Tuesday, April 3, 2012

PATUNG di air pancuran DATARAN MERDEKA


salam semua

soo apa komen anda semua ?? akak x pernah tgk kat dataran layie .. mgkin sbb akak jarang kesana .. dulu rasanya x ada layie air pancuran ini .. hurmmmmmmmm entah lahhh x tahu nak cakap ape2 .. mgkin perkara2 yg kecil macam nie kita ambil mudah .. tapi hakikatnyaaaaaaa ............


Patung di air pancut Dataran Merdeka . Patung ni berwajah pelik dan  jelas mencemarkan imej Malaysia sebagai negara Islam. Pihak yang berkenaan tidak sensitif dengan benda-benda camni yang boleh menyinggung perasaan orang Islam. 


Rasulullah S.A.W. bersabda” bahawa Allah berfirman” Kaum Yahudi dan Nasrani (Kristen) tidak akan senang denganmu sehingga kamu masuk agama nya.Subhanallah…Ya Allah aku berlindung denganMu dari kejahatan dunia dan akhirat.

32 comments:

  1. Air pancuran ini telah begitu lama ada di Dataran Merdeka itu. Ia telah diubah dari tempat asalnya ke kedudukan baru bila DM dinaiktaraf. Jujurnya, kakcik tak pernah membelek air pancuran itu. Mungkin kerana sikap seperti kakcik inilah maka, ketidakwajaran itu tidak pernah diambil peduli. :(

    ReplyDelete
  2. xperasan la...klu akak xpost nie...

    ReplyDelete
  3. Kalau akak tak tulis saya pun tak perasan huhuhu...orang yg design nie..mesti orang kafir...teka2 jer..

    ReplyDelete
  4. As salam K.ieda,

    Ish..betul ke patung ni kat dataran merdeka? Sy ni nama je keja KL tp xpernah smp pun lg Dataran merdeka...hik3x... Selagi tiada yg sensasikan slg tulah menda tu ade kat situ...

    Kak, pm address di email saya ye... Nak bg sesuatu ;)

    maryayusof@gmail.com

    ReplyDelete
  5. ye ker kak ieda?..xpenah perasan pun patung tuh smp la terbaca entry akak..

    ReplyDelete
  6. tak perasan le pulak dulu2 masa lepak sini......tak tgk betul2...

    ReplyDelete
  7. dah lama x jejak dataran tuh...
    dulu xde rasanya...
    tp klu ader mmg tak patutla kak...
    tak sensitifla sape yg wat design gini...

    ReplyDelete
  8. Tak perasan pulak patung tu, selalunya tengok sekali imbas jer...

    ReplyDelete
  9. Pnh p DM tp xprsn, xpeka sy nih...

    ReplyDelete
  10. Eh betul ke? pasan ada pancuran air tp x pasan ada patung..Ya Allah apa nak jadi dgn dunia skrg..nauzubillah..huhu

    ReplyDelete
  11. Saya tak pernah tahu pun wujud air pancut ni, apa lagi ukiran2 patung tu...kena inform dan mintak pihak berwajib jelaskan isu ini

    ReplyDelete
  12. patung apa tu.. menakutkan lah pulak rupa dia..

    ReplyDelete
  13. Pelik lah patung tu. Dah lama tak gi DM.

    ReplyDelete
  14. jarang pergi dataran..lalu di jalan jer..tak perasan pula pasal air pancut ni..

    ReplyDelete
  15. kalau akak tak buat entry ni saya tak perasan pon kak, tak pernah ke sini dengan anak2...

    ReplyDelete
  16. its kinda scary....seriusly, rietta never been there before....and not planning yet to go there...

    ReplyDelete
  17. saya pernah jln2 kat DM tak perasanpun ada patung tu.. lainkali kalau ada kesempatan nak tengok betul2 la..

    ReplyDelete
  18. x penah pi DM secara dekat walau keje kat KL.. baru tau nieh... huhu

    ReplyDelete
  19. Ya lah... tak pernah tahu pulak tentang kewujudan patung tu... SERIOULSY... memang surprise...

    ReplyDelete
  20. erm, menakutkan je rupa dia..

    ReplyDelete
  21. rasanya dah lama dah fountain nih. sejak kecik2 dulu pegi dataran dah mmg ada benda nih. masa kecik2 mmg agak ngeri tengok.. nampak mcm monster jek.. kalau nak jalan tepi pun bajet lalu jejauh :-D
    kalau nak dibuang maybe akan jadi isu kot, pasal dah mcm jadi monumen bersejarah kan. serupa lah mcm tugu negara tu patung org. tapi sebab sejarah + patriotik, senyap aje lah.

    ReplyDelete
  22. huhu... dulu xde lagi kan...?? sbb last lya jejak dataran merdeka tu dlm thn 2003-2004 g2 la...

    ReplyDelete
  23. nmpk sgt pihak berwajib pun x amik endah..tu sbb org amik kesempatan ukir kat situ..nak ikutkan Dataran Merdeka tu slh satu mercu tanda kat Malaysia kan..

    ReplyDelete
  24. ish dulu2 ke dataran tak perasan lak ado patung2 tuh...

    ReplyDelete
  25. selalunya lalu jek depan dataran tu..satu hari nak skodenglah..

    ReplyDelete
  26. tak pernah pun jalan2 kat situ. baru tau ni bila akak postkan entry ni. tapi mmg tak patut pun ada... entah apa2 rupanya. menakutkan adalah...

    ReplyDelete
  27. tak pernah g sana.. peliklah..

    ReplyDelete
  28. wajah ape tu kak? cam pelik je..

    ReplyDelete
  29. teruk nya rupa patung2 tu..knp x de org yg perasan selama ni ye..mcm lah takde patung yg elok sikit..huhu

    ReplyDelete
  30. Itu makna pembawakan premason (penganut2 syaitan) tengok patung di london hmpir sama wajah nya di dataran meradeka

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...