Sunday, February 5, 2012

masak kicap , masam rebus mentimun & mempelam lemak


salam semua

hidangan semalam .. hari nie baru siap .. x sempat nak snap layie ekekke .. semalam , arinie dan esok umah akak ramailah sikit orang sbb adik lelaki akak balik dengan adik ipar dia .. hurmm bila ramai2 nie masak pun simple2 jugak ekekek bukan ape .. idea nak masak sedap2 nie selalu x ada .. tanye SIL nak masak ape .. dia tanye kite lak ekeke .. 

jadi kalau ikut akak .. simple2 macam nie jelah .. janji sedap dan licin semua .. hurmmm alhamdulillah masak kicap nie , sesiapa pun suke .. x kesah ikan ape kan .. janji kena ngan ramuannye , pasti layannnnnn  ;)

 masak kicap ikan kerisi , segar2 lagi ikan nie .. tapi mahal uuu sekilo rm 10 ...

 asam rebus mentimun masak .. hurmm kegemaran nenek .. sblm2 nie ada akak masak tapi x amik lak pic ... kali nie enterpreme lahh ;)

 ada lauk pasti kena ada ulam nyeee .. mentimun pilihan kami ..

 kebetulan ke pekan sehari pagi2 tuu kami beli mempelam lemak nie .. hurmm sedap2 .. lemak2 gituu .. ;)

ini sahaja hidangan akak tghari semalam .. jadilahh .. nie sekali makan lahh makan ramai2 .. ikan cencaru kukus tuu x cukup sebenarnya .. lepas habis kami grg telur dadar pula utk anak2 akak .. mereka makan kemudian .. x muat meja ekekek ...

uols dah makan tghari lom ?? amacam percutian uolss , duk umah jugak ke macam akak ?? huhuhu ada plan nak lepak TC je malam nie ngan adik beradik .. makan ikan bakar .. hurmmm ok lahh dari x buat ape2 kann ;)



12 comments:

  1. Salam ziarah, terlior tgk lauk...

    ReplyDelete
  2. Wahhhh sedapnya, sib bek baru pas balik Dari makan kenduri hihi

    ReplyDelete
  3. wahh sedap nye gambo close up..tp saya dah lunch td..alhamdulillah dah kenyam :)

    ReplyDelete
  4. akak,nak resipi yang ikan kicap tu bley?sy try masak asyik fail jer... :'(

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Ieda

    pagi tadi berarak keliling taman...he he

    Salam Maulidur Rasul

    ReplyDelete
  6. menu yang pasti buat kita tambah nasi lagi dan lagi dan lagiiii!!!

    ReplyDelete
  7. kami selalu asam rebus tu guna sulur keladi..sedap menu akak,kecur air liur hihihi

    ReplyDelete
  8. arini balek umah smpena cuti maulidur rasul..letih skola tp tolong mama kat dapo itu nikmat. mama masak asam pedas, ikan goreng, syur taugeh goreng tiram. sgt terharu makan dgn family. oowwhh love is every where ^^

    ReplyDelete
  9. takde budu ke...?hahha

    ReplyDelete
  10. alaaa..terliur tgk mempelam lemak tuu.. sukaaa sangat..

    ReplyDelete
  11. cuti kali ni akak dok umah je, jadik nurse layan adik. syukur adik dah makin ok, hari ni buat nasi goreng ikan bilis aje utk bebudak bertigas ni

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...