Tuesday, April 17, 2012

LELAKI BENCI WANITA MAKE UP TEBAL ~ ye ke ???

salam semua

percaya atau tidak , jom kita baca dan fahami .. artikel ini adalah dlm bahasa dan loghat indonesia .. akk tukarkan sedikit mana2 yg akak paham .. harap uols jelas .. so far akak paham sbb penggunaan bahasa dia x lah teruk sgt .. ;) jom .. kita baca ;)

pic google

HIASAN tebal mungkin membuat tampilan wajah jadi terlihat menarik bagi wanita. Namun hal itu tidak berlaku di mata lelaki. Bagi mereka, riasan tebal banyak menimbulkan perasaan benci.

Sebagian lelaki tidak menyukai wanita yang terlalu sibuk dengan asumsi mereka sendiri dalam memecahkan sesuatu kerana bagi lelaki, hal tersebut mengganggu. Di antara berbagai masalah tersebut, perkara yang cukup mengganggu lelaki adalah bila mereka menggunakan riasan tebal.

Berikut ini beberapa hal yang menyebabkan lelaki tidak menyukai sikap dari wanita, seperti dipetik Times of India.
  • Lelaki tidak suka wanita yang menggunakan riasan tebal
Bagi lelaki itu sangatlah buruk. Kebanyakan lelaki merasakan ketidakselesaaan akan hal tersebut. Tidak peduli seberapa cantik wanita tersebut, paras mereka kerana dilihat tidak  cantik dengan riasan yang terlalu berat akan membosankan lelaki.
  • Saat wanita membicarakan satu hal secara terus-menerus
Lelaki akan dilanda dilema ketika wanita membicarakan satu topik secara terus-menerus. Mungkin hal ini akan menyenangkan wanita, tapi tidak bagi lelaki.
  • Wanita yang sering mengeluhkan banyak masalah
Beberapa wanita nampaknya senang menarik semua masalah yang ada di dunia dan terus-menerus merengek mengenai berbagai hal. Jika lelaki tidak bertindak balas atau tidak cukup melakukannya kerana bosan, hal yang dilakukan wanita hanyalah merengek. Sedangkan bagi lelaki, hal tersebut hanya akan menyulitkannya. Bagi lelaki menenangkan hati wanita saat merengek adalah pekerjaan rumah tersendiri yang sulit ditangani.

sumber : kartunis ceri

tapi memang betul , kebanyakan lelaki memang jenis yg x suke perkara yg remeh temeh , make up tebal2 , mengeluh , merenggek yg bukan2 .. kan .. kan .. kebanyakanya lahhh kalau hubby akk jenis tu lah .. nak2 kalau bab make up , kalau akk make up lebih2 dia siap sound , haii nak pi kerja keeee nak pi melawooo ... ekekek tu yg akk make up simple2 aje .. ikut sunnah nabi .. celakkk je tebal ngeeeeee ;)


26 comments:

  1. betul2.. husband saya pun x suka.. kalau dia nampak pompuan makeup tebal2 confirm kena kutuk.. hehehe

    ReplyDelete
  2. betul2..

    kalau kita tengok pon naik rimas sebab bila makeup tebal tak sekata..cuaca kat malaysia ni panas dan hujan...kadang2 perempuan yg makeup tebal ni tak perasan kot muka dia berminyak ke, berpeluh ke...so bila dah nampak tompok2 bagai saya pon rasa nak tolong bersihkan jek...akekkekeke

    kadang2 makeup tu tak semestinya color pada muka atau celak kak tapi bedaknya yg merimaskan tengok bila muka putih leher sebaliknya... ;)

    ReplyDelete
  3. Ha..ha...ha....
    Yup..Betul...
    Adando memang tak berapa nak berkenan tengok peempuan yg make-up tebal mengalahkan OPERA CINA.
    Adando suka wife cuma pakai bedak, celak dan lipstick aje..Tapi klu tak make-up nampak pucat aje mcm baru lepas beranak...!!!
    Make-up bersedrhana sudahlah....!!!

