Wednesday, April 4, 2012

ayah JATUH pengsan


salam semua 

akak di hsp nie , td dlm kul 9 lebih pagi tadi , dpt call dri ummi akk , ayah jatuh pengsan huhuhuh , berderau jantung bagai nak luluh ke bumi ,  x pernah ayah jadi begini sejak dia sakit ,  hati benar2 risau , terus bergegas balik smbil berdoa agar xder perkara yg lebih buruk berlaku , sampai di wad kecemasan , ayah masih dirawat , kata dr dia agak lemah ,masuk air , cek jantung dan sebagainya
akk tanye ummi akk , mcm mana boleh jadi mcm nie , katanya ayah ke bandar bersama nya naik motor , drop ummi di pusat senaman org tua , dia pula ckp nak gmi minum air , so ummi biarkan , selesai minum air , ayah pergi beli surat khabar , masa balik ke motor sarung topi , terus tumbang , ya allahhhh nasib baik sgt dia x jatuh masa dia sdng bawak motor huhuhu kalau tidak x tahulah .. ayah kan pesakit jantung dan kencing manis .. itu yg membuatkan akk lebih berdedar ..


selesai jumpe dr , ayah diarahkan warded untuk further cek .. harap2 x der apa2 yg lebih serius berlaku .. soo akak lah yg uruskan semua , dari ambil ubat2 ayah dirumah dan uruskan kemasukan ke wad .. yelah siapa layie yg ada .. mujur akak kerja x jauh . kalau tidak x dpt akak bayangkan , mgkin ada sepupu2 yg sudi membantu .. 


so skrg ayah berada di wad , akak dan umi balik kerumah sekejap mengambil apa yg perlu utk ummi menemani ayah .. oh .. betapa letihnya keadaan akak skrg .. jauh disudut hati tetap bersyukur kerana akk masih mampu mencium pipi ayah ...

ps : ayah baru aje menjalani pembedahan batu karang baru2 nie dan kuar wad HTAA ari sabtu haritu .. bila perkara ini terjadi membuatkan kami adik beradik sgt2 risau .. harap2 ayah kembali ok ..

36 comments:

  1. wish all the best utk ayah akak... kita doa sama2 yer...

    ReplyDelete
  2. semoga ayah akak ok je nak nye..x de pape lagi yg jadi lepas ni...semoga sihat mcm selalu..

    ReplyDelete
  3. harap ayah akk tak apa2 dan sembuh secepatnya.utk akk&umi semoga lebih tabah :)

    ReplyDelete
  4. ya Allah risaunyalah bila ayah jatuh pengsan...semoga ayah kak ieda cepat sembuh dan kak ieda pun jaga diri dan kesihatan juga tau

    ReplyDelete
  5. Semoga Ayah Kak ieda baik-baik sahaja...ya..Akak sabar ya...

    ReplyDelete
  6. semoga ayah akk sihat seperti biasa...amin..

    ReplyDelete
  7. alamak , bab2 ayah ni ... sensitip skit tuk ku , sure ku yg bergenang air mata..

    drh tinggi kut kak ???

    abah zr penah pening kuat , dia x suke pi spital or makan ubt, tp kali tu dia serah diri .. daku yg tau , terus pi hosp .. mmg huru hara dr mama.. zr paling rapat dgn abah ..

    ReplyDelete
  8. erk..Semoga ayak akak cepat sembuh ya...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  9. harap2 semuanya baik2 belaka ok...

    ReplyDelete
  10. sbr ye kak..
    smoga ayah akk xde ape2..
    akk pun jg diri jg

    ReplyDelete
  11. insya-allah...kita sama2 doakan tang terbaik tuk ayah akak k..semoga dia cepat sembuh...amin... susah hati kan..kalau parents kita xsihat...huhuhuh

    ReplyDelete
  12. insyallah semoga ayah eyda cepat sembuh yek...take care yek..

    ReplyDelete
  13. Smoga ayah kak ieda cpt sembuh.

    ReplyDelete
  14. Semoga ayah akab sembuh secepat yg mgkn kak..

    ReplyDelete
  15. semoga ayah kak ida baik2 saja dan cpt sembuh. amin..

    ReplyDelete
  16. semoga ayah akak cepat sembuh.....

    amin..

    ReplyDelete
  17. akak semoga semuanya baik-baik utk ayah akak yea..

    ReplyDelete
  18. Assalam Dik Ieda...Doa Akak moga Ayahanda Di Ieda cepat kembali sihat moga Allah memudahkan segala urusan keluarga buat Adik...Amin!

    ReplyDelete
  19. semoga ayah akak baik2 saja..amin...

    ReplyDelete
  20. tulah akak... terkejut gak masa akak sms td...
    hrp ayah akak beransur baik...
    akak pon jgn stress sgt...
    nnti akak plak jatuh sakit....

    ReplyDelete
  21. insyaAllah xde apa2.. berdoalah byk2 semoga ayah cepat sembuh

    ReplyDelete
  22. Semoga ayah Akak Kembali sembuh sediakala, moga tiada effect pada operation terdahulu, Akak tenangkan Mak tu, mesti Mak pon sedih...

    ReplyDelete
  23. semua - tkasih banyak2 adik2, kakak2 mahupun teman2 sekalian atas iringan doa kalian, ayahanda akk masih di wad, keadaan dia stabil, cuma dia memang kelihatan lemah, untill now dr x dpt nak btahu what cause ayahanda smpai pengsan, harap2 kami dpt jawapannye segera, doakan buat ayahanda akk kembali ok ya , aminnnn

    ReplyDelete
  24. semoga abah akak sehat ye kak
    akak tu jaga diri ye

    ReplyDelete
  25. deno doakan ayah akak tidak ada apa-apa... insyaallah..

    ReplyDelete
  26. semoga semunya selamat dan ayah akak kembali sihat seperti sedia kala..

    ReplyDelete
  27. Harap ayah Ieda xde apa2 dan sembuh....

    ReplyDelete
  28. Bila dah tua2 begitulah putaran kesihatan sis...semoga ayah kamu cepat sembuh ya...kalau begini jgn benarkan dia menunggang motorsikal lagi sis..bahaya...

    ReplyDelete
  29. smoga ayah akak cepat sembuh..

    ReplyDelete
  30. semoga ayah akan pulih secepat mungkin ya ieda.

    ReplyDelete
  31. semoga ayah eida cepat sembuh...ameen

    ReplyDelete
  32. didoakan smoga ayah akak sembuh & sihat

    ReplyDelete
  33. bila jadi camni mmg sbg anak jadi risau sgt kan kak... izan doakan ayah akak takde apa2 dan cepat2 sembuh ye.

    ReplyDelete
  34. Salam, semoga ayah cepat sembuh ya... Sama2 kita doa.. Abah ogyep pun dah tak berapa kuat lagi... tapi masih juga bawa kereta... Risau kan...

    ReplyDelete
  35. semoga semuanya ok2 saje ye kak..banyakkan bersabar..

    ReplyDelete
  36. harap ayah akak xde apa yg serius berlaku..sy doakan semuanya ok..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...