Wednesday, April 25, 2012

IKAN BAKAR , UDANG KASTURI , SOP TULANG & SALAD RATIA

salam semua

haaa x aci kan akk publish cerita makan2 dah petang2 nie .. adee haku kesah ! .. muahahahah okey2 sorry2 .. akk memang kejam lately nie .. ye ke ?? huuh , sbb entry nie sepatutnya akk publish semalam , tapi sebuk ahahaha .. bukan lah sebuk mana punn cuma tekan publish aje kan .. haa skrg nie kena lah tukar sikit ayat nyeee

ok berbalik pada menu akk ari ahad aritu .. x tahulah , mood akk memang terlebey rajin arituu .. nak masak macam2 utk hidangan tengahari kami , siap pesan kat hubby , siapkan kerja cepat2 leh balik makan sama2 .. bila dia tahu akk masak macam2 , cepat2 dia cakap yelahh .. abang balik awal ! .. ekekek ;) ok lahh layan je menu akk arituu .. macam biasa .. x lah gempak mana .. bukan chef bertauliah kan .. so masak2 akk punn main campak2 macam biasa ekekke ;)

ikan bakar kasih sayang ! ... nama x leh blah !

resepi baru .. ekekek udang kasturi .. bezanya adalah limau kasturi sahaja .. ahahhaha ;) tapi seyesss sedap wooooooooo ;))

sop tulang lembayu senja ! .. haaaaa ada nampak macam gelap2 senja tak ??? 
ekekek , main2 kan akk nie ..

close up sikit ! ..

paling x tahan salad ratia nie ! ... perghhh nie utk akk ratah aje .. yumx3 ! ..

macam biasa closeup tuu penting , kasi gundah gulana sikit ati masing2
 petang2 nie muahahhaha

macam biasa alhamdulillah menu harituu habis licin .. x dan nak simpan2 malam punn , syukur .. berpeloh mak wehh, tapi suke .. nak2 ikan bakar tuu , mana yg ada je akk kebas dan libas .. sekali dpt lak daun pisang ekekek .. haaaaaaa resepi salad ratia dan udang kasturi adalah dari buku 1 HARI 1 RESEPI 365 ISTIMEWA dari Chef Hanieliza ! .. haaa ada sesiapa yg tahu .. 

ingat tak uolsss pernah tanye akk buat puding sblm2 nie dari mana amik resepi .. haa dari buku tuu lahhh .. senang dan mudah resepi2 dlm tuu .. memang utk kita2 yg memasak lahh kan .. bukan lahh ala2 masakan chef tuu , payahhhhhh .. nie utk masakan harian lahh ;))

sape2 nak cuba , leh je google tajuk tuu , ada dlm blog dan fotopages chef hanieliza ! .. 
selamat mencuba


23 comments:

  1. nampak menu sumer menyelerakan.. nak2 udang tuh.. terus rasa lapar.. huhu..

    akak x leh la email tu.. x tau apa yg silap.. sy dh msg akak thru fb.. x pun try akak email sy dulu..

    ctrahani@ymail.com

    ReplyDelete
  2. Haduuuuhh....!
    Akaaakk...ptg2 post lauk sedap2..
    Saya bisa jadi lapaaaar huhuu

    ReplyDelete
  3. lapar tengok kak...:P

    ReplyDelete
  4. izan suka semuanya kak ieda! sangat menyelerakan... lapar ni...

    # akak, sbnrnya blog akak ni ada malware. katanya dari blog mummycute.com

    ReplyDelete
  5. ramai yg kata buku 365 tu best..
    nak carilah cam ni

    ReplyDelete
  6. sodapnyer...tp kalau masak...semua habis mmg berbaloi beb!!!

    ReplyDelete
  7. aduh...sup tulang tu............

    ReplyDelete
  8. semua lauk tu nampak sedap..nyum..nyum..salam pekenalan..

    ReplyDelete
  9. kalau dpt ikan terubuk bakar sedap kak..

    ReplyDelete
  10. ya Allah kak..sume menyelerakan..nak kene cari ikan ni..hihi..sy tau buku resepi tu kak, cuma x beli lagi ^^

    ReplyDelete
  11. alahai kak... sedapnya... otomatik rasa lapar tau....

    ReplyDelete
  12. Sedapnya, rajin Akak masak byk menu, emmm lapar plak rasanya hihi

    ReplyDelete
  13. Terliur kak Zai dibuatnya hehehe....

    ReplyDelete
  14. amboi2 cek kak.. sungguh kejam!! lagi2 bile baca time mlm2 ne.. tgh diet ketat2 ne cik kak..alahaiii..

    ReplyDelete
  15. sedapnya akak...pasal gambar tue...nanti saya tolong buat...

    ReplyDelete
  16. ieda kenapa blog ko keluar melware?

    terliur akak nengok menu ko tu. kita ni kekadang datang angin terlebih rajin, masak banyak kalau habis tak pe.

    ReplyDelete
  17. kak...sedap belaka la akak masak..rasa mcm nk gi tumpang mkn plk kat umah akak kalau saya blik ktn nanti..hahahah..gurau jer tau...

    ReplyDelete
  18. semuanya sedap dan myelerakan..

    ReplyDelete
  19. Main campak2 pn tetap nampak menyelerakan..:-)

    Btw, nanti akak bg no phone akak ek. No saya 0193153303. Mane tau leh jumpe kt kuantan..stakat skang, plan nk bwk bdk2 gi teluk cempedak n tepi sungai tu..lain2 plan x tau lg..hihi

    ReplyDelete
  20. aci kak..saya baca time pagi ni..hehe

    ReplyDelete
  21. perghh semua sdp2...sukalah anak akak ibunya rajin sgt masak...

    nk belilah buku tu kak kalu akak kata buku tu sesuai utk masak hari2...pe

    ReplyDelete
  22. Semunnya masakan Ieda nampak sedap tu,buat terliur je....

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...