Saturday, March 3, 2012

NASI LEMAK dan kuih ULAT BULU


salam semua

pagi2 nie tadi anak2 akak ada sekolah ganti ... siapkan mereka .. zazzzz bawak keter hantar ke sekolah .. nak ibu hantar katanyaaa .. ikut lahh janji ke sekolah ... lepas tu akak dah cadang nak beli je sarapan kali nie .. sampai rumah tgk zahrien x mandi layie .. akak cakap lahhh 

" adik nak makan , cepat pi mandi .. dah mandi pakai baju cantik2 .. pastu kita makan .. anak ibu gud boy kan .. dah pandai mandi sendiri kan ?? "

  hurmm dia senyum je .. dgn muke toyee dia terus ke bilik air sorang2 .. dush2 akak dgr .. pandaii anak teruna akak sorang tuu .. tanpa berkata apa2 terus je ke bilik air mandi .. mood tgh baik koot ekkeke


 dah siap mandi , akak suh pakai baju .. haaa disiap cakap " ibu x yah pakaikan baju adik ... adik dah pandai dahh pakai sendiri ... " ekekkeke lucu lakk .. alhamdulillahhhhh anak ibu ... ;)

 dah siap2 tuuu terus ke meja .. haaaaa rupenya x sabar nak makan nasi lemak yg akak beli tadi .. ekkeke anak akak nie memang hantu nasi lemak .. semua lahh ngan akak2 jugee , layan je lahhhhh




 haa close up sikittt kasi kecur liuq tengah2 hari nie ekekek :)

haa kuih nie uolss biasa makan tak ?? kalau org biasa di pekan nie tahulah .. akak mula2 tuu x tahu kuih apa .. tapi setiap kali ummi akak beli , akak akan makan .. sedap jugak .. bentuk ala2 macam cucur badak .. tapi digaul dgn kelapa .. inti dlm adalah kacang merah .. haaaaa unik kan .. 

inilah dipanggil kuih ulat buluuuu .. itu panggilan kami2 semua tapi dia ada sepesfik nama sebenarnya .. cuma akak x berapa tahu .. x sempat nak tanye org yg menjual tuu .. selalu nak beli main tunjuk2 je .. tapi ummi akak punn panggil kuih ulat bulu ekkeke ... :)

ok lahhh .. selamat beriadah bersama keluarga masing2 .. akak x kemana2 punn cuma nak bersiap utk amik anak2 dari sekolah dan akan ke majlis kawin sekejap layie .. lepas tuu balik dan tidooo time:)

petang nak buat makan ape erkkk ?? any idea ??

15 comments:

  1. Alla tomei tomei tomei...!!
    Alhamdulillah..:)
    Dah besar anak ibu sorang ni yaa..:)

    ReplyDelete
  2. sedapnye bekfes..siap ada kuih special :)

    ReplyDelete
  3. kuih ulat bulu cam geli plak nk mkn..hehe

    ReplyDelete
  4. kak..menariknya nasi lemak 2.beli mana kak?

    ReplyDelete
  5. nasib baik rupanya tak cam ulat bulu bebetul kak.. kalo tak sure ena tak termakan.. tp nampak mcm sedap pulak ekk.. hehe

    ReplyDelete
  6. adik, tau pulak malu dia ye hehhe, ingatkan kuih buah melaka tu kak ieda, kalau inti kacang merah mmg tak pernah mkn...msti sedap kan

    ReplyDelete
  7. comelnya dia baru lepas mandi. terliur nengok nasi lemak tu. ieda first time akak tengok kuih tu, cam buah melaka pun ada.

    ReplyDelete
  8. Akak pun pernah mkn kue yg ieda ckp tu, tp akak pun tak tau namanya..hehe

    Dah besar Zahrien ye..tak lama boleh jd " body guard" mama bila berjalan..:)

    ReplyDelete
  9. Anak akak tahan pedas erkh....anak ema pun sekolah ganti hari ini...

    ReplyDelete
  10. akak mmng suka ngan kuih ulat bulu....

    ReplyDelete
  11. bila mereka mula nak buat sendiri terasa lapang di dadakann kak...hehehe tak tahu la kak tu kuih apa..yg kaswi tu pon nak ingat namanya makan beberapa bulan gak tuh dulu..akekekkeke

    ReplyDelete
  12. dah besar dah zahrien...bijak!

    sedap tu kak nasi lemak daun pisnag tu....nyum nyum

    ReplyDelete
  13. dah lama tak bfast nasi lemak bungkus, nampak sedappp sgtttt

    ReplyDelete
  14. ala kak... saya org pekan tapi tak tau pun pasal kuih ni. hehehe...

    ReplyDelete
  15. terus pedih perut tgk akak close up nasi lemak tu.uishh...dapnye...tp kuih tu mmg tak pernah jumpa lg kat sini kak...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...