Tuesday, March 20, 2012

ADAKAH kebetulan ?? ~ KATE MIDDLETON


salam semua

dah lama x dgr cerita pasal Kate Middleton the royal Duchess nie kan .. ;)
baru2 nie baca kisah dia dalam laman web US weekly .. kelakoor lah pulak kan .. kebetulan atau disengajakan nie ;)

Kate Middleton Wears Mom's Blue Dress For 

Her First Speech!



Like mother, like daughter.

When Kate Middleton arrived at the East Anglia Children's Hospice (EACH) at the Treehouse center in Ipswich on Monday morning for her first ever public address, royal fashion fans were shocked at the Duchess' fashion choice.
 
The 30-year-old's cobalt blue Reiss dress (from the label's 2008 collection) came straight from her mother's closet, and Kate even styled it the same way: with black pumps, a thick belt and matching clutch.

Carole Middleton wore the look to Ascot back in 2010, pairing the outfit with a feathered fascinator 

It's not the first time the Duchess has recycled an ensemble. The white Reiss dress she wore in her official engagement portrait made an appearance on Canada Day and she often swaps clothing with her sister Pippa.

ahahahah ingatkan orang2 biasa je suke tukar2 baju ngan adik beradik .. rupenya royal duchess punn same , baju mahalll koot .. ekekekke .. akak kalau baju x lah koot , tapi tudung tuu ada juga suke tukar2 ngan mak dan adik beradik .. tapi tidak lah selalu kan ;) adehhhhhhhhhhhhhhh

25 comments:

  1. aku suker kaler tu santek!!

    ReplyDelete
  2. keh keh keh ...rajin betul dieorg ni sekodeng pic lame kan kak...asal boleh nakjadi kan isu...ala takpe laa baju recycle pun...tetap cantik!

    ReplyDelete
  3. kaler tu memang shantik siot.

    ReplyDelete
  4. alamak, tapi cantik je, dua2 pun cantik, suka sangat tgk dia

    ReplyDelete
  5. bgus ni kak..kira dia tak suka membazir..hehe

    ReplyDelete
  6. heheh..intan selalu jg tukar2 tudung n baju..time anak dara dulu..skrang dah kawin kurang sikit..sbb dah dok bjauhan kan.. ;)

    ReplyDelete
  7. mungkin itu tanda dia terlalu sayangkan maknya... hehe...

    ReplyDelete
  8. kami adik beradik 4 org umur lebih kurang.. 4 pompuan.. kdg2 tukar2 baju.. syok.. takyah la beli bj baru byk2..hehe

    ReplyDelete
  9. tak la kate ni membazir kan duit rakyat negara die dok byr cukai tu ... dari isteri2 pemimpin kite handbag kemain byk bertukar ikut warna bj .....ceit

    ReplyDelete
  10. ema balik kampung pakai baju mom jer..

    ReplyDelete
  11. asal masih cantik dan boleh dipakai boleh jer recycle baju ni..hehe

    ReplyDelete
  12. heheh..takde salahnye pun..lagi bagus takde pembaziran..cuma orang² je suka wat isu kan kak ieda :)

    ReplyDelete
  13. rasanya kate middleton ni tgh dlm proses kempen utk elakkan pembaziran. kalau betul dia ada niat nak kempen macam tu, saya sokong. :)

    ReplyDelete
  14. Nice ada keserasian dan persamaan..

    ReplyDelete
  15. okaylah tu. mesti sbb baju tu cantik....

    ReplyDelete
  16. Alin selalu ngan adik beradik jek..kalau ngan mak..baju sudah konpem x muat..tudung selalu gak pinjam2..hehehe

    ReplyDelete
  17. tp siyes baju tu santek sgt
    kak, saya ngan kakak ngan mama mmg jenis pinjam2 baju
    hehee sbb size lebih kurang jek

    ReplyDelete
  18. biasalah tu..tukar2 baju...kita dulu pun pernah jugak pakai baju mak masa muda hihihi

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum Ieda

    orang terkenal
    semua diperatikan...

    ReplyDelete
  20. NASIB BADAN MUNNA BESAR KAN...TAKDE NAK TUKAR2 PAKAI DGN ADIK BERADIK YG LAIN

    ReplyDelete
  21. Pengajaran buat isteri pemimpin kita jangan dok mwmbazir duit beli sampai berjuta...

    Ratu pun boleh syer...

    ReplyDelete
  22. kalau kat kampung slalu pinjam tudung mama ja..hahahahaha

    ReplyDelete
  23. ok apa...
    alaa2 vintage :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...