Thursday, April 12, 2012

MANGGA lemak ~ hubby mengidam !

salam semua

malam2 nie layan buah mangga lemak nie .. hubby beli di pasar mlm tadi .. katanya 3 kilo rm 10 .. ok kan .. sedapp lemak dan manis .. yg pasti tidak terlalu manis .. akk lebih sukekan mangga lemak nie .. payah nak dpt sebenarnya .. ada musim2 dia .. ;) nie kebetulan hubby ke pasar malam .. dia cakap dah lama ngidam nak makan .. skrg tgh musim tuuu yg dia beli ... 
haaaaaaaaa ade ape2 keee yg ngidam nie .. ekekekek ;)


texture yg sederhana lembut dan tidak terlalu masak .. membuatkan mangga ini habis dimakan hubby sebiji sorang ! .. amikkk bukan main suke .. nie akak kupas utk dia .. sepinggan lagi utk anak2 .. sib baik tgh murah , makan lah sepuas hati .. 
ekekek layan jelahhh malam2 nie ;)
ok .. nite2 semua .. jgn lupe ambil air sembahyang sebelum tidoo yee ...


16 comments:

  1. Mengidam jugak hihihi nanti nak suruh hubby belilah hihihi dah buang kak ieda..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Ieda

    teliur saya....he he

    ReplyDelete
  3. akak pun beli tadi kat pasar malam..a'ah, 3 kg rm10!

    ReplyDelete
  4. adeh kak.. meleleh air liur teman negoknyer... nak juga...

    ReplyDelete
  5. kat kampung suami saya pokok mangga ni sentiasa berbuah.depa tak makan.mujur suami kawen dengan saya.jadi saya la yang makan.balik dari kampung je mesti setengah guni bawak balik.bagi kat kengkAwan kat sini.tapi balik minggu lepas tokwan kata nak tebang sebAb akar nya merosak kan lantai rumah.ada anai2 pulak tu..tapi tak pe.ada satu lagi pokok..heheh

    ReplyDelete
  6. Sedapnya kak, agak2nya zahrein nk dpt Adik kot kekekekek

    ReplyDelete
  7. sedapnyer..saya pun mmg ngidam jgk ni..hihihi..

    ReplyDelete
  8. err..ramai yg mengidam nie...mangga mmg baik untuk kesihatan..:)

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum,

    Kak Ros pun suka dengan buah mempelam nih....memang la ni musim dia kot...dekat tempat kak Ros pun ada banyak jugak dijual kat pasar hari....

    ReplyDelete
  10. alahaiii..terliur..saya suke sume jenis mangga dgn syarat mangga yg manislah..klu yg masam mmg tak tahan..eheheheheh

    ReplyDelete
  11. nk ngidam gak la kak... :)

    ReplyDelete
  12. wahhh baca ttg mangga lemak kak ieda nih terkecur-kecur air liur sy tau..terasa2 je lemak2 mangga tu bestnyaa

    ReplyDelete
  13. akak.. sy pun sk mangga ni.. mmg sedap sgt2 kan.. kalau jumpa, mmg saya selalu beli.. tp susah sikit.. selalu kalu saya balik trg, singgah beli dkt bukit bunga dkt klantan...

    ReplyDelete
  14. Lain macam je bunyinya... ada ehem ehem ke cik Puannya..

    ReplyDelete
  15. alamak kak..falsya pulak yg tetibe ngidam nieh..nasib baik bwk jeruk kat opis..kurang skit ngidamnye..hehe..

    ReplyDelete
  16. Kak Nurul pun peminat buah mangga...nanti dah siap pagar rumah nak taman Melaka Delight.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...