Thursday, April 26, 2012

NORA DOAKAN kebahagian mereka ~ sayu nye HATI

salam semua

sayu je ati bila akk baca kata2 dari nora buat bekas suami dia si JEJAI tuu ,huhuhuuhuh pedih kan teringatkan kisah silam bersama org yg pernah kita cintai .. menyintai org lain dan akan berkahwin lain .. huhuh x dpt bayangkan .. bukan mudah nak berkongsi kasih .. bila dah berpisah mgkin kita boleh menerima hakikat yg dia bukan lagi milik kita , semua dari ketentuan allah .. mgkin allah meminjamkan dirinya seketika buat kita .. justeru kita kena redha atas setiap perpisahan yg di takdirkan buat kita ..

yelah , walau redha dan kuat , macam akk hati wanita nie dan sebagai ibu , agak terasa di dalam hati , bila mana org yg kita pernah sayang , peluk , belai sepenuh jiwa akhirnya berpisah dan paling pedih bila org itu akan berkahwin dengan wanita lain ! .. oh tidakkkkkkk ! ... sedih .. sedih dan sedih ..

 dia sgt2 sweet dan manja .. akk memang sukekan nora nie , 
disebabkan sifat2 manja dia nie ;)

"Nora tak dapat kad jemputan, tapi mungkin kerana mereka tahu Nora nak pergi ke umrah agaknya. Nora akan berangkat ke Mekah pada pagi Jumaat ini dan bakal berada di sana selama 13 hari," ujar Nora ketika ditemui pada majlis pra pelancaran filem 'Mencari Cinta', di Perak Techno-Trade Centre, Ipoh, petang tadi.

kan lebih manis kalau dia bertudung .. ;) bila nak bertudung dik .. akk doakan yeee ;))


"Mengenai hubungan Fasha dengan anak saya pula, biarlah dia menggelarkan dirinya 'aunty' saja kerana bagi saya, ibu biarlah seorang." Nora yang masih berhubung baik dengan bekas suaminya itu turut mengharapkan dengan perkahwinan Jejai dan Fasha, hubungan mereka semua akan kembali jernih.

Diusik bila pula giliran Nora untuk mengikut jejak seperti bekas suaminya itu mendirikan rumahtangga, Nora memberitahu, "Selalunya lelaki yang cepat kahwin. Nora tak fikir lagi kerana ingin fokus terhadap kerjaya dan anak dulu. Soal jodoh pertemuan, Nora serahkan pada Allah." Sebelum mengakhiri perbualan, Nora sempat mengucapkan selamat pengantin baru kepada bakal pasangan suami isteri itu.

"Nora ingin mengucapkan Selamat Pengantin Baru kepada Fasha, tapi Jejai tak berapa nak barulah. Setelah apa yang terjadi selama ini, akhirnya jodoh mereka tak ke mana. Nora harap perkahwinan mereka akan kekal hingga ke akhir hayat."

 petikan : gua.com


alahaiiii bersabar lah ye dikk .. mgkin dia bukan jodohmuu yg terbaik .. doalah agar kau menemui pengganti yg pastinya lebih baik dari dia ;)


17 comments:

  1. nampak rilekss je dia..tp dlm hati tak siapa yg tauu...

    ReplyDelete
  2. cantiknya nora.Insyaallah ada lelaki yg lebih menghargai diri awk :D

    ReplyDelete
  3. suke tgk nora..;D

    jauh sgt beza die kalau nak dicompared ngan si fasha sandha tuh..

    ReplyDelete
  4. kita memang suka nora pun..oh pedihnya hati tapi biarlah, nora mungkin boleh cari jauh lebih baik dari tu, hikss

    ReplyDelete
  5. Nora Danish, moga awak baca blog Kak Ieda ade citer pasal awak, tabah la mengharungi liku kehidupan ini... awak kene jaga anak awak tu baik2 ya... jgn pikir pasal perkahwinan mereka... pikir pasal diri sendiri ya! lagi bagus...

    ReplyDelete
  6. Orang baik diperlakukan sedemikian rupa,tentu ada hikmahnya. Mungkin Allah swt nak bagi dia pengganti yang lebih baik.

    ReplyDelete
  7. x perlu nak sedih.. pada Queen lbh bagus kot nora ni x bersama Jejai x sesuai! hehehehe

    ReplyDelete
  8. Elok ler fasya tu kawen ngan jejai..dh tu yg dia tergila-gilakan sgt...

    Nora akan jumpa yg lagi baik dari jejai suatu hari nanti. Dia walapun manja2 tp ok jer. Takde ler manja mcm ella tu..iaitu manja yg mcm dibuat2 pulak, huhu..

    ReplyDelete
  9. memang manis kalau dia bertudung. hopefully dia dpt jdh yg lbh baik.

    ReplyDelete
  10. moga nora jumpa lelaki yg lebih baik.. nmpknya jodoh fasha dgn jejai mmg kuat.. sblm jejai kawin dgn nora kalau x silap dia couple dgn fasha dulu..

    ReplyDelete
  11. saya heran betul tak tau apa yg jejai pandang kat pasha tu..nora ni mcm dh perfect..tp nk buat camno kan..ni ler namanya jodoh..

    ReplyDelete
  12. sy pun suka dgn nora tu..
    semoga dia bertemu dgn org yg lbh baik dr jejai tu..

    ReplyDelete
  13. kita doakan yg terbaik buat nora danish... moga dia jumpa jodoh yg lebih baik dari yg sebelumnya...

    ReplyDelete
  14. xpelah dah xde jodoh..sian ngan dia..mgkin ada jodoh yg lebihnbaik utk dia

    ReplyDelete
  15. biarlah.... moga ND juga bkal bjodoh dgn insan yg lbih baik lg InsyaaAllah

    ReplyDelete
  16. INSYAALLAH ada yg terbaik utk nora kan :D

    ReplyDelete
  17. Semoga Nora dpt jodoh yg lebih bagus dr sblm nie....

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...