Sunday, April 15, 2012

IBU X DER DUIT KE ?? ~ zahrien oh zahrien

salam semua

mood dah nak tidooo kan .. so layan jerlahh anak teruna kesayangan akk nie .. dari petang tadi , ngadeeee je dia .. sampai ke malam nie haaa .. kami baru lepas makan malam di luar .. happy dinner ;)


dalam kereta 

zahrien : " ibu .. kita nak gi makan ye ??
ibu : " aah .. kenapa ?? adik nak makan ape nanti ??
zahrien : " hurmmm adik nak makan nasi grg .. x pedas tau .. "
ibu : " okkk ... pandai dia ... "

selesai makan , ontheway balik dlm kereta lagi  

zahrien : " ibuuu , adik nak tgk beg duit ibu boleh ?? "

ibu : " eh .. kenapa pula nak tgk "

zahrien : " adik nak tgk ibu ada duit tak ?? .. "

ibu : " haaaaaa kenapa nak tgk ibu ada duit ke tidak ??"

zahrien : " adik nak tgk , kalau ibu ada duit , adik nak beli bola bowling ! ... "

ibu : " looor mana ibu ada duit , bola tuu mahal , nanti ibu ada duit , ibu belikan ok .. "

zahrien : " tadi kan ibu ada duit ... adik nampak tadiiii "

ibu : " hurmmm tadi kita makan tadi ayah yang bayar kann , mana ibu ada duit " 

zahrien : " huhuhu ibu x der duit ehhh ... adik nampakkk ayah bagi ibu duit tadi ... "

ibu : " ermmm emmmmm " dahh kantoi huhuhuh 


moral dia  : lain kali kalau suami anda bagi duit kat anda , jangan bagi depan anak2 .. ahhahah kalau tidak jenuh nak jawab nie huhuhuh

ekekek ok lahh , selamat malam semua .. sok akk cuti .. yehaaaaaaaaa .. doakan utk akk apa yg dirancang esok akan membuahkan hasil .. aminnnnnnnnnnn .. oh ya jgn lupe ambil air sembahyang sebelum tidur ye .. ;)
assalamualaikum ...



14 comments:

  1. Ieda...agaknya anak bongsu memang suka bertanya kot...kak ina pun kadang2 penat nak jawan kalau si bongsu ni tak henti tanya macam2...he he...kadang2 sampai tak tahu nak jawab apa...apapun, cantik rumah baru awak ni :)

    ReplyDelete
  2. wkmsallam ieda..anak2 sekarang pandai2 kan..seronok melayan kerenah anak2..

    ReplyDelete
  3. Hahaha dh tau dh ibu ada duit....leh mntk bli mcm2 ni hehehee

    ReplyDelete
  4. pndai dia..maknanya dia selalu lah peratikan akak yer...heeee

    ReplyDelete
  5. si anak tu nak watpe ngan bola boling? larat ke nak angkat bola boling tu ntah idak.. huu

    ReplyDelete
  6. heheheh kantoilah pulak ye kak, tau je zahrein nak ngepow ek

    ReplyDelete
  7. Hahaha...bijak...bijak,....zahrein tu kannn...
    Tapibseronok melayan anak macam ni kan...

    ReplyDelete
  8. budak sekarang bijak sangat...

    ReplyDelete
  9. he3...bola bowling? mahal tuuu...

    ReplyDelete
  10. amboi nak bola bowling tu..aunty dah keje ni baru merasa beli sendiri..ehehehheee untung kamu

    ReplyDelete
  11. anak-anak ema pun suka mengecheck beg duit ema..

    ReplyDelete
  12. ehhehehehe...siap sedia la ngan jawapan nak kasi kan...

    ReplyDelete
  13. betul kak..saya pun pernah kena gitu..hhahaha...

    ReplyDelete
  14. hahaha x tau nak jwb apa ya Ieda...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...