Saturday, March 17, 2012

BERHATI - HATI dengan tanda HALAL


salam semua

hurmmmmmmmmmmmmmmm apa kata anda ??
tapi rasanya x der di malaysia kann .. cume pelik macam mana boleh ada 50% HALAL disitu !!! adehhhhhhhh

zaman skrg kena hati2 sgt .. dimana2 kita pergi , kalau boleh make sure apa yg kita makan dan nak makan ada tanda HALAL sebenarnya , kalau x ada .. x yahlah nak cuba2 yee .. khuatir akan mengugat keimanan dan menyesongkan akidah kita .. dah sah2 HARAM kan .. huhuh

ps : letihnyaaa akak baru selesai menghadiri majlis kawin adik ipar ( lelaki ) akak .. 2 hari berkampung dirumah sebelah hubby bersama biras2 akak .. macam2 yg dilakukan , maklumlahhh mak dan ayah mertua akak dah tak der , so bila ada adik sebelah hubby kawin , memang kami2 biras perempuan lah yg akan mengelolakan dari awal sehingga akhir ... alhamdulillah majlis berjalan lancar , walau letih syukur akak puas sbb semua perisapan dari awal sehingga akhir berjalan lancar dengan kerjasama semua ipar2 dan biras2 akak .. akak ada ramai biras .. sbb adik beradik sebelah hubby semua lelaki , dari 14 org 2 sahaja perempuan .. so sure uolss dpt bayangkan kan ;)) , nanti akak update kisah majlis perkahwinan ini

8 comments:

  1. Kak, takde jumpe lg maggi gitu kt Malaysia...
    Sah! Haram kite memakannya...

    Kak, blah hubby saya mak hubby dah takde, adik bradik hubby ada 7 org, Alhamdulliallah, semua muafakat, tapi de 'bradik tiri' yg tu susah nk coperate... Moga Allah beri kebahagiaan buat kite smua Amin........

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye dikk ...
      dulu masa mula2 kawin , kami biras2 nie susah sikit nak sesuaikan diri , sbb adik beradik hubby semua usia setahun je tenggangnyee .. kira semua nie lebih kurang same je usia .. nak panggil adik salah , kakak pun salah ..
      skrg alhamdulillah .. walau kami perempuan , x leh elak dari mulut yg omeh kan .. tapi muafakat tuu membawa berkat rupenya ekeke ;)
      insyaallah emme .. biarlah kita mengalah , kerana ada hikmahnyee kan ;)

      Delete
  2. hihi..sengal gak 50% je halal.haha.patut tulis 50% haram.

    kak,jat bleh bygkan ramainya.hihi

    ReplyDelete
  3. banyak logo halal yang diperagui

    ReplyDelete
  4. Boleh pulak mcm tu. 50% halal. Tu klu yg jahil agama kompem beli tu. .sbb ada halal jg. Mcm2 la sekarang ni. . Ada ja cara org2 tertentu nak merosakkan akidah/ agama.

    ReplyDelete
  5. MasyaAllah.. ada jugak macam gitu.. 50% halal.. eeee teruknya...

    ReplyDelete
  6. kalau 50% halal dah sah2 la jatuh haram dah...ishhh..macam2..

    ReplyDelete
  7. 50% halal? camno tu..huhu.pening kepala..hiks

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...