Friday, April 27, 2012

LELONGAN BIRI - BIRI " ECER PEKAN DORPER AUCTION" ~ ape tu ??

salam semua

mula2 tuu akk tgk banner , akk x paham .. jual biri2 .. wahh mudah nyeee .. ada ke rakyat pekan yg mampu beli , setahu akk kebanyakan rakyat tempatan di pekan nie memang berasal dari kampung dan ada yg dah lama menternak biri2 secara sendiri2 di kampung masing2 .. cth terdekat adalah family hubby akk .. haaa kebanyakannya ada menternak kambing dan biri2 .. , mudah je kalau ada sesiapa yg nak aqikah anak , haaa telefon aje .. ;) 

haaa progam nie berlansung selama sehari je .. dari pagi sampai ke malam .. boleh lahh .. nak kata meriah ngan orang , idok lahh , yg dtg kebanyakan nya nak tgk gerai2 jualan yg ada .. macam biasa , mereka lebih teruja pada jualan2 gerai dari jualan biri2 tuu ... dirasmikan oleh PM kita yeee .. anak jati pekan kan .. program yg dianggap besar nie sure lah PM yg rasmikan ;)


  petang tuu kami pun mengambil peluang mencuci mata melihat jualan dan melihat ORG ! .. fuh macam biasa .. org ramai macam semut ..masa nie cuaca dah nak ujan .. haaaa ;)


anak dara akk amanina tuu x berenggang dengan nenek dia .. cucu kesayangan lahh katakan .. kus semangat kan nina .. sama tinggi dgn nenek , lebih besar dari nenek huhuhu 

ha ini lah biri2 yg di lelongkan .. mak aihhh BUSUK ya ampun ! .. fenin akk masa nak amik pic nie .. pakkal lahh blogger tegar ekekek .. kalau idokkk sowiilah nak dtg dekat wokeh ! ... biri2 nie paling mahal berharga RM20 ribuu ! .. sila percaya ye .. paling murah adalah RM5 ribu sekor !! .. haaaaaaaa


macam biasa .. yg berani duk dekat adalah zahrien .. tu punn tgk mukee 
skema dia ekekek ...

lepas tuu kami berfoto gediksss kat sekitar dataran pekan .. hurmm ingat tak lagi yg akk pernah cakap pic2 dlm canon nie akk transfer dlm pc & hilang .. huhuhu nielah sebahagian yg dpt RECOVER .. yg lain sedih ! .. x tahu kemana dahhh .. dia rosak ! .. mencik ... dah lah banyak pic2 akk dan amanina mengediksss .. haaa tuhan x restuu lah tuu , tuu yg ilang .. ahhahaha positive2 .. ;))


pic taken by amanina .. edit by akk lahh .. saje2 main2 .. nie je dpt diselamatkan .. yg lain entah kemana .. mencik !! tensi ... kami bergegas balik sbb ujan .. huhuhu



11 comments:

  1. lelongan tu utk sykt korporat sbnrnya..kebetulan suami saya pun terlibat sama.

    ReplyDelete
  2. singgah cni,mhl gk biri2 kn

    ReplyDelete
  3. Uikssssssssss!!
    Banyaknya kak biri2...
    Sorry kak lama x menjengah..
    X berapa nak sihat sjak akhir2 ni..
    Luar dlm x stabil..
    Hi3!!
    TC & happy weekend yer.. ;)

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Aah akk kat pekan lahh nie, bndr di raja :-)

      Delete
  5. kg PM..harus PM yang rasmikan kak ....Alin pun tak suka bau kambing tapi makan mauu..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah tulah, negeri pm sendiri, haruslah, kebelakangan nak ngundi nie, sokmo dia turunnn :-)

      Delete
  6. paling murah 5k.. ish3.. hhehe

    ReplyDelete
  7. tiba2 rindu arwah nenek ejulz.. :(

    ReplyDelete
  8. gambar ilang, mesti tension tak hengat kan kak ieda?? dulu saye pon pernah kne, sbb org kedai memandai gi format.. amek sebulan gak la nak redha.. haha

    ReplyDelete
  9. ya ampuuuunnn kakk..bapak mahall tuhhh..xsangguh rase nk beli..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...