Tuesday, April 24, 2012

CARA BERLAUK melabuh

salam semua

akhirnyaa niat nak buat cara berlauk nie terlaksana juga .. tapi bukan akk yg buat .. ummi akk yg buat , sebenarnya inti telah akk sediakan sejak dua hari lepas .. huhuhu namun nak membuat nya x kesampaian sbb banyak sgt agenda di hujung minggu ... huhuhu maka balik petang2 tadi dah nampak ada di bawah tudung saji .. ekekke ummi akk cakap .. " haaa dah siap dah tuu haaa .. gi lah makan .. , tunggu akk buat , ummi rasa x menjadi nanti .. sampai ke minggu depan lah pula " adehhhhhhhhhh ummi nie .. bikin malu ajeee ekekkee


close up sikit ..

ekekek kalau tunggu akk boleh je .. tapi dannn lah inti kuih nie mengering ..
TQ so much buat ummi tersayang , kerana memahami kesibukan anakanda mu ini .. ahaksssssssssssss ;) ape layieee akk pun sebat lah dlm 5 biji .. lepas tuu makan nasi , kena makan gak nasi .. jamahhhhhh sbb dah nampak ikan masin grg huhuh 
( x tahannnnn ) , kalau tidak , sampai kul 8 dah lapoor , lagi bahaya kan .... lepas tuu baru sedar dah kekenyangan ekkeke .. barulah syok BW .. ! .. ;))



28 comments:

  1. sedap tu...lama dah tak makan kuih cara ni.

    ReplyDelete
  2. kak ieda ni mcm2 la gambar makanan.. dah la duk bujang ni.. nak masak x reti.. hehe

    ReplyDelete
  3. untungnya masih punyai mak..

    ReplyDelete
  4. kak, sy pun teringin sangat nak buat kuih ni tapi sampai sekarang x terbuat..huhu..

    ikan masin tu lah yang selalu buat diet sy ni hancus..x menahan..hihi

    ReplyDelete
  5. seriously sy tak berapa suka cara berlauk.lg suka cara manis..:)

    ReplyDelete
  6. wah2 sedapnya cara lauk ni. saya selalu buat yg manis tu je. hehe.. kes malas nak buat lauk dia.

    ReplyDelete
  7. Pernah jugak buat...
    Sedapkannn..

    ReplyDelete
  8. aduh kakkk ni kegemaran sy ni..kalau beli mesti berbijik-biji. ;)

    ReplyDelete
  9. feveret ni kak, lagi2 kuih cara yang manis tu. sekali gigit, bersembur pecah, pehh !

    ReplyDelete
  10. Abang long suka makan kuih cara berlauk ni...tapi kak ina kalau orang tak oder, kak ina malas buat..he he.. sampai hati ibu kan..

    ReplyDelete
  11. kak ieda...dah lama tak makan cara berlauk ni. izan suka! tapi nak buat sendiri taklah... beli aje kalau teringin makan.

    ReplyDelete
  12. kita suka cara manis kak..

    ReplyDelete
  13. haiyaa...

    buat lapa pepagi buta nih

    di bangi susah bebenor nak dpt caralauk nih. masa duk KB ari2 dapat. hihihihi

    ReplyDelete
  14. sy suke cara berlauk...tp diakui lom penah try wat sndiri..

    ReplyDelete
  15. mak sy aklu buat siap ada cili merah hiris beso atas tu...hehehe, sodap!

    ReplyDelete
  16. lieya suke cara berlauk ni kak...sedap.....tapi nak buat mmg tak reti le kak...acuan pun bukannye ade....

    ReplyDelete
  17. sye suke kuih nih...
    nak buat tp x pandai

    ReplyDelete
  18. kat sini sy xjumpa pun kuih cara ni.. kalu balik trg baru dpt jupe

    ReplyDelete
  19. AKAKKKKKKKK.. uhhuhuhuh kuih kesukaan ku sgt2 tu kak ... sibbaik time ngndung ni x ngidam sgt psl susah nak crik

    ReplyDelete
  20. aduiii...sedapnya.. akak prefer yg ni lagi dari yg manis.

    ReplyDelete
  21. salam kenal.sedapnyeee! i dah follow blog kiut ni.follow i balik ye..tq..;D

    ReplyDelete
  22. x sabar nak puasa.. hehe :)

    ReplyDelete
  23. akak jaattttttttttttt
    akak kijammmmmmmmmm
    ni kuih febret saya
    nape x hanto 18talam huhuhu
    lapooooooooooooooooooooo

    ReplyDelete
  24. Salah 1 kuih peberet Myra gak :)

    ReplyDelete
  25. Saya suka kuih nie...kat kelantan banyak kuih cam gini...

    ReplyDelete
  26. Sedapnye kak..sy memang suka kuih cara berlauk ni..:-)

    ReplyDelete
  27. Sedapnya kuih cara tu,kak Nurul x pernah cuba buat lg...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...