Wednesday, March 14, 2012

dia yang ku SAYANG


salam semua

bila dimarah dia buat muka sedih , bila di sayang dia buat muke megah ekekke .. nielah satu2nya anak teruna kesayangan akak dan kecintaan hubby , nak mendapatkan dia puehh uuuu .. ye ..disebabkan akak bersalin secara operation , peluang utk mendapatkan anak lebih dari 3 adalah sgt2 tipis , bila mengetahui akak mengandung buat terakhir kali , doa dan harapan akak dan suami dihimpunkan setiap waktu dan ketika agar bayi yg bakal lahir disaat itu adalah bayi lelaki .. kata hubby buat peneman dia bila dah tua nanti .. ;)

syukurrrrrrrrrr doa dan sembahyang hajat dan sedikit amalan2 ayat dari akak dan suami x menghampakan kami , disaat akak buat 4D scan di klinik pakar puan dan disahkan bayi yg dikandung adalah lelaki , terus air mata mengalir laju , bagai tidak percaya bayi yg akak kandung berusia 7 bulan lebih tu adalah lelaki .. sujud syukur akak pada illahi kerana mendengar rintihan dan doa kami suami isteri ..

sewaktu mengandungkan zahrien , memang akak alah sgt2 ngan ikan , nak2 yg sdg digorengkan .. duk luar tuuu .. bila mak akak dah siap grg , baru akak masuk rumah .. percaya tak ?? ekkeke , itulah hakikatnya .. kalau nak makan , akak akan beli je ikan ... akak x akan grg sendiri mahupun buat lauk .. ;) lucu bila mengigatkan saat kehamilan itu .. ;)


makanan yg paling akak suke adalah mee grg , tengah2 malam hubby pi cari .. kalau nak tahu ketiga2 anak akak , memang akak ngidamkan mee grg mamak aje .. kecuali sabriena , selepas makan mee grg @ apa sahaja , kena ada beras mentah utk akak buat ulam ... ekekek ..  rasa nikmat dpt makan beras masa tu

skrg dah pandai pilih makan .. kalau dgr nak makan KFC @ A&W , dia org pertama yg duk sebut2 sampai lah kami ke tempat itu .. soo kalau x jadi pergilah , dia akan merajuk ... tapi bukan merenggek x tentu pasal lah kan .. sbb akak nie , pantang dgr anak2 merenggek .. hurmmm alamatnyee mereka dpt sakit balik .. ;)



bila dah besar nie .. zahrien memang banyak menguji kesabaran akak , maklumlahh anak bongsu , tapi syukur , walau dalam macam itu , dia banyak mengikut kata , x banyak mengamuk , mudah paham apa yg akak cakap , paling suke kalau ayah dia bawak naik motor .. hurmmmmmm anak ayah kan .. 

sebagai ibu bapa , tiada kata melainkan doa dan harapan agar anak2 kami sihat , beriman soleh dan berjaya dlm kehidupan mereka , bagi akak setiap anak berbeza watak dan peranannya .. insyaallahhh semoga semua doa2 kita dimakbulkan allah .

 bila dgr cerita sana sini kisah org kehilangan anak , sgt2 meruntun jiwa , walau bukan anak2 kita , sebagai ibu perasaan sayu dan hiba x dpt kita elakkan .. mgkin sudah menjadi lumrah ..JAGAlah dan PRIHATINlah terhadap anak2 kita , mampukah kita meneruskan hidup kita ini tanpa mereka ???

30 comments:

  1. zahrien yang encem...eida pun kalu di izinkan olehNYA nak jugak anak lelaki walaupun sorang..buat penawar duka kata orang....

    ReplyDelete
  2. As salam kak,

    Nauzubillah, hilang anak... Comel anak akak ni, tgk pun tahu mesti manja ni.... sy wish insya'Allah nak anak perempuan lepas ni... doakn ye kak... Buat peneman saya...hehehe... Mmg lucu klau ingat saat preggy dulu...pelik2 kan :)

    ReplyDelete
  3. anak2 merekalah madu dan juga racun, penawar suka dan duka kita kan ieda?

    ReplyDelete
  4. ye..anak-anak mengarang hati jantung!

    ReplyDelete
  5. Buah hati pengarang jantung keluarga ye ieda... kakak tak ada anak lelaki. Tunggu dapat menantu ajelah hihi...

    Moga anak-anak kita dlm perlindunganNya ieda... takut dgn kes macam-macam sekarang...

    ReplyDelete
  6. Assalam Dik Eida...wah wah hansem anak bujan Adik tu...jenuh kepung nanti....takut makwe keliling pinggang....cepat jer membesar budak2 ni! Hrmmmm yang kecil kena dijaga yang remaja & bujang senang cam anak2 Akak pulak nak selalu dipantau juge...selagi belum tutup mata kita ni....selagi tulah....tanggungjawab kita tak habis dengan anak-anak ni!!!

    ReplyDelete
  7. geramnyer aku tengok zahrien ni....dgn muka ala2 mat saleh buat lak gedik2 manja camtu rasa nak cubit jer pipi dia..

