Friday, March 30, 2012

LIL zahrien celebration DAY ~ preparation & menu


salam semua

salam selamat sejahtera dipagi yg sgt2 indah , penghulu segala hari  semoga kita semua mendapat keberkatan dan insyaallah seterusnya sempat menghirup keindahan kedamaian yg allah berikan kepada kita , akak bersiaran dari rumah , kenapa ?? well akak cuti .. sat2 layie nak ke HSP melawat ayah .. plan nak menggantikan ummi menjaga ayah sementara menunggu adik lelaki akak sampai .. 

macam tuulah tanggungjawab macam biasa .. kena laksanakan .. syukur allah masih memberikan kesihatan yg baik buat ayahanda akak .. dia masih di hsp .. keadaaan semakin ok setakat pagi tadi .. katanya dr nak scan sekali lagi utk lihat kalau2 masih ada berbaki batu karang itu .. harap2 semua dah hancur dan boleh keluar dengan jayanya hasil dari operation semalam .. aminnnnnnnnnnnn ;)

sebelum bergerak ke HSP .. akak up sikit cerita majlis kecil2an sambutan bday my LIL zahrien last week ..hari sabtu .. alhamdulillah very the simple preparation from akak , kak long dan ummi akak .. simple2 aje sehinggalah ke menu .. ekkeke boleh dikatakan menu kami petang tuu semua berasaskan manis2an .. haaa x caya ... 

yuk layan pic2 sebelum majlis bermula .. 
kasi warm up sikit .. a BIG thanx to adik zura , diatas kek bday upin ipin yg sgt2 menarik , sedap dan sesuai untuk semua , dan muffin apple yg sgt2 menyentuh jiwa , (special akak tempah dgn zura sbb teringin sgt2 nak makan) .. sbb ape .. sbb akak dpt makan satuuu aje .. muhahahahah x dan nak simpan banyak , ada simpan rupenya dah di kebas org .. hahahhaha


simple deco from akak dan anak2 .. ;) akak yg xcited sebenarnya .. yelah masa zaman akak x der macam nie .. even x tahu nak celebrate bday punn .. merasa 2-3 kali sambut bday sendiri , tu pun dah besar panjang huhuhu ;)

yes .... there u aree ... the menuuu .. all made by mee that day .. kecuali muffin apple yg ditempah dari adik zura .. zura blogger .. ada yg dah kenal koot ;)

mee hun grg simple dimple dari akak .. ;)

triffle yg macam bukan triffle ... milo & mix fruits ekekke .. tapi yg ini licin dulu ;) dari akak dan along .. sama2 godey .. ;)

puding laici dari akak dan along juga .. ;) atas yg itam tuu adalah kismis .. akak kan suke main taram ajeee .. janji sedap dan cantik ekkeke ;)

ini ape ke nameee erkkk .. nie along akak yg buat .. masa bila dia buat akak x tahu .. tahu2 dia hidangkan ajeee .. ;) thanx along ... 


fries & potato wedges with sos , mayonis & jalapeno sos .. ini yg licin dulu .. budak2 cukup suke .. makan ini aje dah kenyang kemain mereka .. ;)


muffin apple yg mantopsss .. perghhhhhhh 


ini sahaja menu utk a simple majlis utk zahrien .. alhamdulillah akan bersambung .. next entry adalah pic2 di majlis itu nanti .. gambar kami anak beranak lahhh .. macam biasa .. ;) jgn jemu2 menanti yaaa ... 

ok lah nak BW kejap .. lepas tuu siap2 dan shoot to HSP ... x sabar nak jumpe ayahanda .. ;) oh ya .. kepada semua teman2 kolej dan alam maya yg mendoakan kesihatan ayahanda akak mahupun yg bertanya khabar .. tkasih banyak2 .. semoga doa dan harapan kalian dimakbulkan allah .. aminnnn .. TQ soo much .. 

and mee alwaysssss LOVE all of UUUUUUUUUUU !!

26 comments:

  1. nice!simple but happening :)

    ReplyDelete
  2. simple gini la best kak Ieda...
    i like u know..
    tu puding sampai 3 jenis tu..
    sgt2 rajin la... puding buah koktel tu kak... suke3x!

    ReplyDelete
  3. byk juga menu2 yg akak sediakan tu...sedap2 pulak tu... mesti meriah kan kak...syok la zahrien...:)

    ReplyDelete
  4. meriah ni kak :D siap ada deko bagai mesti zahrien suka :)

    sy pun tgh prepare utk birthday my Harraz mei ni.tak sabar :)

    ReplyDelete
  5. Queen pun plg suka potato tu kak... adess ni yg rasa nk buat balik umah nnt... mcm org mengidam la plak ye.. tpkan kak walau simple je majlis tu Queen rasa mcm happening sgt bila tgk ada banner dan menu yg ada tu.. sedapppppppppp!!

    ReplyDelete
  6. byk gak menu tu kak....menarik sumenye....hepi budak2 dpt mkn sedap2....

    ReplyDelete
  7. huhu terliur nengok fries & potato wedges tu... :)

    ReplyDelete
  8. lapar terus tgk menu2 tu semua

    moga ayah akak cepat sembuh ye, lepas ni kena pantang makan lah kan, takut berulang balik batu karang tu

    ReplyDelete
  9. wahhh mantop nye menu kak .. lg2 tang puding tu ... rs cm nyaman je kalu mkn ..

    zr dr dec dh start prepare skit2 tuk mjlis akil sok .. kalau akak dekat sure i dh PAKSA akak dtg :p

    tp kalau akak sudi , singgah le kt cheras sok start kul 3 ptg..

    denso_cute@yahoo.com

    ReplyDelete
  10. sedapnye menu2 tu kak
    kadang yg hentam ni yg sedapp

    ReplyDelete
  11. Waah..bday party zahrien ye..nampak meriah! Tak sbr nk tgk gambr potong kek plak..hihi

    ReplyDelete
  12. Makanan yang dihidangkan memang menyelerakan sesapa saja yg tengok.. :)

    ReplyDelete
  13. kak ieda... macam2 ada! izan yg tgk gmbr aje pun dah teruja... inikan pula yg hadir kat majlis tu. mesti kenyang perut kan...

    ReplyDelete
  14. wah best ni kak.. meriah je menu2 dia... :-)

    ReplyDelete
  15. salam kak... msti kenal kan
    selalu jenguk blog akak tp baru ni dpt tinggal jejak...

    mcm2 menu ada... sedapnyer kak

    ReplyDelete
  16. wah...jamu mata jer la ye..sume best2..

    ReplyDelete
  17. Mesti zahrein happy sangat ni kak ieda, menu2nya pon mantop sangat2!!! Suke sgt celebration gini

    ReplyDelete
  18. wah, simple apa camtu kak...mcm2 ada!

    mesti hepi zahrien kan...

    ReplyDelete
  19. laponya kak......
    hahah
    sedap2 semuanyaa

    ReplyDelete
  20. akak pun nak gi party ni lah..biar tak jemput pun hahahaha

    ReplyDelete
  21. walaupun kecik je majlisnya..tapi menu2 dia semuanya mencengkam jiwa dan nafsu makan lah kak ieda....

    ReplyDelete
  22. simple pun meriah bila ramai2 kumpul & makan ni..happy birthday zahrien, moga jadi anak yg baik:)

    ReplyDelete
  23. tengah makan ni tgk pic akak lagi bertambah selera

    ReplyDelete
  24. Wah...meriah dgn makanan.

    ReplyDelete
  25. perghh semua sedap2 mehhh ;)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...