Monday, March 5, 2012

AJOI oh AJOI ~ coca cola


salam semua

aduhhh ada yg monday bluess ke ?? huhuu ok2 kalau gitu meh kite layan si ajoi nie ..aduhaiiii ajoi oh ajoi .. padan mukee muahhahah



Ajoi bila dah kawin dan ader anak…
Di tengahari yang panas mendidih, Ajoi menyuruh anaknya yang baru darjah dua pergi ke kedai berhampiran rumah semi-D nya.

Ajoi : Naaaak, sini jap.

Anak Ajoi : iyaa abahhh

Ajoi : amik duit ni pastu kamu pergi belikan coca-cola di kedai depan sana ya, 1 untuk mama, 1 untuk abah, 1 adik dan 1 untuk kamu, berapa semua coca-colanya sayang?

Anak Ajoi : (menjawab dgn muka jujur) Mmm.. 3 abah

Ajoi : Ah..aper la kamu ni. Abah ulang balik ya.. 1 untuk mama, 1 untuk abah, 1 adik dan 1 untuk kamu, berapa semua jumlah coca-cola nak kena beli?

Anak Ajoi : 3 abah.

Ajoi : Aduihhh budak ni, macamana dia sekolah ni? Kamu kat sekolah tak belajar ker? 1 campur 1 pun salah???

Cengginih….1 untuk mama, 1 untuk abah, 1 adik dan 1 untuk kamu, berapa semua jumlah coca-cola nak kena beli? (Ajoi mula hangin satu badan)

Anak Ajoi; 3 abahhh…(mulai menangis)

Ajoi : (Ajoi tak tahan, sambil cubit pipi anak dia) Berapa semua coca-cola!!!!?

Anak Ajoi : (sambil menangis kesakitan) semuanya 3 abah, kerana saya nak Pepsi…..!


apa moralnya disini ??? ;)

29 comments:

  1. adoiii kak..tersembur falsya pagi2 nengok gambo tuh..seksi gile..hahaha..

    ReplyDelete
  2. Itulah abah tak kata kamu pun juga beli satu coca-cola...

    ReplyDelete
  3. hahahahahhahahahahahahahahahahaahaha
    guling2 gelak sorang2 kat sini ngeee

    ReplyDelete
  4. Adoii, sakit perut gelak.

    kain kali jgn ajar ank minum minuman berkarbonat. huhu.

    ReplyDelete
  5. anak ajoi ni lurus sangat orangnya..haha

    ReplyDelete
  6. miss communi.lah nie.....sian anak ajoi...

    ReplyDelete
  7. wakakaka...aku tak menahan tgk gambar tu kak...

    geli ketiak aku tgk...haha..

    ReplyDelete
  8. Lorr..sian ank tu tak psal2 kena cubit..huhu..ckp biarterang la moralnya kan kak?huhu

    ReplyDelete
  9. haha adoii miscommunication lah pulokkk! =.=

    nk copy eh dialog tu..hihi =)

    ReplyDelete
  10. Hik3!!
    Lain kali tanya dulu anak tu nak minum apa..
    Bukan main suruh je.. Hik3!!
    Lawak2!!!
    Happy Monday kak.. ;)

    ReplyDelete
  11. haha...terkena jugak si abahnya...kihkih

    ReplyDelete
  12. Muehehehehehe...Ajoi oh Ajoi...

    ReplyDelete
  13. adoi tak menahan tgk gmbrnya tu hehehhee

    ReplyDelete
  14. hahah..
    lain orang lain citarasa..heheh

    ReplyDelete
  15. hihihi jawab jujur pun kena marah ;P

    ReplyDelete
  16. Alahai..ciannnyaa.. kena cubit ngan abah yer.. hehehhe

    ReplyDelete
  17. mana boleh minum coca cola. hehehe...

    ReplyDelete
  18. haha..gelak baca kisah ajoi ni..
    seksi sungguh gambar tu..;p

    ReplyDelete
  19. hamboi..tutup mata jap..hihihi

    ReplyDelete
  20. adoii cekci mekci hehe...

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum Ieda

    he he....

    ReplyDelete
  22. hahahha ajoi nak pepsi la abah, klakar.

    ReplyDelete
  23. alahai, cian nye Ajoi...

    lawak tpi ada makna ni kak... iyelah, kena tanya anak2 betul2 kan jgn marah sesuka hati jek...huhu

    ReplyDelete
  24. abah minat coke,belum tntu anak minat sama O.o

    ReplyDelete
  25. ieda itu ke rupa ajoy yang sebenar .akaklah yg suka pepsi tu, akak memang tak suka coca cola: )

    ReplyDelete
  26. hehe.. sian anak ajoi. tak pasal2 kena marah sbb nak pepsi n takmo coca cola.

    ReplyDelete
  27. hahahahahha..sian anak ajoi.. gamvar tu seksi siutttttttttt

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...