Saturday, February 4, 2012

PUDING ROTI akhirnya berkuah !!



salam semua


akhirnya akak buat jugak puding roti nie bersama kuah .. ekkeke sebelum2 nie kan pernah akak cakap akak x pandai buat kuah dia kan .. padahal mudah gile2 ... ekekek malas nak pikir kan .. tapi petang nie terfikir lak nak buat .. ahahhaha , jadi terjadilah kejadian membelek resepi di dalam tenet nie .. hurmm akak kan jenis yg masak x der resepi2 nie .. main campak2 , tgk jadi hahahah .. ngeeeeeeee .... ok lah maleh nak citer panjang .. jom layan pic .. 

resepi kuah kastard puding roti adalah dari SINI


 jgn malu jgn segan .. jgn ketawa .. ekekeke kenapa puding ku jadi begini .. haa nie sebab tersalah set kepanasan atas oven .. adehhhh macam mana boleh silap .. konperm ada org usik ekekke ...
tapi jgn risau kerana hasilnyaaaa sgt2 memuaskan hati ...





v





v





v






v




tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


close up sikit .. kasi sakit ati ekekekke ;) perghh ngan lelehan kuahnye .. akak buat x terlalu manis .. ummi akak cukup suke .. hurmm alhamdulillahh anak2 dan hubby toksah cakap lahh kan ..  okey lahhh selamat menjamu mata ...


18 comments:

  1. sakit hati tengok...dah lama mama errah xbuat ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat lepas nie errah .. ;) senang sgt2 ..

      Delete
  2. Replies
    1. aloor ciann nye mak yong sorang nie ..
      nanti D .. ieda ke sana kita buat dirumah D ..
      alamak x malu jee .. org x jemput dtg umah ekekke ;)

      Delete
  3. saya cukup suka dengan Puding roti berkuah ni.. nak buat sendiri tak reti.. tahu makan je.. hikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu akak pandai makan jugak .. tapi sejak anak2 suke ..
      dan selalu request ... akak belajar buat tuu pun agak2 aje bahan2 dia .. sbb dah biasa buat kan , x der sukatan punn

      Delete
  4. garing skit pun sedap..terliur pulak..nape tak kongsi resipi sekali

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekek macam biasa suri , ieda punya masakan jarang ada resepi .. selalu tu main campak2 aje .. x pandai nak tulis lagipunn ;)

      Delete
  5. kuah dia senang kan..saya kalau buat memang selalu mesti buat kuahnya kak..

    ReplyDelete
  6. nak buat jugaklah kak ieda.. izan ni dok tangguh2 je nak buat. nak2 plak yg berkuah tu... sedapnyaaaa!

    ReplyDelete
  7. sedapnya berkuah yea :)

    ReplyDelete
  8. Ohhh teruja dan tergamam tengok kuah dan puding yang menggoda tuh!

    ReplyDelete
  9. memg nampak sedap kak.. tp bila la gamaknya ena ni nak mencuba.. ish ish ish.. malunya..

    ReplyDelete
  10. kalau bab makan,xde yg x sedap akak..hihihi

    ReplyDelete
  11. suka tgk yg meleleh dari luar kek2.makes it a 100 times more yummmmmylicious sbrnya dari pandangan mata.hoho

    ReplyDelete
  12. kak..sedapnya..saya dari dulu nk buat tp tak terbuat2 lagi..

    ReplyDelete
  13. kak..sedapnya..saya dari dulu nk buat tp tak terbuat2 lagi..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...