Friday, April 6, 2012

cucuq UDANG ala ieda

salam semua

ok2 mai akak nak tayang cucuq udang yg x berapa nak cucuq akak nie .. ekkeke
bila buat .. buatnya macam biasalah ahad ari minggu ajeee .. tu je ada masa kan .. bila anak2 cakap dah lama x makan .. hurmmm dgn lemah longlai ibu mengadun ekekek .. yelah siann lak siap buat muke semacam aje bila cakap ibu dah lama x buat tuu .. yelahhh skrg nie payah nak cari udang .. udang yg ada punn halus2 .. dan mahal hokey !!! .. haa nie kebetulan ummi akak beli buat stok di rumah .. 

sibb baik masih ada berbaki .. soo ape layieeeeeeeeeeee akak pun adun utk menu petang kami .. tapi KEJAM tayang time2 macam nie kan .. KEJAM ke ??? muahhahaha



makan lak ngan kari ayam yg dah nak hancur isinyaaaaaaaaaa .. ekekke tu lagi sodap kann !! , ishhh ngaper ghuper ghitu kari akak .. bukan akak masak .. tapi pemberian mak saudara sebelah umah ngeeeeeeeeee ;)


selesai sudahhh .. sesekali layan cucuq udang nie memang sedap makan ngan kari kan .. nak2 kari tuu pekat2 .. perghhhhhhhhhhh mauu x hinggat kanan kiri .. ;)

31 comments:

  1. sedapnye kak....terliur lieya nie.....dah le tak bekpes lagi nie....mls nak turun cafe ari ni...tgu lunch terus jek la krang heehehehehe

    ReplyDelete
  2. sedapnyer akak...nmpk ranggup je cucur udang tuh...hehe

    ReplyDelete
  3. Assalam Dik Ieda...ni menu tak kira hari kat umah Akak...tak kira masa lak tu...kadang tu tengah malam pun ada permintaan lagi...tapi tak pernah pulak try cicah dengan gulai atau kari....biasa dengan sos cili atau kuah kacang....menarik...!

    ReplyDelete
  4. tak pernah pulak cicah cucur dgn kuah kari. boleh try ni. hehehe

    ReplyDelete
  5. Cecah dgn sos cili pun sedap ieda... Tengok cucur tu dok dlm pinggan macam nak ngap aje...:)

    ReplyDelete
  6. cucur udang ni sedap klu layan panas2...hehe...

    ReplyDelete
  7. errrr... Queen lapar ni nak sikit bole?

    ReplyDelete
  8. sodapnyer cucuq cicah2 camtu....

    ReplyDelete
  9. nnt boleh try cicah dgn kari sbb selama ni dok cicah dgn sos kalau mkn cucur :)

    menarik sgt cucur kakieda ;)

    ReplyDelete
  10. cucuq sama tak ngan cekodok? heheh, saya teringin nk mkn cekodok, tak kira cekodok apa..bilis/pisang/udang. tak pernah mkn cucuq dgn kari, biasa mkn dgn sos aje...

    ReplyDelete
  11. sedapppppp sgttt ni...my peberet poreber and eber la cucuq udang+kari..nak2 pulak kari yg diperangatkan.....sedappppnya...

    ReplyDelete
  12. hari tu layan mata ngan cucuq udang lieyalatif..hari jumaat nie layan mata ngan cucuq udang kak ida plak..
    dua2 mengamcam..
    nak2 akak makan ngan kuah kari pekat tu..adeh!

    ReplyDelete
  13. cicah sambal ikan bilis pun sodap tu

    ReplyDelete
  14. sedapnye la kak klu mkn cucur cicah lebihan kari..
    yummyyy sgt..lg la feberat udang n kari..
    ade lagi x kak

    ReplyDelete
  15. waaaaaaaaaaaaa LAPOOOOOOOOOOOOOOO

    ReplyDelete
  16. akakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk dah la lapar nie....

    ReplyDelete
  17. terus teringat cucur udang kat sg. buloh tu...sedap giler...nak cari la ptg ni...huhu...

    ReplyDelete
  18. ai suka buat cucuq udang cicah ngan kuah kacang...yummy...adeh teringin nak buat plak ni

    ReplyDelete
  19. sedapnye kak.dahlah tgh hujan skang ni....

    ReplyDelete
  20. amboi2 akak..
    saja jer tau..
    suka wat ina terliur..
    dap tu kak.. ;D
    Happy weekend & Take care.. ;)

    ReplyDelete
  21. heee rara suke mkn dgn sos lg.

    ReplyDelete
  22. aduhai...sedap ni kak.. lagi2 ptg yg sejuk tgh hujan ni... mmg sdap makan cucur udang... tapi munna klu buat ni tak letak pun udang selalunya gantikan dgn sosej... baru anak2 nak makan

    ReplyDelete
  23. tak penah makan cucur ngan kari ... tak ngan sos ngan kuah kacang je .....

    nanti sesekali klu masak kari ade lebih leh try ni

    ReplyDelete
  24. Saya tengah lapar ni kak..lagi bertambah2 lapar jadinya..huhuhhu

    ReplyDelete
  25. SEDAPNYA CUCUR UDANG KAK...PETANG2 MAKAN DENGAN AIR KOPI MESTI BEST...KAT SINI HUJAN...LAGI SEDAP...HIHIHI

    ReplyDelete
  26. wow! wat akak terliur jer ptg2 ni..akak nak gi beli keropok lekor lah camni.

    ReplyDelete
  27. sedapnya kak...aduh, perut dah ler tgh kosong ni

    ReplyDelete
  28. lama betul x wat cucur ni..lapo ler pulak..tp kalo enak mkn ngan sambal tumis pedas2 hehehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...