Monday, April 2, 2012

PAPRIK & singgang ala IEDA ..


salam semua

sorry sgt2 entry luch akak tersasar sampai petang .. muhahahah sape yg sudi baca dan tgk sebelum malam ok lah kan .. haa kalau ada yg masih lapoor ptg2 nie sorry lah .. ekkke oleh kerana akak x kerja hari nie .. macam biasa , akk lah chef x bertauliah yg kena turun masak macam biasa .. ekekke .. 2 menu simple dari akak .. macam biasa , akak nye menu semua x lah pelik2 .. janji anak2 suke dan hubby senyum ..

akak masak dua lauk .. satu singgang rebus aje ... dan satu layie paprik permintaan anak2 , dah lama ibu x masak .. hurmm ok .. ok .. ok ... ibu masak .. ;)) singgang buat nenek akak .. bukan utk nenek aje .. ngan hubby , akak dan mak punnnn suke ..  janji nenek makan .. katanya singgang macam nie lagi best dari makan yg pelik2 tuuu .. ekekkeke .. macam2 nenek akak nie .. x perlah janji dia suke dan berselera makan .. ;) suke tgk dia makan bertambah2 nie .. lauk kegemaran lah katakannn ;)


 singgang rebus akak x tumis , suke taruk bawang putih sebijik2 macam tuu .. lepas tuu makan macam tuu aje .. perghhh .. tenyeh sikit cili api .. nak buat sambal belacan x jadi .. takut .. takut pengsan kekenyangan nanti muahahhahahahaha ;))


 close up sikit paprik nie .. ahhahah kasi jiwa kacooo petang2 nie ekkekeke ..
ada sape2 nak masak malam nie .. nanti akak bagi resepi campak2 akak tuu ;))


 main2 sikit close up tuu.. sambil belajar teknik2 berphoto shoot .. amacam sifu2 luar sana .. akak masih baru belajar huhuhu ... ;) but I LOIKE !!!


ini sahaja menu biasa2 akak nie .. alahhh menu orang kampung aje .. masak pelik2 x pandai .. kalau dah masak x der lak yg nak makan .. lagi susah kan .. sooo playy save lahh :))

28 comments:

  1. sedapnye kak...nak sikit bole?

    ReplyDelete
  2. saya suka pindang!! suka sgt2...
    makan akan bertambah2 kalau ada sambal belacan...

    sekarang saya dah terliur, akak kejam!!

    ReplyDelete
  3. berbunyi dah perut ni kak..hehehe

    ReplyDelete
  4. ikan grg dan singgang tu cukup menyelerakan

    ReplyDelete
  5. Masakan simple tu yg sedap kak. Alahaiiii...lapo perut ptg2 nih.

    ReplyDelete
  6. singgang + nasi putih panas2 + sambal belacan .. MANTOPppppppppppppppppppppppp

    ReplyDelete
  7. sy suka masak pelik2 pastu mkn sendirik haha pastu paksa suami&ank sebagai eksperimen sy kuakaka *dasar kejam*

    masakan campak2 akk kan selalu buat mata ni terliur ;P

    ReplyDelete
  8. ENA POSE ARINI KAK... UHUHUHU..

    ReplyDelete
  9. Sedapnya kak ieda, masak singgang tu lauk berpantang saya kekkeke, rajinnya Akak masak ye

    ReplyDelete
  10. tiba2 masakan itu semua menggoda mata ku....

    kak kat sini singgang tu panggil masak pindang...

    ReplyDelete
  11. ermm sangat menyelerakan terus jer lapar kak...simple cam ni kak...saya punyer masakan lagik simple kak hihi...

    ReplyDelete
  12. wpun tk lapor, teliur jugakkk.. huhu napsu betul kan ! hihihi.. sedaplah kak.. lauk2 kampung mcmni lah yg blh mbangkitkan selera ni.. perut melayu katakan hiks :)

    ReplyDelete
  13. tgk singgang tu rasa macam nak pergi makan sekarang :)

    ReplyDelete
  14. dah pandai nampaknya ieda berphotoshoot ya. Cantik2 gambarnya, tambah membuka selera kami yang melihat gambar ni. Memang nampak sedap....:)

    ReplyDelete
  15. sedap! presentation nampak menarik! even dh kenyang pon still terasa kelaparan nengok menu menggoda ni..

    ReplyDelete
  16. Semua sedap-sedap....singgang yg paling best hihihi nie emailnya
    che_rosliza78@yahoo.com

    ReplyDelete
  17. Tengok jerk pun dah tau sedap.. selera nengoknya.. :)

    ReplyDelete
  18. realitinya ape yg dimasak ibu itu yg terbaik...anak2x akan ingat...begitu juga suami yg pasti rindu masakan isterinya

    ReplyDelete
  19. masakan kampung memang sedapppppppp.. tak terluak dek zaman. :)

    ReplyDelete
  20. singgang tu nampaknya sangat menyelerakan

    ReplyDelete
  21. hai, masak cam gini la, lagi buat diri ni rasa cukup berselera sekali.

    ReplyDelete
  22. alahai kak ieda... masakan macam nilah yg membuka selera.

    izan dah malam2 camni tetiba rasa lapar. mmg blm jamah nasi pun, tadi buka puasa dgn cucur udang je. masih kenyang pula ni...

    ReplyDelete
  23. lapar!! dah la malam ni tak makan!

    ReplyDelete
  24. sedap kak..paling suka paprik tu...
    pic akak cntik2.... i likeeeee

    ReplyDelete
  25. Teman tak berapa gemarmasakkan singgang tuh... tu masakkan Kelantan kan... Teman nie orang Perak... :D

    ReplyDelete
  26. ank lin panggil kuah singgang tu lauk org sakit...dia suka sgt lauk ni.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...