Monday, February 6, 2012

MISKIN ayah kerana ANAK ~ JOE Jackson


salam semua

kesian sebenarnya ngan bapa mendiang raja pop kita nie .. hidup dlm kemiskinan rupenya .. anak2 semua popular .. tapi still x dpt bagi kesenangan kepada ibu bapa .. huhuhu harap2 kita x jadi macam tuu .. kita sayangkan ibu dan bapa kita sehingga ke hujung nyawa .. kalau boleh berikan lah mereka kebahagian sehinmgga ke hujung nyawa mereka ..

jgn disia2kan mereka .. jgn kecilkan hati mereka .. berikan mereka keselesaan semampu kita .. insyaallah semoga kita sebagai nak mendapat keberkatan dari allah yg maha esa .. aminnnnnnnnnnnnnnnn

 
WALAUPUN raja pop dunia, Michael Jackson telah meninggal dunia pada tahun 2009 lalu, namun, populariti dan harta peninggalannya yang ,melimpah ruah itu sudah tentu mampu menanggung seluruh kaum keluarga penyanyi itu.

Namun ia bukanlah seperti yang dianggap kerana bapa penyanyi kesayangan ramai itu, Joe Jackson dilaporkan kini menjual minyak wangi murah di sebuah pusat membeli belah di Las Vegas.

Malah menurut portal Dailymail, Joe bukan menjual barangan itu di pusat membeli belah yang elit dan sering dikunjungi para selebriti Hollywood tetapi hanya berniaga di sebuah kios kecil yang kawasan sekitarnya tiada pengunjung. Gambar Joe yang diambil oleh TMZ itu menunjukkan dia menguap mengantuk kerana tiada pengunjung.

Foto Joe Jackson yang diambil dari jauh oleh TMZ.
 
Keadan ini pastinya amat menyedihkan apabila seorang lelaki yang telah membesarkan Michael Jackson, La Toya Jackson dan Janet Jackson sehingga ke puncak kejayaan akhirnya terkandas di sebuah kios kecil, berniaga demi meneruskan kehidupan.

Tidak seperti keluarganya yang lain, sejak dahulu lagi Joe bukanlah seorang yang suka tampil di khalayak umum, tatkala di saat kejayaan mahupun kematian Michael, lelaki ini lebih senang merendah diri.

sumber ; mstar


pelik kan .. mana perginya duit2 mendiang raja pop kita nie errkkk .. bukan ke banyak x terkata ... x kan x mampu nak menyara kehidupan ibu bapa dia .. sedih je bila baca .. dan adik beradik micheal tuu .. janet dan la toya .. haaa aper cerita .. hurmmm agaknya itulah yg allah nak tunjuk bahawa kesenangan dan kemewahan bukan terletak pada wang ringgit .. huhuh


10 comments:

  1. kesiannya... harta segunung pun tak mampu nak senangkan bapanya sendiri kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah duk fikir , sian ayah dia meniaga sampai ngantuk2 huhuh

      Delete
  2. pengorbanan ibu ayah tiada bandingan....

    ReplyDelete
  3. Sedeynye....nape dia xdapat harta peninggalan MJ erk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu yg pelik
      bukan main banyak harta dia
      ke banyak dihabiskan pada anak2 dia .. huhuh
      x kan x der langsung buat ayah dan ibu dia hurmmmmmmmmmmm

      Delete
  4. ke adik beradik dio yg lain dah sapu semuo kekayaan MJ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hurmmm ada kemungkinan @ entahlahh
      macam pelik je kan dik ;)

      Delete
  5. harta jatuh kat anak2 dia kot...siapa penjaga waris until anak2 besar dia la yg makan lebey

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa betul2 akak rasa macam tuu jugak sbb dia ada lantik pewaris
      utk jaga harta dia sehingga anak2 besar kan
      selagi tuu sesiapa x leh amik ..
      haa ye .. ye ... sebab tuu

      Delete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...