Thursday, February 23, 2012

PERGINYA DI JEMPUT ke syurga


salam semua

hati menjadi sedih dan sayu bila membaca kisah dari awal sakitnya adik Faris Nur Daniel yang mengidap sejenis penyakit Hemophagocytic Lymphohistiocytosis, HLH ringkasnya ( barah darah ) ..
 lebih menyentap jiwa bila mendapat khabar kanak2 ini telah di jemput ilahi pagi ini pada jam lebih kurang 10.18 pagi .. meremang bulu roma dan bergenang air mata tatkala membaca rentetan kisah sedih arwah adik faris ini .. sebenarnya akak baru juga mengetahui kisah adik ini melalui rakan2 di pejabat .. baru 2 hari .. dan akak juga mendoakan buat arwah semoga cepat2 sembuh .. namunnnnnn allah maha berkuasa ..

anda semua boleh membaca rentetan kisah adik malang ini sehinggalah dia menemui yg esa di blog 

MAZIDUL ini



alfatihah buat si kecil ini ... SYURGALAH tempat mu wahai anakku ...

adik Faris Nur Daniel

Hanya semangat dan ketabahan dimiliki kakitangan Standard Chartered itu dan isterinya, Zuraine Mohamad, menjadi pasak utama kehidupan keluarga. Sesungguhnya bukan mudah berhadapan dengan kenyataan. Anak kesayangan mereka, dahulunya ceria sejak dilahirkan, kini kaku terbaring tanpa menunjukkan sebarang respon.

"Jika Allah lebih sayangkan Faris, saya reda dan rela berbanding melihat keadaan dia sekarang, menderita kesakitan. Doktor melaporkan, paru paru Faris sudah tidak mampu mengembang dan mengempis secara sempurna manakala seperti Mazidul tengok dua hari lalu, hanya 48% daripada udara dari mesin oksigen masuk ke dalam tubuhnya," jelas Sham.

petikan : blog mazidul


semua pic kredit : mazidul 


"Salam Mazidul, Faris telah pergi buat selama-lamanya. Mohon maklumkan kepada semua, wang sumbangan telah mencukupi untuk menjelaskan bil hospital'
AL FATIHAH  

23 comments:

  1. al fatihah
    alhamdulliah sudah terhenti derita arwah...pastinya rohnya aman di sana...tanpa ada dosa sedikit pun..menunggu ibu & ayah di jannah nanti....

    ReplyDelete
  2. hi kak ieda..;)

    menitis air mata falsya baca story pasal arwah adik faris nie..xsanggup nak tgk gambar arwah..al-fatihah..

    ReplyDelete
  3. Al-Fatihah.....
    Allah lebih menyayanginya,beruntung ibu dan ayahnya kerana anak itu akan jadi ahli syurga....

    ReplyDelete
  4. TETIBA AIR MATA SAYA MENGALIR KAK baca entry ni..saya cuma terbayangkan kuatkah saya kalau semua ni terjadi pada saya..byangkan lah lahir dlm keadaan sihat dan membesar depan mata dgn sempurna tiba2 terbaring kaku menderita menanggung kesakitan..al fatihah...

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  6. dia pergi juga akhirnya.moga dpt membawa ayah dan ibunya ke syurga juga.amin.perginya menamatkan beban kesakitan dia kan kak.sian sgt2

    ReplyDelete
  7. al fatihah, moga dia aman di sana

    ReplyDelete
  8. alfatihah, tak boleh auntie tatap wajahmu sayang, tak boleh ditahan2 lagi airmata ini, yang pasti di syurga tempatmu...berbahagia dan tenanglah kamu dengan aman di sana anakku

    ReplyDelete
  9. alfatihah
    moga arwah tenang disana
    dan keluarga arwah tabah dan tenang menerima pemergian arwah

    ReplyDelete
  10. t.tahan tngok gmbar mata arwah yg bgenang tu....al fatihah

    kita juga akn mnyusul nnti...

    ReplyDelete
  11. hampir nak menangis, sedih kak... hati sape tak sebak, tatkala menatap wajah sayu arwah adik faris ini, Alfatihah......

    ReplyDelete
  12. Baru terbaca semalam.. belum sempat nak bersedekah... jadi sedekahkan al-fatihah... sebaya atikah, air mata mengalir juga hari ini...

    ReplyDelete
  13. syukur dia pergi ngan aman..dr dia menderita sakit mcm nih..Allah lebih syg kan dia kan kak..

    ReplyDelete
  14. SEDIH SANGAT KAN KAK IEDA BILA BACA KISAH ADIK FARIS NI.... LAGI2 BUAT KITA IBU YG ADA ANAK JUGA....

    AL-FATIHAH BUAT ARWAH.... BERAKHIR SUDAH PENDERITAANNYA SELAMA 23 HARI

    ReplyDelete
  15. samalah..el pun sebak bc kisah adik faris ni kak...
    penderitaannya sudah berakhir..smoga arwah tenang di sana...

    tulah el pun berfikir cam mn kalo kita yg adap ni..ya Allah x sanggup rsnye...

    ReplyDelete
  16. al-fatihah...
    tak sanggup saya nak baca blog mazidul.... tengok gambar anak kecil yang comel tika dia sihat, kemudian tgk gambar yang air matanya bergenang, terasa sebak sgt!

    ReplyDelete
  17. al-fatihah...
    tak sanggup saya nak baca blog mazidul.... tengok gambar anak kecil yang comel tika dia sihat, kemudian tgk gambar yang air matanya bergenang, terasa sebak sgt!

    ReplyDelete
  18. al-fatihah..berlenang air mata saya tatap wajahnya :((

    ganjaran syurga untuknya

    ReplyDelete
  19. masa saya baca cerita dia minggu lepas kat blog mazidul memang saya menangis la.sedih sangt.tempatkan diri kita kat tempat ibu bapa dia.cemana ye kita nak hadapi.rasanya nak makan pun tak selera dah..
    alfatihah untuk adik faris..
    Allah lebih sayangkan dia.

    ReplyDelete
  20. Al-Fatihah utk adik faris..
    Allah lebih sayangkan dia...

    ReplyDelete
  21. x mampu nk baca dan tgk gambar ni lama2...huhuh

    ReplyDelete
  22. Inalillah.. sebak membacanya.. semoga arwah tenang di sana..

    ReplyDelete
  23. Al-Fatihah.. semoga arwah dicucuri rahmat.. pg td dh baca kt blog mazidul.. memang sedihkan kak.. bergenang air mata sy..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...