Friday, March 23, 2012

BIDADARI suami menanti disana


salam semua

ketika dari alam akhirat lagi roh dimasukkan semula ke jasad. sewaktu di alam syurga, jasad roh adalah yang terbaik dalam semua perjalanannya. tubuh dan wajahnya lebih cantik dari bidadari, jika roh itu wanita, … dia menjadi ketua bidadari kepada puluhan, ratusan dan ribuan bidadari milik suaminya. (tiada apa yang perlu ditakutkan dengan poligami, di syurga kita berkongsi bukan dengan satu, dua atau tiga wanita, tetapi paling sikit 70, malah isteri suami di syurga sentiasa menjengokkan wajahnya ke dunia melihat bagaimana kita melayan suaminya di dunia ini,..masyaallah, tapi kita masih ego menyangka suami itu milik kita dan mengatakan orang ini , orang itu perampas..dan kalau kita isteri terkemudian pula sibuk membanggakan diri serta mengata2  isteri pertama tak pandai menjaga suami dan bagai,…masyaallah, bidadari ALLAH, isteri2 suami di syurga pun menggelengkan kepala,..)


tak perlu diambil kira,..kalau baik kita syukuri , kalau buruk kita sabar menghadapi,..
namun, yakinlah, ALLAH tak pernah menzalimi,..
apa yang kita beri , itulah yang kita terima kembali,.. insyallah.
lalu, jika kita beri kasih, kasihlah yang kita miliki kembali,.. malah kasih itu jauh lebih syahdu , lebih manis, lebih berseri,..
bukankah janji ALLAH , kalau kita beri satu keranaANYA, kita akan terima lebih,..jika kita mensyukuri nikmatNYA, kita akan  dapat lebih….?
janji siapa yang jauh lebih benar selain dari janji YANG MAHA MEMEGANG JANJI DAN TAK PERNAH MEMUNGKIRI,….:)

15 comments:

  1. sy harap dapat jd bidadari utk suami kat sana nnt..err tu pn kalo sy berkawin kat dunia ni la :)

    ReplyDelete
  2. masyaAllah sungguh indah sekali kehidupan di syurga tapi kita sering lupa dan lalai dgn kehidupan didunia yg sementara saja ni.tq sharing kak:)

    ReplyDelete
  3. nak jadi bidadari kat dunia ni pun, banyak sangat cabarannya...

    ReplyDelete
  4. As salam K.Ieda,

    Bila baca rasa jeles dgn gambaran bidadari di syurga buat suami kita tukan... Tp bila di syurga nnt, mmg xde dah perasaan jeles, dengki ape semua bagai ni... Seronok je nak share suami kita tu kan... Hrp2lah semoga kita semua bakal penghuni syurga dan menjadi ketua bidadari tu semua... ;) Amin~

    ReplyDelete
  5. moga dapat menjalankan kewajipan sebagai seorang isteri, ibu dan anak dengan baik

    ReplyDelete
  6. semoga kita semua menjadi isteri di kalangan bidari itu...:)

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum... mohon share ayat last. thanks kak

    ReplyDelete
  8. terpegun jap baca entry ni...
    kita manusia ni mmg selalu tamak..
    kalau boleh nk milik kita seorang..
    alangkah indah kalau hati leh redha seredha2nya...utk berkongsi kasih dgn insan lain... :)

    ReplyDelete
  9. tersentuh hati cik rose membacanya...apa yg terjadi Allah sudah atur semua perjalanan hidup kita...

    ReplyDelete
  10. semoga segalanya dipermudahkan

    ReplyDelete
  11. memang di syurga adalah tempat untuk kita bersenang lenang di sana... semoga kita semua dapat berjumpa lagi di syurga.... Tapi masih menaip depan pc tak kalau kat sana yee?...

    ReplyDelete
  12. NAK JADI BIDADARI SUAMI DUNIA DAN AKHIRAT....

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...