Wednesday, March 28, 2012

demi ANAK-ANAKku .. ibu turutkan masak ITU & INI


salam semua

menu nie adalah menu hari ahad last week .. bukan main tu .. lama akak peram pic .. banyak sgt perkara yg terjadi sehingga nak update entry punn hati entah kemana2 .. huhuhu ... tapi akak abaikan .. janji anak2 ada dan sentiasa memberikan sokongan buat akak .. siap cakap " ibu jgn nangis .. ibu nangis x cantik .. kenapa ibu nangis ?? ayah pukul ibu ke ?? " isshhh mana ada ayah pukul2 nie ekekek .. 

tu lahhh adakalanya sayu je .. skrg anak2 dah semakin besar , semakin memahami situasi .. adakalanya si kakak dah pandai merayu .. merayu nak itu dan ini .. insyaallahhh ibu cuba buatkan walau ibu x pandai , walau ibu penat yang amat huhuhhu

maka terjadilah menu yg terlebih2 ini  .. demi memuaskan hati anak2 .. ada yg nak ayam , nak nuggets lah .. geijooo lah .. soo ibu buat mana yg ada dlm peti , mana yg xder ibu pujuk agar anak x mengamuk .. 

alhamdulillahh anak2 akak sgt2 memahami , x pernah mereka membentak2 bila x dpt sesuatu , cuma mukee jelah yg berubah .. tapi tu punn dah jarang mereka buat sbb tahu ibu mereka nie x suke ngan perangai macam tuu ;) kira besederhana tuu penting kan .. ;) janji anak2 paham dan happy .. nak2 bab makan nie ekekek ;)

kuehtiaw permintaan en hubby , dah lama katanya x makan .. sayu je ati .. bila kenangkan apa yg terjadi sblm nie , pedih rasa ati .. sooo abaikan .. selagi diri ini dibawah naungan suami .. insyaallah ieda cuba yg terbaik bang ... adeehhhhhhh emo lakk .. ishhhhhhhhhhh !! ..

ayam permintaan zahrien .. ;)

geijo dan kentang permintaan nina & riena .. cukup semua ;)


bila melihatkan selera anak2 makan , seram sejuk dibuatnyeee .. berselera benooor !!! eekeke .. tapi jauh disudut hati , akak tetap berdoa agar allah panjangkan rejeki yg dia berikan ini agar tidak terhenti disini sahaja .. demi anak2 , kita cuba penuhi keinginan mereka .. syukur kerana allah masih memberikan kita peluang mengembirakan hati anak2 .. merekalah segalanya .. dan mgkin kerana diri anda semua ibu masih bertahan disini .... 


sedap noo lah tuu .. zahrien skrg semakin " baik " hurmmm ! .. geram lak kadang tuu .. time makan adeee je masalah dia .. manja yg bukan2 .. kadang2 tuu berebut ngan kakak2 nya .. macam x cukup je .. padahal penuh meja .. kadang2 tuu selalu gak cakap , kena syukur , selaluuu org susah , lagi susah nak dpt makan .. kita nie dah syukur sbb allah bagi rezeki sebegini ...

ps : moga allah berikan kekuatan kepada akak .. harungi segala dugaan mendatang , sesungguhnya setiap manusia selagi hidup x pernah lari dari dugaan dari allah , dia maha berkuasa .. semakin hari semakin akak redha dengan ketentuan allah , cuma mendambakan agar allah memberikan segunung kesabaran yg x berbelah bagi .. sehingga bila ?? akak sendiri x tahu .. insyaallahhhh semoga ianya berakhir ... aminnnnnnnnn , dan buat ayahanda dan bonda , anda berdua sahaja yg lebih memahami keadaan ini .. syukur alhamdulillah kerana anda berdua x pernah putus menyokong dan x pernah berputus asa dengan anakandamu ini ..

39 comments:

  1. yelah kak.mesti hepy bila dpt masak utk anak kan.zahrein tu ckp apa kat kakak dye tu? hehe

    ReplyDelete
  2. Semoga akak sabar dan tabah..

    anak akak memang berselera makan sejak kecik ke?anak sy tak berapa nak makan lah pulak..hehe

    ReplyDelete
  3. selera sungguh anak2 mkn... airtangan ibukan.. kalau anak2 suka makan of course la kita sbg ibu rasa gembira...

    ReplyDelete
  4. tak kesah apa pun permintaan yg penting deap makan dgn penuh berselera suker kan!!

    ReplyDelete
  5. tak kesah apa pun permintaan yg penting deap makan dgn penuh berselera suker kan!!

    ReplyDelete
  6. akak, bykkan sabar ye kak...
    teruskan berdoa agar akak diberikan kesabaran utk meneruskan kehidupan yg penuh berliku ni...

    akak kena kuat demi anak2 tau!!

    ReplyDelete
  7. akak pandai masak..tgk pun tau sedap

    ReplyDelete
  8. sedap nampakkkk smua makanan tu... tetiba rasa laparr tau.... hmmmm apa yg sayu kak ida ? insya allah.. semoga kita semua kuat menempuhi ujian dan dugaan dlm rumahtangga... cabaran dan dugaan dah mjadi asam garam dlm kehidupan berumatangga kan kak ida...

