Wednesday, April 18, 2012

LEMAK KOBIS , SAYUR GRG SOS TIRAM & SALAD BUAH-BUAHAN

salam semua

dah lama x masak lemak kobis nie .. masakan kegemaran sabriena .. huhuhu aritu terus teringat nak masak utk sabriena .. dia x tahu lagi sebenarnya .. tapi alhamdulillahh dia suke sgt2 .. lepas masak dia macam dah hiduu je ibu dia masakkan lauk favorite dia ekekke .. layan je lah nak .. ibu masak simple2 aje nak .. semua campak2 jugakkk ! .. ;)

sayur grg campur bersama sos tiram punn akk main campak2 .. ketut2 serai , tumis bawang putih dan merah .. masukkan sos tiram , cili sos , dan kicap sikit .. maka terjadilah masakan ala caca merba dari akk nie ;)


close up sikit .. bawang putih dan ikan bilis dah membuatkan masakan ini 
lemak2 manis ;)


sayur campur sos tiram bersama udang ... ahahha udang nie adalah bahan tidak dirancang .. bila buka peti ada pula udang sederhana nie .. terus akk campakkan ke dalam sayur grg akk nie .. hurmm dah ala paprik pun ada kannn ;)


salad buah2an pilihan akk tgh arituu .. ahahhahah jgn jelesss semua nie mak punyeeeeeeeeeeeeee !!! .. amikkk ko ... diet punye pasal kan .. kononnnnnnnnn .. tapi x dan kul 4 perut dah lapooor bergendang balik ekekek .. apa2 punnn sgt2 menarik hokeh .. akk terpaksa puji sendiri sbb anak2 tgk ajee .. akk x bagi mereka .. ekekeke acahh je .. mereka merasa gak .. mauu tidak , bentak2 nak rasa .. kena bagi takut kempunan .. salad buah2an yg x dirancang ! ... ;)

ini sahaja lunch kami arituu .. alhamdulillah , semua serba mudah dan ringkas .. syukurr
janji macam biasa anak2 dan semua suke ... bila dah masak letak atas meja , rasa puas tuu memang terasa sbb penat2 masak ada org yg menanti utk makan .. alhamdulillah nikmat yg allah bagi ;)

ps : fuh .. fuhhhh dah terasa sakit pinggang ! .... ;))



33 comments:

  1. alas meja tikar? i like!

    ReplyDelete
  2. same la..terliur tgk masak lemak kubis..
    adik2 tira kalau dpt masak lemak kubis,blh mkn nasi tanpa lauk.cuma sayur tu je...letaklaa aym ke,ikan ke,da xpndg

    ReplyDelete
  3. masakan ibu mmg terbaik sbb tu ank nanti kan kak ;)

    pic close-up akk mmg gugatkan iman :D

    ReplyDelete
  4. lauk yg sihat dan freshhhh :)

    ReplyDelete
  5. dah lama xmakan sayur kubis masak lemak..suka jugak buat sebab simple n sedap...

    ReplyDelete
  6. Perghhhhhhhhhhhhhhh!!!
    Kak Ieda!!
    Nasib duk jauh kak..
    Kalo duk berjiran hari2 ina duk bekal "mangkuk tingkat" hik3!!!

    ReplyDelete
  7. memang peberet masak lemak kobis!!! i like..pastu cicah ikan goreng + belacan..fuhhhh..meletop

    ReplyDelete
  8. windu la masak lemak putih...kelasss diet salad buah yg penting healthy

    ReplyDelete
  9. windu la masak lemak putih...kelasss diet salad buah yg penting healthy

    ReplyDelete
  10. fuiyyoo..diet bebenoo ye cik kak..hihi

    ReplyDelete
  11. salad buah tu best nakkkkkk....

    ReplyDelete
  12. Masakan ringkas tapi sedap dan membangkitkan selera pastinya tidak akan ditolak. :)

    ReplyDelete
  13. lemak kobis?? err.. tak makan sayur.. so tak makan kot.. huu

    ReplyDelete
  14. yg ringkas2 tu yag sedap.. wah, bagusnya dia akan salad buah aje.. bilalah akak nak diet ni.. asyik makan aje..

    ReplyDelete
  15. boleh ke ejulz masak camni? hehe

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum Ieda

    masak lemak saya suka

    ReplyDelete
  17. walaupun campak2, tp sodapp kak ;)

    ReplyDelete
  18. suka jgk msk lemak kobis..tp pregnant kali ni tk berani mkn kobis..sebab angin truklah..

    ReplyDelete
  19. sedap tu kak..tgk gambar ni terus lpr balik huhu

    ReplyDelete
  20. salad buah tu akak wat camne?... ibu mngandung terliur sudah..hihiii

    ReplyDelete
  21. ieda..semua yang tak dirancang tu yang sedap tu

    ReplyDelete
  22. fuhhh!!!!,,....
    mengancam sungguh masakan tu

    ReplyDelete
  23. Assalam Dik...baru sempat menjenguk...dan terus ke dapur buat sayur lemak kobis...nak lawan dengan sambal udang tengahari tadi...mesti makan banyak malam ni!!..baru nak gi makan ni!!

    ReplyDelete
  24. sayur lemak putih mmg feveret kami sekuarge,skg nipon zt ala2 rajin msk utk somi & anak2 =)

    ReplyDelete
  25. ada sambal belacan ni sodap , dapat plak ikan masin. akak plak sibuk nak menambah lauk pauk ko : )

    ReplyDelete
  26. sedapnya salad buah tu...makan sejuk2 lagi best

    ReplyDelete
  27. adoiyai lapar balik perut eden..
    padahal baru jek lps makan...

    ReplyDelete
  28. oh salad buah,
    peberet wanie,
    terliur sudah bila tgk pic itew,
    nyum nyum

    ReplyDelete
  29. sedap sungguh salad buah itu.....

    ReplyDelete
  30. Sedapnya salad buah.....

    ReplyDelete
  31. salad buah tue saya terliur kak...bagilah resepi hihihi

    ReplyDelete
  32. salad tu nmpk sedap la kak..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...