Thursday, March 22, 2012

kangkung BELACAN , ASAM REBUIS & LAUK PENGANTIN


salam semua

lepas je majlis akak balik rumah dengan keletihan yg amat2 sgt .. yelah rasa malass sgt2 nak masak petang tuu .. tapi akak gagahkan juga buat asam rebus .. lauk pengantin semua daging , ayah dan mak akak x leh makan sgt .. nak2 lauk pengantin yg akak bawa balik adalah yg grg cili api tuu .. huhuh mereka x tahan pedas .. so petang tuu akak masak asam rebus kembung pelaling aje .. lauk pengantin masih ada .. soo kami makan lauk ini sahaja utk dinner .. walau dlm keletihan semua lajuu je makan ;)


ada berbaki kangkung didalam peti .. akak grg kangkung belacan .. sudahh .. hubby cukup suke nie .. dia ratah aje .. ;)

 lauk pengantin yg sempat dibawa balik .. yg lain2 malas nak ambil sbb same je ngan menu harian kami , soo x ambil lahhh ;)

perut , ati dan macam2 lagi , haa nie biras akak masak grg dengan cili api .. ape kenama nyee akak x inggat dah .. pedasss ya tuhannn nie .. tapi mereka kuat pedas .. cuma masa tuu kami terLUPA nak hidangkan utk meja pengantin .. ahhahaha ;)


ini sahaja menu kami .. alhamdulillahhh lauk2 macam nie je menambah selera .. x perlu yg pelik2 bagai .. kalau perut hubyy , mak dan ayah akak semua perut orang2 kampung kan .. soo x kesah kalau makan simple2 macam nie .. janji nasi panas .. ;)

ps : lambat bersiaran hari nie .. ada kerja urgent kena settlekan .. soo nie entry yg dah sedia ada .. cuma edit sana sini sahaja ... insyaallah lepas nie akak BW .. bye ! ... ;))

33 comments:

  1. asam pedas memang sedap kak....:)

    ReplyDelete
  2. tengok masak asam ikan dgn bendi tu sedapnye lah..lapar tros jadinye..hehehe

    ReplyDelete
  3. lauk2 akk semua sedap2..mcmnilah best mecing dgn nasik panas argghh terus lapar perut sy nih ;P

    ReplyDelete
  4. kalau umah sy (kat kuching) masak asam rebus kembung tu kita orang panggil asam pedas ^^

    ReplyDelete
  5. lapar la pulak tgk pelaling asam rebus tu....

    ReplyDelete
  6. Kalau macam tu tekak kakak samalah dgn mak/ayah ieda. Kakak pun suka ikan asam rebus dan kangkung belacan style ieda masak...

    ReplyDelete
  7. kak...sy belom mkn lg. elaun belum masuk. sampai hati post entry camni..

    ReplyDelete
  8. sedapnye asam rebusss...
    stiap kali intan buat..mesti sume lain2 rase..xpenah yg still same rase..huhuhu..psti x sedap..nampak je cantik klu sye masak.. ;(

    ReplyDelete
  9. ASAM REBUS GAK JADI pilihan kan kak..sedapnye lahai dpt hirup kuah asam rebus....tu le kak, kdg2 dok mkn daging jek boring gak...lagi2 lauk kenduri kawin.....so balas balik ngan asam rebus mau bertambah2 mkn tuh....

    ReplyDelete
  10. hai akk.lama x jumpa kan.rinduuu.

    ReplyDelete
  11. simple2 pun L tgk sedp dah ni. tapi L baru jer lepas mkn.. huu
    jom tambah ilmu sikit..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/03/turunnya-nabi-isa.html

    ReplyDelete
  12. ena tengah kelaparan yg hamat ni kak.. tgk lauk pauk akak.. lg la laporrrrrrrrrrrrr.. hehe

    ReplyDelete
  13. samalah.. kita pun perut melayu gak... hiks

    ReplyDelete
  14. aihhh..sedap sungguh menjamu mata tengahari ni...sedap2 lak tu..kangkung belacan xleh thn tu..ratah2 jer kalau mama masak kat rumah..

    ReplyDelete
  15. mcm gini la menu plng sedap mkn dgn nasi panas2 kan...

    ReplyDelete
  16. aku lagi prefer makanan camni.....asik nasi minyak pun bohsan

    ReplyDelete
  17. ummm sedap....asam rebus tu paling best mak selalu masak cam ni kalo balik kg

    ReplyDelete
  18. feveret munna kangkung masak belacan tu..... sesuai sgt makan dgn ikan masak asam rebus tu

    ReplyDelete
  19. asam rebus n kangkung tuela lauk yg cepat habiskan kak..ptg nie nak msk asam rebus la....

    ReplyDelete
  20. yang simple tue la yang sedap kan kak...

    ReplyDelete
  21. sume pon sedapp.....nyumnyum

    ReplyDelete
  22. nasib baik lauk pedas tu tak taruk kat meja pengantin. kene ripit mekap nanti. heheh!

    ReplyDelete
  23. a'aa sama cam hubby saya... selera kg.. masak ringkas2 je janji pans.. :-)

    ReplyDelete
  24. asam pedas mmg feveret akak, letak bunga kantan lagilah sedapppp

    ReplyDelete
  25. YA ALLAH...semua sedap...terus lapar, baru nak diet...hehe

    ReplyDelete
  26. kalo boleh g mn2 kenduri nak je tapau lauk derang..tp hat sedap2 je lah hahahaha terbaik kangkung belacan tu kak

    ReplyDelete
  27. menu kampung la yg buat terangkat..kangkung grg belacan tu mmg peberet..ratah mcm tu je pun sodap..

    ReplyDelete
  28. selalu bila sedara mara kenduri..mesti akan bawa balik lauk kenduri

    ReplyDelete
  29. sedap asam pedas tu lama dh tak dpt mkn masakan bonda...hehe

    ReplyDelete
  30. nie first time tengok menu pengantin macam nie... Apa pun, menu tu memang sodap...

    ReplyDelete
  31. asam rebus mmg sedap kan kak..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...