    *pndai2 jer zte ni kasi nasihat kt org hehe.. jgn marah kakak :)

    ReplyDelete
  9. geijo tu ape kak?
    kdg2 demi org yg tersayang msk memasak ni yg xtahu jd tahu sbb nk beri yg terbaik utk mereka...
    lin plak klu ank2 request biasanye lin akn ckp mcm ni" ibu dh msk yg akk nak, jd blajo lah rajin2...nnt ibu msk yg len plak" he he he...

    ReplyDelete
  10. tabah&kuat ya kak..insyaallah ada jln keluar setiap masalah itu.

    kita sbg ibu kalau boleh nak adakan itu ini utk ank.asal ank happy dah cukup bahagia :)

    ReplyDelete
  11. demi anak-anak..InsyaAllah tak akan terputus rezeki itu...

    ReplyDelete
  12. ieda..macam tu lah kita ni sebagai mak kan..semua permintaan anak2 kita nak tunaikan.

    ReplyDelete
  13. geijo tuh aper yer kak?

    ReplyDelete
  14. sedap tgk depa makan.....semangat nak memasak punkan...:)

    ReplyDelete
  15. kak ieda..sedapnye lahai kuey teow kak ieda tuh..kak ieda nak anak pmpn x?..hehe..

    ReplyDelete
  16. Gambar 2nd last tu ieda... nampak sangat dia kata pada si kakak "ibu masak sedaplah kak, lain kali suruh ibu masak macam ini lagi ye"....

    Khusyuk si kakak tak toleh lagi hihi...

    ReplyDelete
  17. kak...el x mkn lagi ni..sian bebeno dah ni..tgk menu2 tu lapar giler dah ni..kak tulun saya kak.tulun poskan semua menu2 ni kat saya SKRG!!!!

    semoga akan tabah menhadapi apa jua dugaan ok..el tahu akk mmg kuat :)

    ReplyDelete
  18. kak...bestnye makan2..heheheh..

    hurm, sue mendoakan agar akak sntiasa diberi kekuatan utk tempuhi sgla dugaan.

    ReplyDelete
  19. sedapnye kak...lagi sedap tgk dieorg mkn berselera kak.....aduh, keriuk2 perut lieya ni hihihihi

    ReplyDelete
  20. Ya Allah kak..
    Seronoknya tgk anak2 akak makan..
    Elok bersusun duduknya kak..
    Sejuk mata hati nengoknya..
    Teringin nak tgk Aqil Naim menyelit diantara diorg kak..
    Huk3!!!

    ReplyDelete
  21. smga akak tabah..setiap ujian yg allah bagi..mesti ade hikmah nya..:)

    ReplyDelete
  22. bkn main seronok nmpak ank akak mkn.. tp betoi kan, kita akn rs smngat nk msk bila tgk ank2 berselera mkn ;-)

    ReplyDelete
  23. alahai berseleranya semua mkn. huhu. mesti sedap ibu masak kan? hehe.

    ReplyDelete
  24. Seronok tgk dorang makan ☺☺☺

    ReplyDelete
  25. saya doakan akak bahagia selamanye ye
    :-)

    kak, ttibe baca entry ni rse sedey jek
    sbb saya ni jarang sgt masak
    kesian dkt hero2 2 org tu..huhu

    ReplyDelete
  26. Seronokkan tgk anak2 mkn....Semoga Ieda redha dan dpt menerima ketentuan Allah terhadap kita,Allah syang pd umatnya tu yg dia beri ujian kpd kita...

    ReplyDelete
  27. lapar la.. tgk anak2 akak makan, sedap2 belaka...nyum2!

    ReplyDelete
  28. mak aiii!!!bestnya dorang makan!

    ReplyDelete
  29. sodap nyer dorang mkn...kalau anak berselera kita semangat nak masak..moga2 rezeki kita tak putus ye kak dan anak2 dapat mkn utk membesar..

    ReplyDelete
  30. seronok tgk anak2 makan berselera kan kak...

    sedihlah pulak kak...apa2 pun munna harap akak keep strong ye...

    ReplyDelete
  31. anak saya paling suka kuewtiaw.... :)

    ReplyDelete
  32. jangan sedih2 ye kak. sabar dan tabahlah hendaknya.

    ReplyDelete
  33. wah..tengok anak2 akak makan, dkna pon terus terliur

    ReplyDelete
  34. berseleranya tgk anak2 ieda makan....jangan sedih2 tau tabahkan hatimu yek...amin..

    ReplyDelete
  35. alaa ni yg nk tumpang makan ni.......

    ReplyDelete
  36. Sayu je saya baca entry kak ieda ni... Semoga akak tabah ye kak... Demi anak2! Cry a river, build a bridge and get over it! Saya percaya akak mampu hadapinya...

    ReplyDelete
  37. Tengok anak akak semua berselera hihihi

    ReplyDelete
  38. Sukanya tengok anak2 makan dengan berselera..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...