Monday, March 26, 2012

SI MANIS KUNOICHI ~ ninja iran


salam semua

haa pernah dgr ninja wanita ?? hurmmm jom kita tgk .. seronok je .. kalau di beri peluang nak aje akak belajar , seni mempertahan kan diri nie sgt2 bagus .. tapi kalau boleh biarlah silat kan .. kalau ninja2 nie silap hb x kawin lahhh ekekke sbb sure para lelaki di malaysia nie takut nak memperisterikan "kuniochi" .. ahaksss


Anda pernah dengar dengan Ninjutsu? Ya Ninjutsu merupakan salah satu satu sukan mempertahankan diri yang cukup dikenali di dunia. Seni mempertahankan diri ini kononnya boleh melumpuhkan dengan cepat lawan yang menyerang kita.

Sukan ini rupanya juga menarik perhatian kaum wanita Iran. Di Iran, perguruan Ninjutsu yang terletak di Karaj, 45 km di sebelah barat laut Teheran.

Dalam gambar yang diambil pada 13 Februari 2012 itu mereka telah mempertonton kepakaran mereka dalam penguasaan ilmu bela diri Ninjutsu. Sehingga ini lebih kurang ada 3,000 hingga 3,500 orang wanita yang sudah dilatih Ninjutsu. Mereka ini mahir menggunakan pedang, panah dan senjata berbahaya lain.





 kagum kerana mereka adalah wanita iran yg sgt2 CANTIK ! .. terserlah kelembutan mereka ..





disebalik mata yg bersinar itu siapa sangka mereka sgt2 berani dan berbisa .. fuh ! seyess akak kagum ! ... ;)

Dalam bela diri Ninjutsu, yang lelaki dipanggil ninja, sedangkan wanitanya digelar kunoichi. (REUTERS/Caren Firouz)

19 comments:

  1. Semua2 wanita Iran tu cantik2kan....

    ReplyDelete
  2. eh menarik sgt2 kak....cantik plak tgk...ninja jelita gituuu....

    ReplyDelete
  3. Assalam kak Ieda
    saya pun kagum, rasa nak jadi cam mereka... solek tang mata tu yg saya berkenan tu, heeee~ mata cantek!!

    ReplyDelete
  4. fuhh, cantik pun ada..

    ReplyDelete
  5. bestnya kalau dapat belajar ninjutsu...

    ReplyDelete
  6. wah! dah la cantik! pas tu berani dan gagah :)

    ReplyDelete
  7. betul la kak.. wanita iran nih mmg sgt2 cantik.. pastu gagah perkasa lak tu..

    ReplyDelete
  8. ninja yg cantik! hehe.

    ps. jum2 belajar silat bersama. hihi.

    ReplyDelete
  9. memang jelita walau nampak mata saja tapi menyengat. kagum dgn semangat diaorang ni. dress pun dah sesuai cuma nampak mata.

    ReplyDelete
  10. ni kalau fight dengan lelaki tak payah guna silat ninja dah lembik dahh tengok keayuan wajah... haaa3x

    ReplyDelete
  11. wah... hbatnya dorg ni...!! cntik plak tuh...

    ReplyDelete
  12. klu di beri peluang nak jugak jd kunoichi...hehe:)

    ReplyDelete
  13. Mungkin suasana negara mereka yang sering berdepan dengan ancaman luar dan perang, mereka tidak banyak pilihan.

    Kita yang masih dikategori aman dari perang, tidak begitu mendesak kita untuk masuk pertahanan diri sebegini. Sekadar untuk pertahan diri dari keganasan masyarakat dan suka-suka mungkin...

    ReplyDelete
  14. salam Ieda..dah mlm br sempat brkunjung balas..:D
    Org pompuan mmg sepatutnya dibekalkn dgn seni pertahankn diri..apa2 hal senang nk handle..:)

    ReplyDelete
  15. cantiknya wanita tu semua... suka tgk mata diaorg...

    p/s : kak munna tak jadi pergi gambang hari selasa postpone ke hari rabu sebab hari selasa gambang waterpark tutup untk pembersihan... hari rabu munna ambil boleh ke kak...

    ReplyDelete
  16. ninja yg cntik......n berani..kagum

    ReplyDelete
  17. mmg cantik dan gagah perkasa...hihihi...

    ReplyDelete
  18. sebut2 ninjutsu dah teringat cter naruto plak dah..hehehe..nway, mmg kagum tgk diorang..cantek..tetapi lasak!!..=D

    ReplyDelete
  19. ninja yang cantik. siapa berani pergi la lawan diaorang. kita pun patut adakan program mcm ni. senang anak2 perempuan blh pertahankan diri kalau jadik apa2.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...