Tuesday, February 7, 2012

pekan SEHARI pelbagai RASA


salam semua

biasa2 ari sabtu akak , akak dan ummi akan ke pekan sehari di sini .. dan disini juga banyak dijual pelbagai barang2 keperluan harian masyarakat di pekan ini .. kira sgt2 popular lah .. dari sayur2an , ikan sehinggalah ke pakaian dan tudung juga ada dijual .. ha uols ingat tak entry akak berkenaan orang asing yg berniaga di pekan sehari disini .. 

hurmm kebanyakan dari mereka adalah orang2 dari kemboja .. nak tak nak beli juga , lebih2 lagi mereka banyak menjual kain2 dan tudung ... so memang orang2 tempatan disini x ada pilihan yg banyak dari membeli dari mereka ini ..

sebelum keluar ke pekan sehari , teringin lak nak enterpreme gambar baru akak .. ekekke kalau uols perasan akak pakai cermin mata baru tuu .. nak kata baru sgt x lah .. baru 2 bulan akak beli , menggantikan yg lama yg dah patah huhuh .. ok tak ??

keadaaan di pekan sehari .. ini bahagian pakaian bundle .. semua ada dari pakaian bb sehingga ke orang2 tua .. murah2 .. sehelai rm 1.00 - rm 5.00 , boleh tahan .. kena pandai cari dan belek lahh ;)

ini paling x tahan .. kebetulan akak dtg hari tuu ada org jual udang galah dan udang anak dara nie .. huhuh sekilo rm 30 - rm 40 uuuu .. ada berani .. ini baru naik dari menjala .. ;)

 
ikan ada .. buah2an sehinggalah ada yg menjual itik ekekek

macam2 ada kan .. fenin kalau pusing satu tempat nie .. nie akak x pergi ke bahagian kain nie .. x tahan , panass dah masa nie .. kalau nak ke bahagian kain , kena gi awal2 pagi .. baru sedap nak membelek dan membeli .. ;)

24 comments:

  1. gi sini mmg best jamu mata..

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. alamakk ciannye makyung sorang nie ekeke
      ada D ... macam2 ada .. kalau D dekat , sure suke kesini ;)

      Delete
  3. wahhh udang2 ngan ikan2 tu nampak sedap giler.

    suka masak tu kalau ade duit lebih sbb banyak resipi boleh digunakan...hehe XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah , masa nie tgh fresh layie .. seram nak beli ada 2 ekjor tuu sekilo .. kalau rm 30 sekilo 4 ekor 60 koot huhuh

      Delete
  4. wah mmg meriah la pekan sehari kat tmpt akak...


    p/s : akak nampak muda laaa dalam pic atas tue...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tkasih dikk .. muda x mudee dahhh 4 tahun layie meniti 40 huhuhuh

      Delete
  5. sedapnya udang galah , dh lama tak pekena :)

    ReplyDelete
  6. memang meriah je nampak pasar sehari ni...nama lagi sehari kan???ahaha

    ReplyDelete
  7. matahari naik cepat..kna kua awal lah kan kak..heehee

    ReplyDelete
  8. sy pernah pegi situ,mmg rambang mata la beli tudung..hehehe

    ReplyDelete
  9. eh.. dah berwajah baru la.. kira Queen masuk rumah baru la ni yer.. nice!

    ReplyDelete
  10. wahh macam best..siap jual itik.hihihi
    dah lama tak g pasar pagi.hihihi

    ReplyDelete
  11. pewitt spek baru!manis wajahmu sis..suka tgk

    akak..itik tu baiknyer duk dlm bakul.ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekek TQ sis ..

      tu lahh x kuar pun dikk , di umpan kangkung ;)

      Delete
  12. *nuff sekarang ni memang berat nak bagi be...
    saya pun bulan ni baru dapat 2.
    bulan lepas dapat 2 jugak..
    dah tak meriah sangt ..
    cer try hantar tiket tanya nuff

    ReplyDelete
    Replies
    1. uhuhuh dah try D ... jawapan macam biasa suh update servey ..
      entah ape2 berapa kali nak update agaknyee huhuh

      Delete
  13. wah! cantik spek baru..org yg makainya pun sweet! udang tu fresh woo!

    ReplyDelete
  14. stylo la spek baru tu beb!nmpk muda ieda pakai..hehe

    ReplyDelete
  15. cantiklah spek akak tu :-)

    seronoknya... saya kadang2 je g tempat camgini.. bkn pe, ada ank kecik ni susah nak membelek lama2..hihii

    ReplyDelete
  16. sama la sis. yang jual kat sini pun kebanyakkannya kemboja.

    ReplyDelete
  17. kalo kat tempat akak, akak suka pegi pasar malam, selain dijual ikan n sayo, yang tak tahan tu bila tgk tudung cantik2, setiap minggu pegi mesti ada gak pasang niat dihati nak beli tudung..hehehehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...