Thursday, April 19, 2012

MACARONS ok .. bukan MACARONI !

salam semua

wow2 .... lambat online arinie iedaaaaaaaaaaaa .. awat ??? ekekke masih sebuk ngan proses pindah memindah lahh .. ape layie .. semalam pindah tempat duduk sendiri .. hari nie dari pagi sampai skrg duk sebuk bantu kawan2 yg lain yg masih belum berpindah .. yelahhh tolong menolong amalan mulia kan .. haaa walau x tolong beria2 sbb akk x leh nak angkat berat sgt .. tapi still leh rasa kepenatannya .. huhuhu .. 

yelah dah tgk kawan2 mengemas x kan x tolong kan .. kena lah ringgan2 kan tanggan , sok2 org lak tolong kita .. haaa oklah berbalik pada entry akk ari nie .. sebenarnya nak cerita betapa terujanya akk , setelah sekian lama nak merasa makan macarons nie .. akhirnyaaa merasa juga akk .. semalam akk beli dari office mate yang order dari KL .. alhamdulillahhh sgt2 sedap .. x sangka rasanya memuaskan dan manisss ! .. ;)

dptlah anak2 akk merasa makan macarons nie .. nak2 akk kan .. selalu tgk dlm blog2 kawan2 aje .. haaa nie dah dpt merasa punn .. alhamdulillahhh :) kebetulan ada offer katanya , so dia beli banyak dan akk pun dptlah beli dari dia .. ;)



TQ zura , kalau tidak x merasalahh akk makan macarons nie , 4 biji cukuplahhh , janji merasa kan .. lepas nie leh lah try layie .. tapi manis tuu x menahan sbb dibuat dari gula 100& kan kan kan .. ;)

ps : sehari dua nie x dpt nak BW sgt ...insyallahh akk sambung BW dimalam hari .. tu pun macam semalam kepenatan , lepas magrib sahaja dah tidooo .. huhuhu .. nie sambil2 lahh kan :)


33 comments:

  1. papa mifz tak ponah lg mkn macrons tuh lagi kak...kesian...huhu

    ReplyDelete
  2. suke kaler biru ! kalau makan pidah pun jadi biru. haha. tp mahal diee, tak tahannnn.

    ReplyDelete
  3. tak pernah rasa!haiishh..nak kene pegi cari ni!

    ReplyDelete
  4. Kakak pun belum pernah rasa. Belum nampak lagi kat JB nie atau kakak yg tak jumpa tak tahulah..

    ReplyDelete
  5. laa..benda makan ker..ingat apa tadi..hihihiwarna dia menarik sangat

    ReplyDelete
  6. mmg manis pun kak...hari tu sy try 2 biji je mampu masuk mulut...pastu bilas dgn air masak byk2....mcm mkn gula setabung je hihihihi

    ReplyDelete
  7. cunnya macaron akk :D

    sy pernah mkn tp tak sedap..agaknya salah amik perisa kot..entahlah..rasa mcm perisa ubat huhuu..mungkin kalau perisa lain sedap nnt nak try lg cari yg lain ;)

    ReplyDelete
  8. Mesti sedapnya macrons,kak Nurul blm merasa lg....

    ReplyDelete
  9. Manis gilasss macaron... suka juga, tapi kurenggg... anak2 suka gilasss.... dah few times janji dgn depa nak huat macaron.. tapi, belum tertunai lagi.. bzzzz.

    ReplyDelete
  10. apa rasa macaron ni kak Ieda?

    ReplyDelete
  11. Sampai hari ini kakcik belum pernah rasa macaroon tu!

    ReplyDelete
  12. sayang nak makan sbb somelkan....tapi seketol pun dah satisfied

    ReplyDelete
  13. org kata maniskan aracon ni..smpai skarang, lya x pnh test lg

    ReplyDelete
  14. rasa sayang pulak nak makan.. hehe.. tp kalo makan sekali telan je tu.. hehe

    ReplyDelete
  15. tak pernah rasa lagi macarons ni. Nampak depan mata pun tak pernah, asyik tgk kat gambar2 di blog je...huhu

    ReplyDelete
  16. sangat2 manis..sy mkan sekali dah tak mau..hehe

    ReplyDelete
  17. sangat2 manis..sy mkan sekali dah tak mau..hehe

    ReplyDelete
  18. sara mkn skali macaron ni surrender dh..xlarat manis ngat! hehe

    ReplyDelete
  19. izan pun tak pernah rasa lagi macarons ni kak ieda...

    ReplyDelete
  20. memang sedap ke kak./..cantik kalernya..

    ReplyDelete
  21. salam kak..lame x dgr kabar akk kan..akk sihat..macaron dap..tp sy x minat la coz maniss bangat..huhuhu..tp macaron ni kecik je kan..jap je makan dah abis..hehehe..

    ReplyDelete
  22. Macarons tuh mmg manis giler.. bila dah rasa.. tak de laa berhajat sgt lagi.. :)

    ReplyDelete
  23. manis2 akak kureng skit! cantik header baru nih!

    ReplyDelete
  24. manis sangat ke kak? sy x penah lagi rasa makanan ni..adeh..

    ReplyDelete
  25. As salam Kak Ieda,

    Saya pun xpernah merasa macarons ni lg... Tgk pun mcm manis sgt! Alhamdullillah dpt gak akak rs ye... dekat sini xjumpo lah pulak..hehee..nmpaknye kenalah tunggu 2*3 thn lg baru merasa...huhuuu

    Kak, check inbox ye! :)))

    ReplyDelete
  26. mmg sedap pun kak.. sy pnh mkn.. tu pun sbb mng GA.. rezeki..hihii

    ReplyDelete
  27. tak pernah makan juga.kesian saya..:)

    ReplyDelete
  28. samalah gan puan kutu tak pernah makan....huhuhu sedap ke?

    ReplyDelete
  29. sy tak pernah merasa pun lagi..tp tu ler ramai org kata manis sgt macaron ni..

    ReplyDelete
  30. munna pun baru merasa sekali itupun order dari cikmin je...anak2 tak suka... munna bedal sorang2 je

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...