Monday, March 5, 2012

anak-anak sembahyang BERIMAM



salam semua

hari sgt2 lah penat .. rasa malass nak online sebetulnyaa .. mood x der sungguh dengan kerja2 yg x pernah habis .. nak cerita jadi letih .. x der ideaa semua ada .. sedih .. piluu semua bermain dlm minda akak skrg nie .. tapi x layan sgt sbb risau nanti kerja lain pula jadinya .. soo akak tawakkal .. redha dan banyakkan istiqfar dengan allah .. allah maha mengetahui .. biar org buat kita .. kita jgn balas dengan kejahatan pula .. words yg selalu akak ingat .. huhuhuh ... dlm minggu nie memang akak sgt2 sebuk , nak2 akan berlangsungnya fiesta konvo di UCSA ... 

sampai office macam2 kena fikir dan buat .. kebetulan pula minggu depan 12 mac ada periksa final .. huhuh sungguh2 mencabar kesabaran ..
welll dah nama pun kerja kan .. mengeluh x ada guna .. hanya sabar .. dan sabarrr ... tapi mulut dan tangan nie nak jugak tulis kat sini ekekek .. ok2 lahhhh tak mo melalut dah panjang2 nie ..

nie nak cerita pasal anak2 akak yg sembahyang beriman dengan ayah mereka magrib tadi .. sejuk mata hati akak memandang .. mereka jarang juga dpt beriman dengan ayah mereka .. sbb hubby akak selalu lambat naik .. biasanya mereka sembahyang sendiri .. tapi kali nie ayah mereka ajak sembahyang bersama .. hurmmm sukelah mereka .. nak2 si zahrien tuu .. adehhhhhhhhh lucu pula akak .. 


 mula2 sembahyang nampakkk sgt2 teraturr aje anak2 akak nie .. nak2 zahrien tuu ekkeke .. ;)


 masa nongeng tuu dah nampak lain macam je dia .. hurmmmm ...

 kan dah cakap .. ekekkeke dia dah buat dahhh ;))

last2 dia habis dulu sebelum orang lain .. ekekkeke anakkkk oh anakkkk ..
siap tunggu ayah dan kakak2 dia layiee .. adik nak salam nie ..ekekkeke

harap2 bila di lentur begini , biarlah sehingga membawa ke dewasa .. insyaallahhhh .. ok lahh mood akak nak bercerita panjang pun x der .. huhu penat bercampur macam2 .. nak bukak mata punn susah dah akak nie ekkeke .. tapi still nak update dan BW umah kawan2 yg setia menemani akak di blog akak nie .. sorry lah sgt2 yee adik2 .. kawan2 dan kakak2 semua .. minggu depan , insyaallahhh akan stabil balik ;)

26 comments:

  1. hehe comel je :) xpela blaja ckit2 lama2 boleh la tu :)

    ReplyDelete
  2. Beriman?? rasanya BERIMAM... :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekekke .. jaja terbaik lahhh ..
      kalau x tegur tadi .. sure akak x perasan layie tau dik
      TQ ;)

      Delete
  3. ye la ieda...sejuk hati nengoknya...

    ReplyDelete
  4. melentur buluh biarlah dari rebungnya...alhamdulillah:)

    ReplyDelete
  5. jangan lepas ni solat tak pakai baju mcm ayah pulak..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulahh ekekek
      setakat hari nie dia memang x suke kalau x pakai baju ..
      insyallahhhh ;)

      Delete
  6. comel gambar ni.. :)

    akak,nanti akak emelkan kat sy eh...pasal herbalife tu...heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok dikkk insyaallahh ..
      leh bagi akak email adik tak ?? ;)

      Delete
  7. ololo comel jer zahrain tu..samer la ngan anak sayer...mula ok pastu main tolak2 ngan abangnyer...pastu biler kiteorang dah tahiyat akhir dedua duk diam2 takut kener marah...

    ReplyDelete
  8. tengok budak sembahyang hati kita sejuk. zahrien dah cam spesis Firdaus : )teringat nak ajar firdaus sembahyang dari sehari ke sehari tergendala.

    ReplyDelete
  9. Heheh alhamdulillah sejuk perut ibu tgk anak2 solat, tapi dalam pada ngelat tu bagus jugak si zahrein ni nk jugak bersolat kan kak

    ReplyDelete
  10. insyallah... lebtur buluh biar dr rebungnya..sng dibentuk kan.. sama la mcm asya.. tiap kali solat..msti ikut..walau tunggang terbalik pon...

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah kak..mudah2an...
    seksi nya tuan imam...hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa tulah .. asal malam seksi macam nielah ekkeke
      kalau siang pandai lak pakai baju kannn ;)

      Delete
  12. hikhik..kelakarlah boy akak ni.
    x pelah..nnti lama2 dia yg jadi imam pulak..

    ReplyDelete
  13. bagusss...sejuk hati..kalo dpt selalu mcm ni satu family....lebih baik...

    ingatkan apalah solat beriman...ruper2nya solat berimam ya kak...

    ReplyDelete
  14. ekekek tulah .. akak silap tulis dikk
    pagi nie baru perasan sbb ada blogger yg tegurrr ekekek
    kelam kabut sgt buat entry ;)

    ReplyDelete
  15. Lama-lama dia akan biasa ieda... jangan marah tapi tunjuk dengan baik. Dia belum faham tapi bila dah selalu akhirnya akan jadi kebiasaan...

    ReplyDelete
  16. sejuk perut ibu yg mengandungkan ank2 nih..
    yg si adik x blh bla..hehhehe..same jg mcm ank intan yg lelaki tuuu..

    ReplyDelete
  17. alahai zahrien... mula2 mmg camtu kan kak. dah lama2 nnti dia kan lebih faham n boleh ikut dgn tertib... suka tgk dia pandai ikut ayahnya solat!

    ReplyDelete
  18. sejuk hati kan tengok anak2 cam nie..

    ReplyDelete
  19. Zahrien..zahrien..xpe kak, kecik lg, lucu plk tgk..sekbek kakaknya xikut serta...haha

    ReplyDelete
  20. kak..kak "cuti" ke masa ni?hihi

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...