Thursday, April 5, 2012

ishhhhhhhhhh ~ NADIA MUSTAFA di samun !

salam semua

ish2 .. kesiannn artis Nadia Mustafa nie .. huhuhu kena samun uuuuu .. hurmm dia letak beg tangan dia sebelah tempat duduk memandu , 20 ribu tuu dikk wehhhh , kalau kena ke akak huhuhu mauu nangisss x ada lagu lah !!! ... adoii kes samun macam nie , dlm kereta acap kali terjadi kan .. nak2 di KL .. samun , rogol dah macam mainan aje .. sibbbbbb baik dok duduk KL ekekekek ..

seyessss skrg nie org KL punn dah takut nak duk KL .. dah x selamat .. yelah walau dimana2 sekalipun kalau x perntingkan keselamatan memang lah .. satu layie manalahh nak sangka perkara macam nie akan terjadi pada kita ,. cuma kita kena lebih berhati2 dan alert .. ye dok !! dia nie x habis2 masalah menimpa kan ..

  x silap akk lahh arituu hubby dia kena bantai kan ?? ke akk salah org ?? dan kes dia dengan Lisdawati dah settle lom ?? 



Malaysia sememangnya sebuah negara yang sudah tidak selamat lagi ,macam-macam kes rogol, samun dan penculikan. Kadang-kadang takut untuk berjalan di negara sendiri. Dan yang terbaru, pelakon Nadia Mustafar kerugian RM20,000 selepas disamun dua lelaki bermotosikal di tempat letak kereta Pasar Pudu, Kuala Lumpur semalam.
Kesilapan Nadia ialah meletakkan beg tangannya di tempat duduk penumpang di dalam kereta Toyota Camry miliknya. Sememangnya godaan beg tangan di tempat duduk penumpang sebegitu amat tinggi untuk penyamun-penyamun yang semakin rakus di Malaysia. Akibatnya, seorang penyamun yang masih bertopi keledar membuka pintu dan membawa lari beg tangan Nadia. Kata Nadia:-
Saya baru tiba di tempat letak kereta pasar itu apabila tiba-tiba dua lelaki berhenti di sebelah pintu kiri saya sebelum seorang daripada mereka membuka pintu dan melarikan beg tangan saya. Di dalam beg itu ada tiga beg kecil masing-masing berisi wang perniagaan RM18,000 manakala dua lagi wang perbelanjaan diri dan dokumen peribadi.Wang itu hasil pendapatan berniaga yang sebahagiannya saya mahu bayar gaji enam pekerja
Semoga kejadian yang menimpa Nadia ini menjadi pengajaran untuk kita. Sama-samalah kita lebih berhati-hati selepas ini. Jangan letak apa-apa barang di tempat duduk penumpang. Penyamun memang suka benda-benda sebegitu.
info : abang NARA

x pasal2 pekerja dia x dpt gaji bulan tuu huhuhuh

12 comments:

  1. Mungkin orang dah aim dia dari awal kan kak eida.

    ReplyDelete
  2. Kena korek banklah nak bagi gaji. Mana boleh tak bayar gaji ieda...

    Musibah bila-bila masa aje sekarang nie...

    ReplyDelete
  3. Sian jugk dgn dia nie,tp tu le si peragut nie memang dah lama m dia kot....

    ReplyDelete
  4. kesian dia. habuan nasib masing2..tak kira duduk mana kalau dah nak kena mmg malang tak berbau kan kak~

    ReplyDelete
  5. takut kan skrg.. nak ke mana2 pun rasa tak selamat. perkara mcm ni mmg kita tak jangka...malang tak berbau.

    ReplyDelete
  6. kdg2 kita sendiri yg beri peluang perkara2 begini terjadi.. dah diingatkan supaya tidak meletakkan beg tgn ditempat penumpang sebelah..

    ReplyDelete
  7. kesiannya lah, mesti org dah aim lah tu, tau dia ada bawak duit cash dlm beg

    ReplyDelete
  8. Btl la kak hr tu suami dia kn belasah & kes dgn Lisdawati dah selesai, Lis menang, Nadia kn byr bpa ribu tah kat Lis, mcm2 kan..

    Nk jalan kt negara sndiri mmg dah takut, 1 lg kes simbah acid tuh, kesian kat mangsa, xpsl2 kn, bkn bt salah apa pun..huhu

    ReplyDelete
  9. aduhai..
    hari tu rumah mawi kena rompak
    nie si nadia plak kena samun
    bahaya betul ler sekarang nie

    ReplyDelete
  10. Ha ah kak..Hari tu hb dia kena belasah..Mmg duduk sini menakutkan. Macam2 hal jadi. Maklum la..macam2 jenis org ada kat KL ni..Ngeee

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...