Saturday, February 25, 2012

QUEHTIAW HONG KONG ~ ibu dah boleh niaga ! ahaksss


salam semua

alhamdulillah petang2 nie settle dinner kami utk malam nie .. anak2 , suami , ummi , ayah dan nenek dah makan siap2 .. kali nie akak buat quehtiaw kungfu lak .. ahhahaha dah bosan makan nasi selalu kan .. soo tgh ari tadi semua mengosongkan perut masing2 .. tepat jam 4 petang akak melompat ke dapur ngan ummi .. macam biasa , ummi membantu memotong bahan2 ..

 akak pula biasa lah jadi chef yg x  ada tauliah .. main campak2 mengikut citarasa tekak .. sambil2 kerling pada buku resepi kegemaran ummi akak .. hurmmm nanti akak tepek pic buku resepi tuu .. buat masa nie masih RAHSIA .. ahahhaha ..


 Quehtiaw HongKong versi akak .. penuh dgn sayur .. buat sendiri kan .. so kena puas hati .. kalau makan di kedai , ciputtt je sayur dia .. siap pesan sayur lebih barulahhh dpt lebih .. ;) 


macam biasa anak2 akak yg memang xcited bab makan .. siap puji2 layie .. cakap ibu masak lebih sedap dari kedai .. ye keeeeeeeeeee ?? ahahahha bodek nak makan lebeyy lahh tuu ... x herannnn ibu tau ... muhahhaha .. siap angah cakap " ibu , kita leh bukak kedai depan umah ibu " 



paling x tahan bila mr hubby buat thumbs tuu .. adehhh maluuuu akak ekekke, kalau tgk hubby tu sebenarnya baru bali dari pasang barang .. naik2 je ke rumah dia dah terbau bau2an yg sedap .. terus tanye akak masak ape .. hurmmmmmmmmm x yah cakap lahh sbb anak2 dah cakap .. dia terus je duduk nak makan, x sabar katenyaa ...

yelahh hubby akak nie bukan senang nak buat muka puas hati macam tuu .. dia memang dah lama suh akak buat quehtiaw hongkong nie .. duk ashik makan kedai je .. haa sekali akak buat .. PUAS HATI katanyaaaaaaaa .. alhamdulillahhh , syukurr bila anak2 dan suami suke .. mak ayah dan nenek lagilahh x cakap ape2 punnn senyap menikmati .. masin tawoo x tahulahh .. 
kalau senyap tuu ok lah kan ;))


sambil tersenyum ku mengucapkan

 " syukur atas nikmat dan kesempatan yg kau berikan ini ya allah ... aminnnnnnnnnnnnn"


ps ; sorry salah nama lak quehtiaw akak nie kekekek bukan kungfu tapi hongkong daaaa muhahhaha ;)

11 comments:

  1. memang hebatlah akak..saya nengok ni pun berselera tau tak..

    ReplyDelete
  2. nak tgk kitab ajaib akak tu, sesiapa ada kitab akak tu sure leh masak sedap gak heheh.. actually air tangan tu..

    kak,saya dah pasang header, berseri skit blog saya :))

    ReplyDelete
  3. Teliur nmpk tau.. Ada lagi tak hihi nak cikit :)

    ReplyDelete
  4. Wah! sedap tu! akak first time makan kue tiow kungfu kat kedai..sedap jugak sebab akak memang suka kue teow..hari ni akak buat mee goreng mamak.

    ReplyDelete
  5. untung suami akak..haha

    ReplyDelete
  6. dush sedapnye..akak buat errah rasa nak makan malam ni jer..harus ke kafe jap lgi n orderr kueyteow kungfu ni

    ReplyDelete
  7. salam ieda..mmg sedap tu,bkn mudah HB nak kasi thumbs tu..hihi

    ReplyDelete
  8. Hong Kong ker Kungfu ker, tetap sama pada I. Memang paberet!

    Tapi kali nak bukak kedai depan rumah, soh bebudak tu jaga, kita bimbang orang belum datang beli, depa dah makan dulu. hehehehehe

    ReplyDelete
  9. hehe..sedaplah tu kan..khusyuk je makan...

    kagum dgn akak ni..selalu masak2 utk keluarga..yana ni jarang2..malunya dgn kak ieda...

    ReplyDelete
  10. salam...

    tak pernah makan lagi ni...tapi boleh cuba buat lah nanti..

    ReplyDelete
  11. seronok lihat famili makan masakan kitakan..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...