Monday, March 12, 2012

oh JAGUNG REBUS


salam semua
xceli pic nie dah lama peram dlm folder publish akak nie .. x ingat nak publishkan .. soo hari nie akak publish lah walau cerita dah agak lama .. jagung adalah makanan pertama akak rebus menggunakan gadget baru akak nie .. hahahaha tu pun nak cakap ke ?? adehhh dah x der citer lahh .. 

mood punn dah kemana .. akibat keletihan berFIESTA konvo x habis layie .. i'm sorry .. disebabkan x der story nak cerita soo akak up aje lah entry yg mana2 lom publish tuu .. janji adoo kan .. huhuhu


tapi nak cerita gak kat sini , sgt2 puas hati menggunakan kukus nie .. cuma masa nie akak rebus sampai kering air .. haaaaaaaa amik , betul2 masak lah jagung tuu .. tapiii adehhhhhhh letak garam sikit sgt ! .. huhuh dah kena sound ngan mr hubby .. sayang jagung cantik tapi tawooooooo .. huwaaaaaaa


see cantik kan jagung nie .. hasil dia memang sedap di tekak .. tapi sayang tawooo .. soo akak terpaksalahhh lumurkan jagung nie ngan majerin , haaaaaa barulah ada rasa masin tuu .. huhuh ;)


ps : hari nie baru nak start BW umah kawan2 yg x jemu2 tinggalkan jejak kat umah akak nie .. sorry sgt2 sbb kesibukan yg melanda akak dlm minggu lepas  , insyaallah minggu nie akak akan balas semua kunjungan anda .. rinduu jugak nie .. ekeke .. bila penat mood pun x der kan .. nak bukak blog punn malas .. entry ada cuma akak x publishkan huhu

28 comments:

  1. Lagi sedap jagung rebus sapu marjerin ieda. Kakak lebih suka cara ieda... lemak-masinnya lagi umphh...

    ReplyDelete
  2. jagung rebus mmg kegemaran sy tak kira tawo ke masin tetap jd pujaan ;)

    ReplyDelete
  3. kakcik tak pernah kukus jagung, kakcik rebus je terus. :)

    ReplyDelete
  4. aduhhh kak ieda..lemah iman falsya tgk jagung rebus nieh..mmg fav..;)

    ReplyDelete
  5. sedapnya..terliur tgk.ni kalau bg saya..x cukup setongkol..hehe

    ReplyDelete
  6. Amboi akak!!!
    Sedap tu Jagung Rebus.. ;)
    Miss u akak.. ;)

    ReplyDelete
  7. baru lepas tgk jagung bakar semalam..arini nampak jagung lagi..nak suh makan jagung ke nie??hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  8. wah! sedapnya.. nak 2...hehe

    ReplyDelete
  9. suker sgt jagung yummy!!!

    ReplyDelete
  10. jagung ni peberet mia
    klw g pasar malam sure dia nk bli jagung

    ReplyDelete
  11. mmg sdp layan jagung ni kak..makan panas2...em arini ada pasar malam...nak beli lah...

    ReplyDelete
  12. wah.. kukus jagung guna pengukus yg br beli ek.. :-)

    kalu ltk marjerin mmg sedapkn kak :-)

    ReplyDelete
  13. Alin pun ada cam Kak ieda tp selalu guna buat apam..pehni leh try rebus jagung plak

    ReplyDelete
  14. tu le kak, kalo kukus gini tak dpt le nak tabur garam ke kan...kalo rebus dlm air dpt gak campak sesudu garam he he he

    mcm jagung mutiara kat cameron jek kan bijik2nye....sedap tu !

    ReplyDelete
  15. Kenapa warna jagung tu tak sekata...

    ReplyDelete
  16. lama x makan jangung rebus
    nak makan kena tunggu summer la
    sini ikut musim

    ReplyDelete
  17. sedapnye
    iman suke jagung rebus
    kadang tu bleh abis sebatang

    ReplyDelete
  18. jagung rebussss...(sambil terbeliak biji mata)

    sbb itu makanan kesukaan D n farah...

    kak watermark tu buat sendiri ye...cumel la...i loike...

    ReplyDelete
  19. lapo2 tetiber kan...memang best jagung taruk planta nak sedap lagik kutil2 satu2 letak lam mangkuk taruk susu fn fuh meletup...

    ReplyDelete
  20. tgk pown dah taw mesti sedap ni... terliur.. HUHU

    ReplyDelete
  21. klu pegi CH..mesti cari jagung nie...sedappppppppp sangat..manis jerk kan kak...

    ReplyDelete
  22. munna mmg suka lumurkan majerin kat jagung rebus kak ....

    ReplyDelete
  23. suka jugak makan jagung...
    jagung bakar sedap jugak tau

    ReplyDelete
  24. feberet akk lah kalau jagung2 ni sis..baik kukus ker..rebus ker...bakar ker...semua boleh telan...

    ReplyDelete
  25. wow..saya punya feveret ni kak...sedap kan lemak berkrim bila sapu butter..

    ReplyDelete
  26. alamak..pagi2 buta ni lapar jagung la pula.......
    nak jemput u join exchange w/site ni...bantu membantu sesama bloggers >>>http://rakanblog.com

    tutorial n 8 SEBAB kena join rakanblog.com leh tgk kat blog MD..tqvm

    ReplyDelete
  27. Uiiiii jagung tu kak...nmpak fresh....sy suka

    ReplyDelete
  28. dappnyaaaa kak...dh terasa2 manis isi jaguung tu..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...