Monday, March 19, 2012

JUS KISMIS As - Syifa ~ elok utk minda anak


salam semua

baru nie akak ada tgk iklan pasal jus kismis as -syura nie .. sgt2 menarik .. manalah tahu leh bantu anak2 akak .. even akak pun suke nak jadikan amalan minum jus ini .. tadi search kat mana nak dpt stok jus ini sbb akak bercadang nak belikan buat anak2 .. yelahh usaha nak membantu anak2 .. sbb akak tahu kelemahan anak2 akak .. ;)




Jus Kismis As- Syifa' mengandungi kismis, kurma madu, kurma nabi(ajwah), madu, habbatussauda, buah tiin, za'faran dan zaitun. Di botolkan dalam pek 280 ml (RM 28.50 ) dan ekonomi pek, 550 ml (RM 49.90). Untuk Sabah dan Sarawak, pek 280 ml RM 30.50   dan pek 550 ml RM 53.90. Hanya 2 sudu pagi dan malam untuk dewasa dan 1 sudu pagi dan malam untuk kanak-kanak. Tiada sebarang pantang larang, sesuai untuk semua peringkat umur, wanita mengandung, bayi, juga orang tua.

Sehingga kini Jus Kismis As-Syifa' telah banyak membantu mereka yang menghadapi masalah-masalah seperti asma, batuk yang berlarutan, tonsil, kencing manis, darah tinggi, insomnia, keletihan, anak2 yang degil dan sebagainya.

KISMIS

Kismis adalah satu "gula-gula" asli ciptaan Allah SWT. Ia adalah sejenis buah-buahan kering yang paling berkhasiat di dunia, Ia tidak mengandungi kolestrol atau lemak serta rendah kandungan garam. Ia membekalkan tubuh badan dengan banyak vitamin dan minerals yang penting seperti zat besi, potassium, magnesium, kalsium dan vitamin B1, B3 dan B6.

Zat besi adalah penting untuk pembinaan darah bagi pengangkutan oksijen ke otak ke seluruh badan. Kismis juga merupakan serat yang baik yang kaya dengan agen anti-oksida(anti-penuaan). Kismis mengandungi 70% fruktosa(suatu bentuk gula ringkas yang asli) yang dapat dihadamkan dengan cepat untuk tenaga segera. Ianya sangat sesuai terutama bagi mereka yang menggunakan banyak tenaga untuk berfikir  seperti guru dan pelajar.

tadi dapat email daripada pengedar di KL , katanya utk pengguna di pekan dan kuantan boleh hubungi talian 0199979511 , kira stokis pekan lah nie .. alhamdulillahhh ;)

15 comments:

  1. boleh cari juga nnt.. thanks yer berkongsi..

    ReplyDelete
  2. anak munna mmg suka makan kismis kak.... mmg ada stock kismis kat rumah.... yg air blm pernah bagi lagi..nak cuba jugalah nanti

    ReplyDelete
  3. memang kismin adalah makanan yg sgt bermanfaat

    ReplyDelete
  4. jus kismis belum cuba..blh jgj try kan..

    kak,tepung magik tu hrganya rm6 sepeket..saya dapat hadiah ga aritu..tp mmg best la kak tepung tu..

    ReplyDelete
  5. suka makan kismis jugak..
    tp jus ni tak pernah tgk n jumpa lagi

    ReplyDelete
  6. Kak!..Sy juga sedg berjinak2 rajin makan kismis. maklum la makin kuat pula pelupanya ni..hee

    ReplyDelete
  7. x tau pulak ada jus kismis..huhu..btw, tq sbb share pasal info ni kak..lepas ni bolehlah sy cari untuk anak buah & diri sendiri..

    ReplyDelete
  8. anak2 yus tak suka mkn kismis. Mungkin kalau jus nya mereka suka. Thanks berkongsi info ya ieda.

    ReplyDelete
  9. bagus ni, jadi jus lagi pekat kan...

    kat kedai agama, buku selalu ada jual ek...

    ReplyDelete
  10. Salam ieda,

    Buah kismis ni memang baik sangat untuk minda anak2 kan ieda....Bagus tu buat amalan...

    ReplyDelete
  11. memang bagus amalkan makan kismis..singgah balas kunjungan..salam kenal

    ReplyDelete
  12. anak2 ramai yang suka makan super ring skang ni..hehe

    ReplyDelete
  13. dr kecik lg dah kena ajar makan kismis kan kak.jat dlu time pekse gagaulah cari kismis.hihi

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...