Sunday, April 1, 2012

11 RAKYAT MALAYSIA cedera ~ letupan di HATNYAI


salam semua

aduhh pagi2 dah dgr berita x sedap macam nie .. kesian kat mangsa2 dair malaysia nie .. x sangka di sana punn ada rusuhan dan kejadian macam nie .. harap2 keluarga mangsa semua bersabar dan kepada kawan2 yg ada niat nak ke hatnyai utk bercuti , tundalah dulu perjalanan kesana .. 

make sure keadaan disana pulih , barulah teruskan niat tuu .. @ pada akak lahh ... x yah lah ke tempat2 macam nie utk bercuti sedangkan nasib dan keselamatan kita x terjamin disana


KANGAR: Sebanyak 11 rakyat Malaysia dilaporkan cedera dalam kejadian letupan gas di sebuah restoran makanan segera di sebuah hotel terkemuka di bandar Hat Yai pada Sabtu.

Konsul General Malaysia di Songkhla, Mohd Aini Atan yang dihubungi Bernama berkata setakat ini pihak kedutaan hanya mengesan 11 rakyat Malaysia yang sedang dirawat di beberapa hospital.

Beliau berkata butiran lengkap mengenai 11 mangsa yang cedera itu akan diketahui esok dan menurutnya setakat ini tiada rakyat Malaysia dilaporkan terbunuh dalam kejadian itu.

Mohd Aini berkata pihak kedutaan akan terus menjalankan pemeriksaan dan pemantauan bagi mengesan sekiranya ada lagi rakyat Malaysia yang terbabit dalam kejadian itu.

Laporan awal media Thailand menyebut tiga orang terbunuh dalam kejadian letupan di Hotel Lee Garden pada kira-kira pukul 1 tengah hari waktu tempatan manakala lebih 300 lagi cedera.

Letupan itu dikatakan berpunca daripada letupan gas di sebuah restoran makanan segera yang terletak di bangunan hotel itu dan siasatan masih dijalankan pihak berkuasa Thailand. -BERNAMA


hari terakhir berkursus .. baru lepas makan dan menyusul nak sembahyang .. baru dpt publish entry .. ekekek lupe sebenarnya .. :) ok lahh nak BW kejap sambil2 tunggu time nak sembahyang dan masuk kembali kursus ..

9 comments:

  1. sambil baca ni tgh dgn berita tv3 ckp pasal benda yg sama. ngeri betul lah. teringat masa empire mall subang meletup, pasal gas juga.

    ReplyDelete
  2. Lamanya kursus... Bila habisnya...

    ReplyDelete
  3. letupan lg. dah tahu kan belah sana sedang bergolak pergi jgk kenpa. aduyaii.

    ReplyDelete
  4. bahaya tidak diundang...

    ReplyDelete
  5. betul akak ckp tu..kena siasat dulu tmpt nk p mkn angin tuuuu..mmg seriau dgr brita cmtu..

    follower ke 1663

    muka akak cm penyanyi aisah tu la...

    ReplyDelete
  6. harap kejadian seperti ini tidak berlaku lagi nanti...

    ReplyDelete
  7. jalan2 dalam malaysia dah laa..
    ape la !

    ReplyDelete
  8. baca jugak kat paper pasal ni.

    ReplyDelete
  9. jumaat ni dh booking sume nk kesana.hmm so have to cancel.huaaa tp duet cane lak.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...