Sunday, April 15, 2012

pernahkah anda MIMPI BERBOGEL

salam semua

pagi semua .. yuk akk nak kongsikan sesuatu untuk anda semua berkenaan mimpi .. haa sure ramai yg selama ini selalu bermimpi kan ?? sooo salah satu mimpi yg mempunyai makna terbesar dlm hidup seseorang sekiranya dia bermimpi BOGEL ! ...




Perkongsian dari page Peminat Ustaz Azhar Idrus: 

Baru pulang dari kuliah Tuan Guru Dato’ Dr. Haron Din Beliau membuka kuliah degan satu pertanyaan. Adakah anda semua pernah bermimpi melihat diri anda berbogel? 

Semua hadirin tersentak. TG meminta siapa yang pernah bermimpi mengangkat tangan. Tiada seorang pun angkat. TG beristighfar. TG menyambung dgn satu kisah di mana kisah itu diambil dari majalah arab. Dalam majalah itu menceritakan satu wawancara dengan Imam Masjidil Haram Sheikh Sudais. 

Dalam wawancara itu, ada sesi soal jawab melalui telefon. Satu panggilan diterima. Pemanggil itu bertanya soalan tentang tafsir mimpi. Sheikh kata beliau tak pandai ilmu tafsir mimpi, tapi hanya sebahagian sahaja beliau tahu. 

Pemanggil itu menceritakan mimpinya, dalam mimpinya dia melihat seorang lelaki sedang bertawaf dalam keadaan bogel tanpa ada perasaan malu. 

Sheikh menjawab : Masyaallah..masyaallah… Tafsir mimpi ini saya tahu, orang itu mendapat keampunan dari Allah dan segala amalan dia diterima. Umpama anak yg baru dilahirkan tanpa sebarang dosa. 

Pemanggil itu bertanya: Bolehkah saya menceritakan khabar baik ini kepada lelaki yang saya nampak beliau dalam mimpi saya? 

Sheikh menjawab: Menjadi satu kewajipan anda memberi khabar gembira ini kepada lelaki itu. 

Lantas pemanggil itu berkata: Lelaki itu adalah Tuan Sheikh sendiri. Sheikh Sudais terkejut dan menangis sehingga program wawancara tersebut terpaksa dibatalkan.. 

Alangkah ruginya kita dan alangkah beruntungnya manusia itu.. Mendapat keampunan dari Allah dan segala amalan diterima.. 

Sedang amalan kita..termasuk perjuangan kita ini banyak bercampur dengan dosa, malas, banyak alasan dan bermacam lagi..



20 comments:

  1. MasyaAllah.. Betul ke macam tu?
    Saya selalu ingat makna mimpi yg macam tu adalah sebaliknya

    ReplyDelete
  2. tulah .. akk ingatkan macam tuu jugak dulu dik
    selalu ingat kalau mimpi bogel nie sesuatu yg x elok akan terjadi .. rupenya sebaliknyaaa .. huhuh

    ReplyDelete
  3. tapi malu la kalau bogel bogel ni walau dalam mimpi... hihi~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekek nak malu ape .. x perlu malu utk kebaikan GB .. ;)

      Delete
  4. lupe pernah mimpi ke tak. huhu.

    ReplyDelete
  5. x ingt penah ke x mimpi ni.. smoga kita smua mendapat hidayah dariNya..

    ReplyDelete
  6. adakah kita layak untuk diampuni juga? sob sob sob...takutnye bila fikir mati

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu sob sob sob jugak ...

      Delete
  7. owh... rupanya makna disebalik mimpi tu sgt bagus... moga kt pon diberi pengampuanan drp allah swt

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya lya .. x sangka kan .. makna cukup besar ! ...

      Delete
  8. selama ni, kalau mimpi mcm ni.. egtkn mksd tak baik , rupanya tak.. sebaliknye

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye dikk akk dulu pun fikir begituu ..
      betapa jahil nya kita x tahu semua ini huhuhu

      Delete
  9. saya juga lupa, pernah mimpi bogel ke tak.. alahaii..beruntungnya manusia itu..

    ReplyDelete
  10. Pernah jugak mimpi, Harap2 dosa diampunkan Allah subhanallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. subhanallahhhh bertuahnyee aju .. ;)

      Delete
  11. saya pun pernah mimpi...malu sgt masa tu siap tutup lalu depan org...
    insyaallah...semoga semuanya baik..

    ReplyDelete
  12. Sy bgn tdo tros cri tafsir mimpi sy mlm td... Betol ke ni?

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...