Tuesday, March 13, 2012

NASI GRG biasa - biasa sahaja ~ zahrien demam


salam semua

lambat sikit akak bersiaran hari nie .. nak buat macam mana , dari malam tadi zahrien dah lain macam .. nampak lemah aje .. akak x syak ape2 sbb mgkin dia keletihan bermain seharian dgn kakak2 dia .. so akak biarkan sahaja .. since semalam akak sampai dari kerja pun dah lambat .. akak masak2 dulu .. sediakan dinner utk hubby dan anak2 .. lepas tuu panggil dia makan .. dia x nak .. katanya adik nak tido .. than nina cakap adik makan sikit je tgh ari tu .. so akak diamkan lagi .. tapi dlm kul 10 tuu akak rasa badan dia panas semacam .. OMG ..zahrien demam kata dlm ati .. tgk jam dah lewat , sure klinik semua dah tutup ...


akak decide tuam kepala dia yg panas tu dgn tuala basah air batu .. bergilir2 lah akak ngan hubby mlm semalam .. risau sbb zahrien nie kalau demam .. dia selalu panas malam .. panas pula yg melampau2 .. tapi so far dia x pernah kena yg pelik2 ..


soo sehinggalah hari nie .. akak EL .. jam 9.30 siap2 bfast anak2 .. akak bawak zahrien ke klinik .. hurmm dr cakap dia demam .. + ada sedikit selsema dan batuk .. yelahh musim skrg kan .. cuaca memang x menentu .. sekejap hujan dan sekejap panas .. or mgkin zahrien demam nak beralih tahun .. maklumlahhh , 24hb nie , genap usia zahrien 4 tahun ... senyum panjang akak ;)
nasi grg yg akak sediakan buat anak2 pagi tadi .. main campak2 aje .. sbb hati risau lambat ke klinik ..


sedikit geijo utk makan bersama nasi grg .. ok lah janji anak2 suke ;)


settle sediakan sarapan .. ajak anak2 , hubby dan nenek akak makan .. kebetulan mak dan ayah akak x der .. mereka ke raub rumah adik akak .. soo memang nenek akak , akan makan bersama2 .. hubby pula bersiap2 nak gi pasang barang rumah orang .. so yg lain2 tinggal rumah .. akak aje yg bawa zahrien ke klinik ...


dah balik nie lega sikit .. barulah boleh on komp , masalahnyeee dari tadi line INTERNET ashik on & off .. sakit ati betulll ..sbb cuaca koot .. haa ujan je dari pagi nie ... huhuhu .. nie dah siapkan entry dan insyaallah BW sekejap ekkeke ..

ps : kat luar ashik ujan je dari pagi tadi .. hurmm ujan2 nie lapoor kan .. kena masak banyak2 .. lepas masak , makan .. lepas tu tidoo .. aduhhh penat badan , kerja @ tidak same aje .. rutin biasa2 bertambah2 .. nak buat macam mana kannn .. nama punn duk rumah .. lebih mencabar dari bekerja .. ;)



16 comments:

  1. get well soon zahrien
    akak guna perencah nasi goreng adabi ekkk????

    ReplyDelete
  2. kat trgnu ni pon hujan dr pagi kak..
    semoga anak bujang akak tu sihat yer..

    ReplyDelete
  3. semoga zahrien cpt sembuh yek..nasi goreng akak tu wlu biasa2 aje ttp nmpak menyelerakan..=)

    ReplyDelete
  4. Ieda...time makan pastu tido tu yang sedapppp sangat tu..ihik...

    ReplyDelete
  5. semoga zahrien cepat sembuh. cuaca sekrg ni tak menentu. akak ni pun dah 2 minggu sesema. kejap hilang kejap dtg semula, tension

    ReplyDelete
  6. nasi goreng biasa pun sedap jugakkkk :)


    lapooo

    ReplyDelete
  7. Sedapnya nmpk nasi goreng ni kak, moga zahrein segera sembuh ye sayang

    ReplyDelete
  8. samalah sy intenet KO time hujan neh.... sdap gak NG tu wlaupun simple
    geito tu apa?

    zahrien cpat smbuh ye!

    ReplyDelete
  9. anak dara saya pun domam
    huhu~

    ReplyDelete
  10. Moga cepat sembuh ye Zahrin..musim demam kot kak..lily pun baru baik dari demam..tu yg lama menyepi...

    ReplyDelete
  11. menu campak2 ni yg best tau kak ;)
    zahrien sebaya ank sy rupanya..kakal bulan 5 ni genap 4 tahun :)

    apapun sy doakan zahrien cepat sembuh ya :)

    ReplyDelete
  12. semoga cepat sembuh zahrien
    .... serupa macam nasi goreng mak saya masak,. hihi

    ReplyDelete
  13. nasi grg akak mmg nmpk sgt sedap...

    semoga nak akak cepat sihat..skrang ni mmg hujan jer kan..

    ReplyDelete
  14. bestnye nasi goreng tu..kalah makan kat kedai.....

    musim hujan tak menentu ni...jadi kesian kat budak2.

    ReplyDelete
  15. ala sian hero kecik tu...semoga cepat sembuh...NG tu akk tau yg GEIJO tu apa..

    ReplyDelete
  16. kak...geijo tue apa????zahrin dah sihat lum nie kak??

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...