    ReplyDelete
  8. yela kak..anak2 tu harta paling berharga utk kite :)

    ReplyDelete
  9. anugerah dari ILLAHI, kita kena pandai jaga anugerah ini...sedapnya zahrien makan burger tu

    ReplyDelete
  10. seronoknya eida dh ada peneman buat ayahnya...tp js takde...huhu..

    **tp kami tetap bersyukur dgn apa yg kami miliki kini...semoga kekal bahagia selamanya..


    seronok tengok zahrien makan..buat terliur auntie kat sini...hihi

    ReplyDelete
  11. semoga zahrein akan membesar menjadi anak yang taat kepada orang tua nya... semoga berjaya dengan cita2 zahrein

    ReplyDelete
  12. sedapnyer zhrien mkn burger..berselera dia.. itula kan kak.. mcm2 ujian y tpksa ditempuhi untk memiliki zuriat..andai angkara org y mbuatkan kt kehilangan ank.. x dpt dibygkan kesedihannya.. apa2 pon..moga zahrien mbesr mjdi anak y baik serta berjaya d dunia n akhirat,,amin

    ReplyDelete
  13. camana nk bagi anak mkn slera g2 yer kak ieda?

    ReplyDelete
  14. Psttttt! Kak, anak bujang akak ni sejibuk muka akak.. Saling x tumpah.. Btoi!!! ;) Akak, teringat plak saat ina mengandungkan Aqil Naim dulu.. Doa ina yg x pernah putus "Kalau inilah satu2nya zuriat kami kurniakanlah ANAK LELAKI yg sihat & sempurna serta cantik paras wajahnya.. Berakal & bijaksana.." Alhamdulillah!! Allah swt maha mendengar kan kak.. 3 kali scan {sampai dah nak terberanak} pon doktor ckp pompuan tp hati ni berat kata itu boy.. Keluar2 je dia!! Ha!!! Hamik kau selambak tlor dia.. Ekekekkekekekekekekkeke!!! Hubby sampai menangis ler sbb kalo bleh dia nak satu2nya zuriat kami lelaki.. ;) Lapik liang lahat ina tu nanti kak.. ;)
    P/s: Zahrien sangat2 comel.. ;)

    ReplyDelete
  15. Kejap ja dah beso hero akak tu. Seronok kan kak..Heee

    ReplyDelete
  16. Tiada rezeki akk utk baby boy brgkali...akk tetap bersyukur..begitu juga semasa mengandungkan anak ke3..hari2 akk berdoa...Izinkan aku Ya-Allah menamakan zurait didlm rahim ini dgn nama Muhammad...tidak kesampaian...ada hikmah akk percaya...

    ReplyDelete
  17. yup betul tu, anak2 lah semangat kita sebenarnya.

    ReplyDelete
  18. seronok plak bace kisah akak ari ni kak...touching pun ade....Allah memperkenankan doa akak tuk dpt boykan...mmg anugerah tak ternilai!

    ReplyDelete
  19. heheehe..sangat touching baca entry kak ieda hari ni..apa² pun zahrien sgt comelss :)

    ReplyDelete
  20. wah...comelnya dia kak..hehehe..alhamdulillah doa akak dan hubby dimakbulkan allah s.w.t

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  21. anugaerah tuhan kepada kita... tiada galang gantinya.... munna pun harapnya dpt juga anak lelaki nanti

    ReplyDelete
  22. zahrien pelengkap keluarga~

    ReplyDelete
  23. zahrien yang yang hencem...samerla kiter kak time ngandung suker makan beras...raser cam best sebelum makan mesti nak ambik bau dulu time tu memang nikmat makan beras sampai mak bising katernyer tak elok makan beras...

    ReplyDelete
  24. syukur rezeki akak dah cukup boy dan girl kan...

    tpi bongsu bobi mmg extra manja sbb ramai melayan kehendak dia...hihii

    sya pun suke mee gorneg mamak kak, tak kira ngandung ke tak...haha

    ReplyDelete
  25. ye kak, luluh hati bila dgr tentang kehilangan anak, dera anak dan sebagainya..moga zahrien jadi anak yang baik & soleh.

    ReplyDelete
  26. syukurkan dapat juga... moga zahrien jadi anak soleh yang menjadi kesayangan ibu bapa sampai bila2...
    akak sekarangni redhajer takder anak lelaki sebab selalu bermasalah masa mengandung,,,,

    ReplyDelete
  27. Hensem boy. Alhamdulillah...dpt gak anak lelaki.

    ReplyDelete
  28. Ensemnya zahrien nie..putih gebu...semoga jd anak yg solehah n bijak pndai yer....

    ReplyDelete
  29. setuju dgn akak.. makin hensem la zahrien nih.. macam anak mat saleh.. hehe..

    sama la alahan kiter kak.. sy pun ms preggykan aidil langsung x leh bau goreng2 nih.. selalu en hubby yg tlg gorengkan.. sy lak berkurung lam bilik.. ekekeke..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...