Thursday, March 15, 2012

FRIES bersama JALAPENO sos & mee siput


salam semua

bila dah rasa x tahu nak buat apa sarapan utk anak2 akak teringatkan fries yg memang selalu menjadi stok kami di dalam peti , bila time sekolah , akak selalu grg dan buat makan mereka sebelum ke sekolah , dan yg lain tuu akak bekalkan utk mereka makan diwaktu rehat kul 10 pagi .. nie cuti sekolah kan .. punnn ketandunsan idea sebenarnya .. memang 1st nak grg mee siput nie .. tapi suke kalau ada lawannya .. 

haaa terlihat akan fries yg masih berbaki soo akak grgkan aje .. siap buat mee grg siput nie akak grg pula fries , siram fries pula dengan sos , mayonis dan last sekali surelahh sos jalapeno akak nie .. hurmmmmmmm amacam ... agak2 anak2 tertarik tak .. mauuuu TIDAK ! .. ahahahah bab makan x leh kalah .. belum jamah mee friess dah licin dulu , termasuklah nenek akak .. 
cukup suke .. ;)



close up sikit .. kasi ati akak dan uolsss sakit kelaparan ! muahahhahahhaha
( sebetulnyaa akak yg tgh lapoor giler nie .. hhuhuhu ) maklumlahh sini ujan jeee .. perut dah kemarukk nasi jee nie ;))

haa nie mee siput yg dibuat grg .. sedapppppppppp , bahan2 macam biasa2 sahaja .. x der special .. cuma make sure ada pecahan telur sebiji dua .. baru ngam ! ... kalau akak grg mee selalu kena ada kicap sikit , kalau tidak anak2 x makan takut pedas kan .. ;)

mesti ramai tanye mee siput macam mana .. hurmmm macam mana erkkkk 
alahh kalau org pekan - kuantan mgkin dah biasa tgk koot .. ala2 mee batang tapi dia bulat bentuk siput .. kena rebus dan di tos sebelum di goreng .. haaaaaaa ;))



 sumber : google

haaaaaa macam nie lah rupe mee siput tuu .. 
cuma akak rasa packaging dia berbeza disetiap negeri  .. ;)


25 comments:

  1. beb shedapnyer mee sanggul tu......lapor ni!!!

    ReplyDelete
  2. ohhh sedapnya kak tgk fries tu.. lapar2 huhu..

    ReplyDelete
  3. sedapnye kak...saje la tu nak bagi org meroyan nie..dah le dah tgu2 mase jek waktu lunch ni heheheheeh

    ReplyDelete
  4. sedapnyer!!
    tak sabar nak try jalapeno sos yg order ngan zura baru ni.. lom sempat lagi nak buat dok bz memanjang.. hehe.. mee siput tu mcm tak perasan je ada kat sini... tp dah masak nampak sedaplah ieda!

    ReplyDelete
  5. aiseymen....terliur tgk fries dgn cheese tu kak ieda...

    ReplyDelete
  6. Salam eida,

    Buat mee goreng menggunakan mee siput ni kurang muak sikitkan.

    ReplyDelete
  7. kalo org jawa die sira dgn cili..wahh..bawak bekal g skola sume ngaku sedare lepastu

    ReplyDelete
  8. kakak sedapnye siap ade jalapeno sos lagi
    tak try2 pn sye sos ni

    akak, mama sye msk mee siput tu xyah rebus tos2 bagai
    time dia msk mee tu, kasi kuah byk2 pastu nnt campak jek mee2 tu kering2
    nnt air mengering, mee pn kembang la..hehee
    tu cara mama sye la sbb dia tu sume nk cepat

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke .. ekekekke
      akak x pernah buat macam tuu .. risau kalau mee tu x kembang
      nanti keras dan x sebati ngan rencah dia ;)

      Delete
  9. kat tmpt sy mee siput tu yg digoreng mkn dgn sambal...

    ReplyDelete
  10. YA AMPUN..MARVELESNYER NAMPAK...

    ReplyDelete
  11. Amy tak pernah cuba goreng mee siput mungkin lepas ni boleh cuba..

    ReplyDelete
  12. kak..mmg nmpk sedap kak..tak tipu...:)

    ReplyDelete
  13. wahhhhhh... sedapnya...

    ReplyDelete
  14. Perghhhhhhhhhhhhhh!!
    Kak!!!!!
    Terliur kak tgk fries tu..
    Tak tahan lagi dah ni..
    Ayarkkkkkkkkkkk!!
    Terseksa batin kami..
    Huk3!!!!
    Happy weekend & TC yer!! ;)

    ReplyDelete
  15. menu mantoppp kak .. makan di ptg hari , pehtu panas2.. fuhhhhh

    ReplyDelete
  16. haaa tu lain dik
    mee siput tuu dah siap grg kan
    memang sedap kalau cicah ngan sambal ;)

    ReplyDelete
  17. memang menggoda seleraaaaaaaa!
    huhuu...;)

    ReplyDelete
  18. kentang tu sedappppppp
    hahhaaa

    ReplyDelete
  19. Uwaaaaa...akk buat perut saya lapar balik nih.

    ReplyDelete
  20. lebih menggiurkan berbanding kfc!!!

    untung anak akak..huhu
    kami tengok yg sedih...

    ReplyDelete
  21. memang mnggoda betulll....tiba2 perut minta diisi....

    ReplyDelete
  22. sedap...g pun beli sos tu..
    tp endup g sorg yg suke makan...
    hubby cheese2 ni dia kurang gemor pulak
    adoii..mau bam2 balik ni...

    ReplyDelete
  23. SEDAPNYA... POTATO TU...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...