Monday, April 16, 2012

operasi mencari UMBUT kelapa

salam semua

hahahah kenapa ketawa ??? adehh akk lahh kenapa ketawa ?? sbb duk tgk entry yg dah lama tertangguh nie .. haa nie kisah kami anak beranak naik lori utk mencari umbut kelapa .. ekekek mencari dimana ?? haa kebetulan ada sedara sebelah hujung kampung kami yg menebang kelapa , ada lah offer kami utk amik umbut kelapa .. umbut kelapa ??? alaaaaaaaaaaaa bahagian dalam umbut yg lemak2 tuu .. sedap di buat masak lemak @ sebagainya .. kalau pandai masak lagilah... 

jadi kami pakat ramai2 naik lori .. sbb hubby dan BIL akk nak pi amik berdua rasa macam x best kan .. soo kami semua berangkat ramai2 naik lori .. ahhahahah lagi havoq kan ! ... jom layan pic2 kami nie, entry akk panjang dengan pic2 kami .. jgn jemu2 lak tgk .. mana yg load lambat tuu x dapekkk nolong ehhh ekeke ;)

tgkkk macam punggah poelarian kan ekkekee


pelarian paling veteran muahhahahahha , nenek akk nie punn nak ikut .. x nak lepas peluang naik loriii .. bukan selalu kan .. lori nie kepunyaan hubby okehhh tuu yg kami berani naik ramai2 macam nie ;)

sukeeeeeeeeee dpt naik lori ... sepupu sabriena , duk sebelah rumah kami aje ..



macam biasa .. paling xcited adalah zahrien dan raihan nie .. tgk .. macam2 aksi ! ..


yaaaa tudia .. operasi dimulai oleh hubby TERCINTA dan BIL terhebat ! .. ;))

agaknye ada yg x tahu umbut kelapa tuu dimana ?? haaa di bhgian dlm sekali .. bila kita kerjakan kepala kelapa nie , kupas dan kopek daun2 pelepah dia nie .. maka akan nampak bhgian yg putih tuu .. bila potong , makan terus terasa lemak nyeeeeeeeeeeeee .. nyumx3 .. ;))


gigih nak mendapatkan umbut kelapa nie .. akhirnya dpt jugak .. bawak balik , plan nak masak esoknya .. sudah nyee x jadi jugak masak .. sehari dua lepas tuu baru hubby dan BIL menyiang siap .. siap buat masak lemak cili api .. perghhhhhhhhhhhh .. upssssssssssssss akk x dpt makan .. sbb angin , kebetulan baru lepas kena angin2 nie .. jadiii main tgk aje lahhh , jamah sikit2 aje .. selebihnya hubby makan bersama BIL dan yg lain2 .. huhuhuhu ..

x dpt nak tayang pic masakan umbut kelapa sbb pic dah hilang entah kemana .. masuk dlm pc jadi hang dan pic terus corrupt x leh di selamatkan huhuhu .. sakit ati toksah cakap lah kann .. ;)




26 comments:

  1. siap bentang tikar n letak kerusi tu..mmg havoc abis lah, hehehe

    ReplyDelete
  2. Yang seronoknya dapat naik LORI, Umbut tu hal yang ke 2...

    Tapi adando tak makan umbut..Entahlah tekak tak boleh terima...

    ReplyDelete
  3. Hahaha.... bestnya naik lori. Bila lagi nak rasa naik kat belakang macam tu ieda...

    Masak apa ieda? Kalau tempat kakak boleh digulai masa ada kenduri tau...

    ReplyDelete
  4. HEHE...lucu la nenek tu nek lori..

    ReplyDelete
  5. sesekali naik lori best jugak kak ;)
    lagi2 budak2 mesti happy dpt angin laju dr atas lori tu hehe

    sy pernah mkn umbut yg di buat kerabu mmg lazattt tp tulah susah nak dpt time2 kenduri je boleh jumpa selalunya ~

    ReplyDelete
  6. umakkk aiiii... xtvt gini yang paling menyeronokkannnn... akak suka.. hehehe...

    makan umbut kelapa tu lagilah akak suka.... mmg best! mcm2 buat buat.. masak lemak, gulai, kerabu.. waduh2.. sudah ngences bila teringat kesedapannya tu...

    biasanya umbut dari kelapa yg baru ditebang insyaAllah tak berangin sangat ieda.. kalau yg dah lama terbiar berhari2 tu yg agak bisa mmg angin satu badan & sakit habis sendi2.. hehehe....

    ReplyDelete
  7. Bestnye naik lori..masa kecik2 dulu selalu naik lori ramai2 mcm ni..seronok.. ;)

    ReplyDelete
  8. amboi dah macam berkelah dalam lori la pulak...hehe

    ReplyDelete
  9. bestnyer kak ieda...seronok saya tgk..

    ala..gambor kak ieda dh takder dlm header..selalu masuk sini mesti pandang gambor akak dulu..ni takder rasa mcm lain la plk..

    ReplyDelete
  10. dulu masa kecik jerk penah makan....

    ReplyDelete
  11. buat msk lemak sedap kan...

    ReplyDelete
  12. mak say suka buat, mmg sedap kan kak tpi tak tahu lak ia berangin...huhu

    patut uat video clip seklai masa naik lori tu lagu Balik Kampung...hehehe

    ReplyDelete
  13. Sedapnya lama xmakan umbut kelapa ni..sini susah nak dapat.

    ReplyDelete
  14. fav ni kak... :)
    teringat mase wedding dulu, ade lauk umbut kelapa mkn dgn sambal kundang.. perghh x cukup.. pengantin sndiri x merasa, huhu

    ReplyDelete
  15. Sedap tu masak lemak umbut kelapa,klu kak Nurul blk kpg S'wak mesti BIL tebang pokok kelapa nak ambik umbutnya.

    ReplyDelete
  16. suka sangat umbuk ni..makan gitu je kruk krak kruk krak..tp masok lgi best..buat acar ke masak lemak ke mmg umpphhh lah...

    ReplyDelete
  17. beshnya naik lori ramai2.. meriah gitu.. hehe.. umbut kelapa tu masa kecik2 dulu selalu gak makan camtu je..

    ReplyDelete
  18. Sy pnh makan kak sodappp...mkn mentah2 pun dah manis...tp skrg susah nk cari la, cni klu gulai batang pisang byk la...haha...

    ReplyDelete
  19. CKP PSL umbut kelapa...selalu dpt masakan msk lemak di kg tempat mia ngajar ni kak ida..sedap

    ReplyDelete
  20. seyessss best giler tgk suma nek lori rmai2...sure meriah nie!

    ReplyDelete
  21. dulu suka meratah..sedap

    ReplyDelete
  22. oooo baru tau camne upa umbut kelapa ni...kalau tak...mmg taktau kak.isk naik lori best tau...teringat cerita 'cun' yg remy ishak ngan maya karin tu...

    ReplyDelete
  23. mmg happening betul dok ramai2 atas lori tu.Tak penah lg merasa umbut kelapa ni.

    ReplyDelete
  24. seronok plak tgk naik lori ramai2 camtu.. best je..

    btw, banyaknya tebang pokok kelapa yer...

    ReplyDelete
  25. syioknyaa naik lori..hehee
    lama tak makan umbut kelapa :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...