    ReplyDelete
  4. hurm.make up tebai sangat pun xberapa molek..make up biasa2 ja pun dah cun ;-)

    ReplyDelete
  5. betul lah..

    suami saya tak suka saya make up selain bedak & lipstik..biar natural katanya! Kalau dah tepek mcm2 warna, dah mcm org lain..

    ReplyDelete
  6. Samalah dgn hubby kak NUrul pun x suka pki makeup tebal2 nie...tp kak Nurul memang x suka bermakeup pun.

    ReplyDelete
  7. aah ek...kebanyakan mmg ta suke.

    ReplyDelete
  8. Assalam Dik Ieda...sebab tu...bersederhanalah....dan Hubby siapa pun kalau boleh nak tengok muka bini yang sentiasa ceria dan happy...kalau muka bermasalah...memang bukan lelaki jer tak suka...kita yang perempuan pun tak suka....Jadi...sentiasa hiasi diri secara sederhana....kurang berleter....dan bermuka manis & ceria...ni pun petua awet muda Dik ooi...less wrinkle...hahaha! Suka hati jer!!

    ReplyDelete
  9. saya adalah peminat mekap yg nampak natural. mekap la jugak tapi just barely there aje. :D

    ReplyDelete
  10. kebanyakan lelaki mmg x suka... Yg perasan cantik biasanya pmpuan jae bile make up tebal...errkkk betul x?

    ReplyDelete
  11. natural beauty lagi ok

    ReplyDelete
  12. mmg xsuka make up....tapi tgk dorg yang make up....lawa jew....ekekeke....

    ReplyDelete
  13. perempuan cantik with natural beauty :) sy tak suka perempuan mekap tebal . serious ! :):)

    ReplyDelete
  14. As salam K.Ieda,

    Kalau nak kawin boleh lah make up tebal2 kan... Simple sudah, klau tak lawa make up mcmana pun tak lawa jgk kan...heheee... Sy ckp ttg diri sy tau! ;)

    Syukur dgn kurniaan Allah... Saya keluar at least paling selebet mesti nak pakai lipstik! Sb muka sy pucat...huhuuu

    ReplyDelete
  15. make ikut mood..biase mmg takde mood nk make up..hehehehe...

    ReplyDelete
  16. Setuju... so kita sebagai perempuan kenalah faham tak payahlah sarat sangat kalau nak berhias..

    ReplyDelete
  17. mcm suami ema..makeup terlebih sikit mesti kena sound...hehehe

    ReplyDelete
  18. yang simple tue yang cantik kan kak sebenarnya....

    ReplyDelete
  19. jgnkan lelaki..ppuan pun tak suka tgk ppuan lain mekap tebal gile yg dah mcm nak main wayang cina je...
    Mekap kena light2 ..barulah nampak natural beauty.Teringat masa kawin dulu saya mekap tebal dgn bibir merah menyala,pakai bulu mata palsu..dari jauh asben dah pndang semcm je..bila dekat sempat berbisik..kat mata tu bulu ape pjg smcm...hihi

    ReplyDelete
  20. suka makeup simple je... just utk xnak muka pucat..tp xdela..smpai tebal berinci-inci.. mau rimas..apa lg y melihatnya

    ReplyDelete
  21. adeyg suke ade yg tak..tpi cik yatt rasa rmai yg tak suke kot..hee..cik yattnye buah ati pon tak suke..die suke yg simple2 je klu nk makeup2 ni

    ReplyDelete
  22. bukan takat laki je kak..falsya pun x suke makeup tebal2..makeup pun kalau ade wedding and occasion lain jer..kalau x mmg pakai baby powder ngan eyeliner je dh cukup..hehehe..

    ReplyDelete
  23. g wakilkan mr B angkat tgn tanda setuju ya....hehehe

    ReplyDelete
  24. Ejulz suka yg simple je.. Yg penting mmahami ejulz n setia.. Dan yg paling pnting yg dekat denganNya..

    ReplyDelete
  25. akak... izan pun jenis yg tak reti mekap beria2 sgt. lagipun kalau nak keluar setakat tepek bedak n lipgloss aje. rasanya kalau mekap lama2 mesti hubbyku bising juga ni...

    ReplyDelete
  26. cik rose pun tak suka perempuan make-up tebal hihihi

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...