Wednesday, February 8, 2012

MAHAL oh MAHAL ~ ferarri aku .. aku ke ??


salam semua

huuhu kalau tgk kereta memang canggih .. x terbayang @ termimpi nak beli  .. sooo tgk jelah .. bagi pengemar kereta memang sgt2 bertuah kalau berhasil mendapatkan kereta ini .. ;) kira kereta paling mahal lahh nie

pic google

LONDON: Sebuah kereta Ferrari dijual dengan harga 20 juta (RM100 juta), menjadikannya kereta paling mahal di Britain. Ia satu daripada 39 model kereta siri 250 GTO yang dibuat dari 1962 hingga 1964.

Kereta berkenaan dipercayai dijual oleh pengumpul kereta Ferrari, Jon Hunt yang membelinya pada 2008 dengan harga 15.7 juta, rekod dunia ketika itu. Hunt yang mengasaskan agensi hartanah Foxtons sebelum menjualnya dengan harga 370 juta pada 2007, menjual Ferrari buatan 1963 itu pada harga 20.2 juta, mencatatkan keuntungan sebanyak 4.5 juta dalam masa hanya tiga tahun.

Kereta yang bernombor plat 5095 itu dilengkapi enjin V12 dan mampu mencapai kelajuan 287 kilometer sejam.

Harga baru kereta itu pada 1963 ialah 6,000, sama harga dengan sebuah rumah berkembar pada 1960-an. Ferrari 250 GTO itu kini adalah kereta kedua termahal di dunia selepas kereta Bugatti keluaran 1936 yang dijual pada harga 26 juta pada 2010. 

- Agensi

tapi kan .. beli kereta mahal2 buat ape .. kalau duit banyak baik buat makan2 yg sedap2 .. hari2 makan sedap .. haaa @ kalau kita orang islam sedekah lahh kepada yg x mampu tu kan .. ramai fakir miskin diluar sana yg masih menagih simpati dlm kehidupan kita .. tapi tulah , kalau orang islam .. kalau org2 asing nie ada ke mereka fikirkan itu semua .. 
silap haribulan kereta jadi macam nie .. huhuhhu

the most expensive Ferrari car crash in the world


21 comments:

  1. fuyoo, kalaulah dapat hehe, berangan je lebih

    ReplyDelete
  2. fuh kak...terjejes2 air liur nengok kan regenyeeeee......

    ReplyDelete
  3. tak nak la habis duit untuk beli kereta untuk bergaya..banyak lagi keperluan lain..dan ramai lagi yang perlu dibantu..kan??

    ReplyDelete
  4. I ada lamborghini lagi.....tapi tumpang gambo jelah hehe.....phengsan tngk rega

    ReplyDelete
  5. merah mmg sinonim dgn ferrari...
    =D

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Ieda

    dapat bergambar dah kira ok...he he

    ReplyDelete
  7. ferrasi ni mahal sbb laju n stabil..Betul tu buat apa beli kete mahal2..baik simpan duit or sedekah pada anak2 yatim ada jgk pahala kan..kan.. :)

    ReplyDelete
  8. ye la kak...rugi jer bila dh jadi mcm dlm gambar tu..

    ReplyDelete
  9. Saya dpt gak kak keta nie..cuma dpt bgambar jer! Eekekeke

    Tue la..ritu google, xcident plg mahal..perghhh!
    N tgk documentary psl owner keta nie suman yg plg tkut kalau xcident psl keta nie mmg lajusss gilosss...

    ReplyDelete
  10. Tak termimpi dek kakcik. :)

    ReplyDelete
  11. uhuhuhuu.. nanges la kalo keta mahal2 xcident plakk

    ReplyDelete
  12. telan air liur j leeee tgk rege ny :P

    ReplyDelete
  13. dapat beli berapa bijik rumah tu? hehehe

    ReplyDelete
  14. kete mahal mcm ni berbaloi accident macam dlm gambar tu orgnya tak mati pun. hehe..

    ReplyDelete
  15. tgk pic 1st tu memang kagum..
    tgk plak pic last tu..
    alamak!!
    pengsan!!! hik3!!
    pakai jer lah apa yg ada kan kak..
    ikut kemampuan.. hik3!!!

    ReplyDelete
  16. Itu doa ieda... dahlah mahal bukan main, sekali accident habis melayang duit... ruginya. Tapi dah nama pun kaya tak rasa.

    Kalau kakak baik beli tanah boleh buat estet beratus ekar...

    ReplyDelete
  17. ini kira duit dah tak boleh nak buat apa dah.. tidur atas duit.. tu yg jadi macam tu.

    ReplyDelete
  18. mahal betoi.. mmg xmampulak nak beli...

    ReplyDelete
  19. dpt naik dlm mimpi pun belum tentu kan..hehe...mahal ya ampun...hehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...