Tuesday, February 21, 2012

simpel & mengenyangkan di PETANG HARI


salam semua

ya allah letih betul 2-3 ari nie .. balik kerja terkejar2 semua .. dengan rutin kerja2 di office dah mula bertambah , nak2 pelajar UiTM akan final exam 12 Mac ini , Majlis Pra Konvo UCSA pula 10 Mac ini .. huhuhu tuhan sahaja yg tahu betapa kalut nya akak kerana semua benda kena buat SEGERA .. surat menyurat , ketidakhadiran pelajar lagi .. aduhhhhh kalau diberi peluang x nak dah duk dalam AKADEMIK nie .. tapi apakan dayaaa .. dengan senyumannn ku lakukan juaaaaaaa ngeeeeeeeeee ;))

yelahhh sampai x der masa akak nak tekan publish entry2 akak huhuh .. nak BW lagilahh , maaf lahh kawan2 semua .. harap semua paham situasi akak yg bekerja dengan universiti nie .. huhuhu .. hati dan semangat kena kuat .. bila tiba saat2 genting macam nie .. bulan budak nak periksa dan daftar nie .. memang lahhh , masa betul2 mencemburui akak .. huhuhu  walau macam mana sekalipunnn memang kena senyummmmmmmmmmm  ..  kena ikhlas kann , baru allah permudahkannn .. subhanallahhhh

ok lahh malas nak cerita pasal kekalutan akak nie .. jom sama2 jamu mata , akak buat dinner utk anak2 petang tadi .. balik aje .. bahan semua dah ada .. terus bersilat akak di dapur , menyediakan menu yg simple2 sbb dah jemu makan nasi putih lauk pauk kan .. soo buat aje nasi grg dan mee lidi grg nie .. sudahhh simple aje .. bukan ummi akak x masak .. tapi akak saje nak ubah selera .. huhuhu , kata ummi dalam penat2 tuu buat gak .. haaaa yelahh nak makan punye pasal kann .. duk campak2 je dah jadi macam nie ekekekek :)



mee lidi agak pedas .. ekekek x sedar taruk lada agak banyak .. nasi grg ok .. nak2 akak ubuh kicap sikit .. hurmmm nasi grg nie laku dulu .. ;)

minum tea O aje petang nie .. ok lahh , janji tekak lajuu .. dah makan nie mata muleelahhhhhhhhhh ngantukk sgt2 .. tambah lak keletihan , tapi ummi akak dah ajak ke masjid di bandar .. katanya ada program baca yassin dan tahlil ... hurmmmmmmmmm nak gi jugak lahhh walau mata dan badan sgt2 penat ..

ok lahhhhhhhhh seee yaaaaaaaaaaa

ps : dah rasa lak lapoor bila tgk pic2 nie .. huhuhu baru kuar meeting .. aduhhhhhhhh fenin kepala ..

22 comments:

  1. huhuhu eida masih dalam pantang..xleh makan mee lagi....

    ReplyDelete
  2. keje ofis mmg never ending sgt meletihkan..samlah kita kak..

    sy kalau malas masak mee gorenglah menu yg dipilih sbb senang ;)

    ReplyDelete
  3. haish..dah lama kak tak makan mee goreng ni..

    ReplyDelete
  4. Owh.. keja kat UiTM rupanya.. saya student UiTM.. hehe.. erm, walaupun pedas tapinampak menyelerakan... :)

    ReplyDelete
  5. Dulukan kerja, bw boleh later-later... hehehe.. :)

    ReplyDelete
  6. semua pun peberet tina hehe

    ReplyDelete
  7. sedapnya...munna suka mee goreng yg pedas2.....

    ReplyDelete
  8. mee lidi tu cemana ye?/tak pernah tengok pulak.mcm mee kuning yg basah tu ke??

    ReplyDelete
  9. same menu la kiter akak
    ai pow bikin nasik goreng jer ngeeee

    ReplyDelete
  10. sibuk2 pun makan penting kan kak..hilang stress tgk makanan sedap hehe

    ReplyDelete
  11. Simple2 pun masak utk anak2 dan keluarga puashatikan.. janji kenyang.. :)

    ReplyDelete
  12. Pehh menelan airliur saya menengoknya kak, kene plak ngan teh tu dapnya

    ReplyDelete
  13. saya tak pernah makan mee lidi...kesian kan? eheehehe

    ReplyDelete
  14. cian keja ngan pelajar ni biasalah kalut sikit. sedapnya ieda, sama plak menu nasi goreng tu ngan cik ina.

    ReplyDelete
  15. Saya pon dah rasa lapar balik bila nengok makanan2 nih.

    ReplyDelete
  16. mee goreng ni simple2 pun sedapkan kak...nomi pun suka layan mee goreng klu dah x lalu nak mkn nasi bagai....hehe

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum Ieda

    tengah nyam nyam ni...he he

    ReplyDelete
  18. menu best tu..eina pekena malam tadi, tp beli je kt gerai sini..sbb takde stok mee..tp nak makan mee..hehe~

    ReplyDelete
  19. fhm sgt kalo situasi cam tu kak
    el sini pun beh kurang gak..kalo time student peksa..jenuh bz tp nak release tesen sggh gak bw hehehe

    terbaek menu tu kak

    ReplyDelete
  20. nasik grg. nak nak nak :)

    ReplyDelete
  21. Baru tgh hari td pekene mee goreng mamak...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...