  4. saya pon tak rasa gegaran tu kak ieda, sedapnya hidangan untuk keluarga, ni yang buat suami dan anak2 bertambah sayang ni kak

    ReplyDelete
  5. g selama2nyaa kalo nk period cepat lapar...dr muda2 dulu...heheeee

    ReplyDelete
  6. sedap.. tp xde selera la ejulz pagi ni.. padahal dah tapau nasik goreng dah tu.. ermm.. rindu dia..

    ReplyDelete
  7. fries tu sungguh menyelerakan

    ReplyDelete
  8. eh samalah kita kak goreng mihun untuk dinner, pastu tadi pun breakfast bihun jugak, balance malam tadi

    tina kalau nak period, makan mmg macam apa je, tapi bila dah period biasa je pulak

    ReplyDelete
  9. Assalam Dik Ieda....wah sekali keluar...mak aiii dua tiga jenis terhidang penuh meja....lama tak buat kue teow ..rasa nak slurpp jer melalui tingkap ni....Leg Amaran Tsunami dah ditarik balik..semalam memang suspen jugaklah!

    ReplyDelete
  10. yumm..yum..cedapnya..pg2 dah breakfast kat sini:-)

    ReplyDelete
  11. huwaaaa x mkn lagi ni..lapo la kak

    ReplyDelete
  12. Presentation gambar tu yg buat kakak terliur ieda..

    ReplyDelete
  13. lieya suke kuew tiow lagi dari mihun kak....rajin tul akak sampai buat due versi lagi...best2...sonok mkn ramai2 ngan family camni kan kak...time tea time camni le boleh borak lame ngan anak2....

    ReplyDelete
  14. fries tu yg memanggil saya kak...huhu...

    kalau dgr pasal gempa bumi tu, sumpah saya teringat kenangan pengalaman merasai gempa bumi masa kat Bali tahun lepas...huhu....

    ReplyDelete
  15. wahhh dh boleh kalah kan blog tiffin biru ni kak.hehehe

    ReplyDelete
  16. Akk pun kdg2 mcm tu jugak sis...bosan nak mkn nasi...gorenglah mee hoon ker mee ker..ringkas cepat mudah...

    ReplyDelete
  17. Sedap nampaknya kuewteau tu...
    Sini kak Nurul x rasa pun ada gegaran.

    ReplyDelete
  18. terasa lapar betul tgok menu akak ni...yum yum

    ReplyDelete
  19. Semua sedap!!! hihihi saya kalau nak periad lapar gan haus

    ReplyDelete
  20. ia mengliurkan saya lah kak...

    ReplyDelete
  21. terliur tekak mak buyung ni ...hihihi

    ReplyDelete
  22. aduhhhh...mmng terliur tengok.....

    ReplyDelete
  23. nak sikit kuewteow tu kak.... sedapnya nampak...

    ReplyDelete
  24. menu yg simple dan sedap tu kak ieda. izan pun buat kueytiaw grg arini.

    kalau izan pun camtulah kak...time period sblm2 ni mmg rasa lapar je...

    ReplyDelete
  25. lapar terus tgk kuetiaw tu...

    sy pun lapar time period..makan byk tuuu

    ReplyDelete
  26. hwaa ada kuewtiaw, meehoon pulak, fries lagi. mmg rajin sungguh kak ieda ni tau!

    ReplyDelete
  27. saya sentiasa lapo kalau tgk gambar makanan...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...