Saturday, February 18, 2012

mee hun & cucur biasa2 ~ DSAI di pekan


salam semua

pagi2 nie x der idea nak makan ape .. soo akak teringat nak buat jemput2 biasa nie dan mee hun grg .. jadilahhh simple2 macam nie anak2 ok je , suke je makan .. ;) , xceli pagi nie dah bagun lewat sebenarnya .. mlm tadi kami pulang lewat , 

akak , hubby , ayah , ummi dan 2 mak saudara gi dgr ceramah dari DSAI uuuuuu .. dia dtg pekannn ... ramai betul org yg dtg mendengar amanat dari dia .. syukurrr  .. x sangka sgt2 .. akak lak dpt duk depan sekali .. depan dia tuuuu .. aduhh macam x percaya leh tgk DSAI dekat2 .. teruja .. paling best hubby akak dpt bersalam dengan dia .. perghhhhhh ... nyesal lakk x bawak dslr akak tuu huhuhu ...

Sekatan jalan raya yang dibuat polis trafik sehingga lima kilometer menghala ke markas PAS di Pekan malam tadi berikutan Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim mengadakan ceramah membuktikan Umno-APCO semakin takut dengan bayang-bayang sendiri.

Anwar sendiri yang terpaksa menggunakan motosikal milik penduduk tempatan untuk sampai ke tapak ceramah, berjaya melepasi sekatan jalan raya sebelum sampai di tempat ceramah, terlewat kira-kira 20 minit seperti yang dijadualkan.

Jurucakap polis Pekan tidak dapat dihubungi bagi meminta komen alasan di sebalik sekatan jalan yang hanya menyusahkan rakyat untuk bergerak di sekitar kawasan tersebut.
 
petikan : DISINI

seyesss kesiannn kat DSAI 

ok lahh malas tull nak berceloteh panjang2 kan .. sila jamu mata lahhh ;))




oh yaa .. ermm akak satu family memang suke makan mee hun @ mee grg dengan cili sos thai nie .. alhdmulillah sejak kena sos thai nie .. dah jadi pilihan kami dan anak2 .. sedap kan .. kalau grg sosej ke , nuggets ke , keropok lekor punn sedap kalau makan dengan sos nie .. ;)


11 comments:

  1. kat Permatang Pauh, Zwan selalu dok jumpa DSAI.. HEHE

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Ieda

    cuba terjah blog ni

    http://addin77.blogspot.com/2012/02/kantoi-rupa-rupanya-peserta-demo-ni.html

    ReplyDelete
  3. plan asal nak buat makaroni bakar, tapi kepala asik berdenyut2 dari semlm, malas nak masak apapun, pagi ni akak beli nasi lemak n lontong aje

    ReplyDelete
  4. 2 menu tu wajib msk waktu ari mggu...mmg febret weolz...then el suka mkn mehon goreng tu ngan sos cili..sos cili ape pun layan sedap tul ahaks

    tp sejak2 ni el sllu buat homemade roti canai..tu abg danish dok mtk2..w/pun pun x serupa roti canai kt luar..tp sedap gak ler muahahaha

    ReplyDelete
  5. rugi tu kak tak snap gambar..hehe

    ReplyDelete
  6. kan best kalau kita berjiran..elekekek

    ReplyDelete
  7. bestnya kak.. bihun tu nmpk sedap..

    ReplyDelete
  8. sos cili life terbaek: )


    ieda jemput jamu mata je ke? makan tak de, tedapnya.

    ReplyDelete
  9. cucur yg simple tapi sedap..memang akak selalu buat juga

    ReplyDelete
  10. selamat menjamu...menyelerakan.....


    keropok lekor sha lebih suka dgn sos keropok lekor tu sendiri....

    tapi sos thai ni mmg umppp...kalo kfc pun pilih yg ni..apatah lagi di rumah....

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...