Sunday, March 18, 2012

keletihan & TOMYAM SAHAJA


salam semua

alhamdulillah dah sampai rumah .. dari kul 9.00 kami sampai , kul 11.30 kami balik .. anak2 pun dah puas nampak gayanya mandi .. walau akak dan hubby x mandi tapi kami punn ada rasa letih .. yelah mgkin sbb keletihan dengan majlis kawin adik ipar masih berbaki .. 

nie akak baru lepas makan dgn anak2 dan mak .. akak masak simple2 aje .. tomyam , telur dadar dan ikan belah belakang .. haa nie request hubby .. dulu x pandai nak buat ikan belah belakang nie .. tapi bila hubby dah suke makan , akak belajar jugak dari ummi akak .. ada masa2 akak ubuh gula , lada dan garam .. ada masa2 malas tuu garam sahaja .. lebih sedap ;) nak2 kalau kena ngan ikan kerisi yg masih baru dan segar .. hurmmmm ;)


 telur dadar yg separuh hangus ekkeke .. keletihan soo abaikan aje .. duk belek2 tomyam x sedar telur di sebelah menggaring ekekek ;)


ini sahaja menu lunch kami .. alhamdulillah atas rejeki yg allah berikan .. nie anak2 semua sdg santai2 .. hubby lak dlm bilik membutaaa .. haaaaaaa rasa nak joint gak .. upsssssssssss elok ke tido tengahari nie ekekek ..
kalau ikutkan badan yg letih nie , nak je lena sekejap ;)

ok lah .. akak x kemana2 dah nie .. cuma nak mula mengosok baju anak2 utk sekolah esok .. hurmmm sblm tuu nak BW jap .. ok lahhhh bye !!!

13 comments:

  1. kalu ader sambal belacan, fuhhhhhhh meletup!!

    ReplyDelete
  2. simple tapi rezeki kan..baju semua dah bergosok, memang rileks kat rumah saja ni..

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah..dapat jugak suami n anak2 merasa air tangan ibu diaorang, dari beli kat kedai..hiks.

    suka jugak ikan belah blkg mcm tu..nak buat sambal sendiri x reti, biasa sumbat dengan sambal segera ikan bakar..hehe, sedap jugak

    ReplyDelete
  4. aduh kak...lapo lak papa mifz bilo tgk tom yam tuh...padohal baru jer pas makan tadi..hehe

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Ieda

    lena....tanda hubby kenyang dengan hasil air tangan isterinya....he he

    ReplyDelete
  6. hai kak..
    lama tak masak tomyam..
    nampak sedap tu..

    ReplyDelete
  7. bila dah ada tomyam bagai tu tak simple lagi laa..

    ReplyDelete
  8. letih2 pun..tu dia..tomyam..best nya..
    akak mlm ni baru nak menggosok baju sklh ank hehe
    esok bermula lah rutin sprti biasa ye ieda..:)

    ReplyDelete
  9. lauk simple mmg syok tak payah byk2 nnt konfius nak temankan dgn nasik hehe

    ikan sebelah tu tak dpt sy bygkan rasanya mcmmana..hmm menarik nak tau takpe nnt sy cari info ;P

    ReplyDelete
  10. Sedapnya kak.....simple to hebatlah kak.....mantap!

    ReplyDelete
  11. tomyam je dah meriah. saya pun suka jugak ikan kerisi belah belakang. biasa jugak buat. letak lada dan goreng. makan panas2 mmg sedap.

    ReplyDelete
  12. dapat makan tom yam..segar kembali :)

    ReplyDelete
  13. ikan kerisi, anak2 akak pun suka sgttt

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...