Tuesday, March 27, 2012

ARTIS sasaran mereka ~ RUMAH MAWI DICEROBOH


salam semua

haa takut je dgr berita nie semalam .. sib baikkk x terjadi apa2 yang lebih buruk kan .. mujur juga dia x apa2 kan semua ahli keluarga mawi nak2 baby baru dia cahaya malaika .. huhuhu skrg nie perompak dah macam target rumah2 artis aje .. agaknye sbb mudah koot .. mereka nie bukan selalu ada rumah kan .. 
apa2 punn diharap keluarga mawi tabah dan bersabar atas ujian allah ini . Rumah besar sangatttttttttttttt koot :))


DIROMPAK...kediaman Mawi di Bangi Golf Resort yang dimasuki perompak.

KAJANG: Juara Akademi Fantasia ke-3 (AF3), Asmawi Ani atau Mawi hanya memikirkan keselamatan bayinya, Cahaya Malaika yang berusia sebulan sebaik dikejutkan perompak yang mengacukan parang ke mukanya.

Dia yang baru melelapkan mata sebaik tiba di kediamannya di Bangi Golf Resort, di sini, pada jam 2 pagi semalam selepas menyertai Konsert Jelajah Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2011 di Pasir Gudang, Johor, bimbang empat lelaki bersenjatakan parang itu mencederakan anak sulungnya itu.

Bagaimanapun, Mawi berkata, dia bersyukur apabila melihat perompak terbabit tidak mengapa-apakan anaknya yang tidur nyenyak.



Menceritakan detik cemas itu, Mawi, 31, berkata, empat lelaki warga asing terbabit dipercayai memecah masuk banglonya melalui tingkap tepi yang tidak mempunyai gril selain menggunakan tangga untuk memanjat pagar.

Menurutnya, dalam kejadian jam 4.30 pagi itu, dia, isteri, Nor’Ashikin Rahmat, 32, atau Ekin serta ibu mentuanya, Fatimah Saad, 55, tidur sebilik manakala nenek mereka, Salmah Sahan, 77, berada di bilik sebelah manakala seorang pembantu rumah di tingkat bawah.


sesetangah perompak melakukan perkara2 diluar batasnya bila nyawa menjadi galang gantinya , mgkin mereka x dpt apa yg mereka nak kan .. nie dikhabarkan MAWI kerugaian RM 10 ribu .. huhuhu haaaaa puas hati perompak itu agaknyeee .. 
biarlah dia ambil duit kerana wang boleh dicari tapi bukan nyawa kan ...

17 comments:

  1. mudah btol dorg nak cari duit kan..merompak je....

    ReplyDelete
  2. Sakit hati bila dapat tahu kebanyakan jenayah dilakukan oleh org luar...

    ReplyDelete
  3. ngeri baca news mcmni.

    semoga kita semua sentiasa dijauhi perkara2 tak diingini mcmni.

    ReplyDelete
  4. kesian mawi dan keluarga, tulah dia nak amik duit amiklah yang penting nyawa tidak melayang..malam tadi saya susah nak tido tetiba rasa takutla pulak..

    ReplyDelete
  5. yg penting nasib baik dorang tak ape apekan baby tu..geram bkn ape dulu umah wardina pun org asing gak wat keje..ni pun sama..adohai...

    ReplyDelete
  6. nasib baik takder aper2 kita pun kener berjaga2 kan kak... risau gak kekadang kejadian macam ni berlaku kiter tak terduga...

    ReplyDelete
  7. perghhhh rumah mawi..rumah mcm ni lg penyamun aim nk rompak..dia thu msti byk brg berharga kn..cantik giler rumah mawi..tulah seb baik tk diculik ke anak dia..kalo sy lg risau anak dr harta bnda..

    ReplyDelete
  8. slm takziah buat dorang skluarga..
    smoga tabah hadapi ujian nih..

    ReplyDelete
  9. takutkan... moga jgn jd perkara mcm ni...:(

    dgr berita perompak tu dah kena tangkap... biar kena hukuman yg sepatunya...:)

    ReplyDelete
  10. syukur tiada kemalangan jiwa...kenapalah tak pakai grill or security..

    ReplyDelete
  11. bab2 merompak ni mmg seram.. kdg2 nk tido mlm pun x lena.. pantang ada bunyi sikit mesti jaga..

    ReplyDelete
  12. yeah!!kaya..kaya kita rompak rumah MAWI..agaknye tu lah kata2 perompak bila dpt RM10k tu kan,,seb baik tuan umah sume selamat ..risau jgk ni sbb kat tmn sy pun sedang menjadi2 kes merompak ni..

    ReplyDelete
  13. seb baik mawi dan family tak diapa2kan...itu yg lebih bernilaiii

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah...mereka sekeluarga selamat...

    ReplyDelete
  15. nsb dorg xda pe2 kan... bahaya lah sekarang ni..

    ReplyDelete
  16. manusia semakin berani kan...

    ReplyDelete
  17. mungkin dia orang aim dah lama ni. tu yang blh senang2 je masuk rumah mawi tu.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...