Monday, February 27, 2012

PUDING ROTI LAICI ~ ermm nak lagi !


salam semua

ini kisah minum petang kami  .. asal nye banyak sgt pilihan dari anak2 .. ibu buat ini .. ibu buat itu .. hhuhuhu yg mana satu .. bila tanye hubby lagilah pulak , siap dia tgk pic dulu mana yg nampak menaik .. ahhahah sib baik yg menarik tuu senang nak buat .. agak berbeza sbb kali nie akak buat ada ubuh laici ... ha 1st time buat nie .. jadi try lah buat , sibbb baik jadi .. ekekke .. 

cuma kalau dulu akak buat semua bahan2 akak blend dan tuang je dlm acuan yg dah sedia roti dan bahan2 lain tuu .. lepas tuu terus bakar .. kali nie dlm resepi tuu suh akak rendam dulu bahan2 nie dengan roti yg siap di koyak selama 1 jam .. masa tuu akak x tunggu sejam dahh .. 1/2 jam jeee dah tuang dlm acuan .. ekekek x sabor sebenarnyeee ..




bila tgk masa nie , baru kuar dari oven kannn .. x sabor2 nak makan .. cantikkkkkkkkkk je .. geram pun adee 


akhirnyaaaaaaaa taraaaaaaaaaaaaaaaa .. dah jadi .. siap dihidangkan .. x tunggu sejuk lama2 .. anak2 dah mengelupur nengokkk kan buah laici tuu ekeke


close up sikitt .. kasi sakit ati uolsss ekekke eh eh eh ape beza pic nie ngan atass erkk ekekke  ..  sowi2 ... nie special buat hubby akak .. balik2 dari buat kerja terus tanye .. jadi tak puding yg abang nak tuu .. ekekkek sabor je lahh mauu x jadi .. ahahahah x jadi punn akak buat jugak bagi jadi .. ;)

syukurrr .. bila dah makan semua .. anak2 suh buat layie .. haaaaa kalau nak buat kena tunggulah ujung minggu ... kali nie kita buat resepi lain lakk k ;))

27 comments:

  1. wah.. sedap ni kak.. terliur dh saya ni..

    ReplyDelete
  2. sedapnyer beb resepi please.....

    ReplyDelete
  3. akak!! saya tgh puasa ni...hadoi la hai...

    kejam!!

    ReplyDelete
  4. Perghhhhhh!!
    Memanggggggg sakit hati ku kak..
    Uwaaaaaaaaaaaaaaaaa!!
    Nak!!!

    ReplyDelete
  5. Nak sikit, resipi please ☺☺

    ReplyDelete
  6. mmg cantik nampak puding roti akk tu..nyumss terasa cam dekat jer sy nak capai mkn ;P

    ReplyDelete
  7. Pernah buat puding roti camni tp Hb ngan anak2 xsuka makan.Jadinya xpernah buat lg..:(

    ReplyDelete
  8. perghhh... terliur melihatnya kak ieda.....

    ReplyDelete
  9. Wow!...sedapnya puding roti..

    ReplyDelete
  10. cdapnyer..untung hubby aakak..huhu

    ReplyDelete
  11. KALAU MAISARA SUKA MAKAN MACAM ANAK2 EIDA MESTI SAYA PUN RAJIN MEMASAK...
    TAPI MAISARA MEMILIH SANGT...
    TU YANG MALAS NAK MASAK TU..

    ReplyDelete
  12. wahhh sedapnye akk..dah lame benor sye x buat puding roti nih..alahaiii..nasib la sye xpuasa harini mcm wahida..klu x dah terliuq dah

    ReplyDelete
  13. sedapnya puding laici,rajinnya Ieda masak....

    ReplyDelete
  14. aikss..baru nak perang lemak di perut...tup2..digoda dengan puding roti lakkkk..huhuu

    ReplyDelete
  15. slam ieda...peberet ank2 akk tuh puding..booking sepiring ye..

    ReplyDelete
  16. ssl buat PR time org btandang k rmh je...ank2 n hb t. mkn ...prefer mknn bgoreng. yg hairannya, klau org bg bleh mkn pulak, tensionnn

    ReplyDelete
  17. sedapnyerrrrrr/.
    bla nk ajk lya mkn skali?? hik2

    ReplyDelete
  18. IEDA... orang rajin memang selau dapat makan sedap.

    Sebab tu Kak Azie tak pandai-pandai buat sampai sekarang. Sebab malas belajar. hehehehe

    Btw, sirap warna coklat tu air gula merah kah?

    ReplyDelete
  19. izan tak pernah buat lagi yg letak laici ni kak.. mesti sedap sgt ni sampai kena buat lagi kan...

    ReplyDelete
  20. Tliur tgk akak...penat sy scroll tp hampeh xde pun resipi...huhu

    resipi plzzz....

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...