Wednesday, February 1, 2012

Keropok LEKOR ke LEKOQ


salam semua

ini kisah petang hari ahad yg baru lepas .. baru hari nie nak publish kan .. haa nasiblahh kan .. hurmm sebenarnya petang tuu akak dah plan awal2 nak ke kuala kemaman dengan kawan akak .. ada hal sikit disana .. dah terlanjur akak ke sana .. apa layie akak beli lah kopok lekuq nie .. haaa uols biasa panggil apa ?? keropok lekor ker kopok lekoq .. ekeke .. kalau akak same je sebutannye .. janji keropok kan .. hurmmmm akak beli x lah banyak  .. dalam rm10.00 baru  puas hati makan ..

kalau akak suke makan yg lepas dia rebus tuu .. lebih suke berbanding digoreng ... nie semua akak goreng utk anak2 di rumah .. alhamdulillah licin x sampai 5 minit , keropok lekor nie kalau ikan baru memang sedap .. terasa manis dia .. x leh cakap lahhh , bila tgk nie teringat masa akak beli keropok lekor di terengganu tahun lepas , dpt ikan buruk huhuhu , semua akak buang macam tuu aje .. :(



ini yg dah siap di goreng .. yg belum goreng akak x snap lah sbb dah habisss selesai masuk perut ekekek .. akak je yg suke makan .. anak2 suke yg dah grg .. 
ada juga yg akak beli keropok keping .. alhamdulillah semua puas hati .. :) nie buat minum petang sedap kannn ;)



20 comments:

  1. rindunyer nak makan kepok lekorrr

    ReplyDelete
  2. kepok lekor la kak..hihi..sedap makan panas2 ni..kat rumah errah hari2 duk makan,smpai dah naik muak..

    ReplyDelete
  3. KERPOK LEKOR TERENGGANU MMG SEDAPLAH KAK...BERBEZA DGN SINI

    ReplyDelete
  4. saya panggil kepok lekor kak..kepok lekoq tu mcm bunyi utara plk kan..kt kl ni kan kak tak jumpe la kepok yg kaw2..sume mcm tak cukup ikan jer..kalau balik kuantan saya suka beli kt kemaman..

    ReplyDelete
  5. ADA TAK ORANG YANG TAK MAKAN KEROPOK LEKOR..SAYA BELUM JUMPA LAGI..;P

    ReplyDelete
  6. apa jua nama tetap suka mkn ;) hehe mmg sedaplah kak kopok nih...kalau sy beli mmg sekali banyak sbb mkn biar puas :")

    ReplyDelete
  7. kemaman punya memang sedap...

    ReplyDelete
  8. baru je mkn keropok lekor semalam.. hehe

    ReplyDelete
  9. nak sikit...raso lama dah xmkn kopok lekor...huhu

    ReplyDelete
  10. fuhh sedap tuh..minum petang2 berangin air teh ,keropok lekoq cicah sos..fuh..nyum2..hihi

    ReplyDelete
  11. akak tayang gMbar keropok lekor buatkan saya lapar.. rindu nk pegi ganu lagi...

    ReplyDelete
  12. teringin makan... tdi blik kerja p cari... tp dh habis...... :(

    ReplyDelete
  13. aduhhhhh.. lapar kak.. lapar tgk kepok.. hehe..

    ena pun suka makna yg baru2 rebus tu.. sedapnya la.. pung suka beli kalo p area kemamam sana.. sedap!

    ReplyDelete
  14. saja je akak uji tekak adik kan?lama x mkn kepok lekor.nak cr ikan la mlm ni nak buat sket..terliurrrrrr

    ReplyDelete
  15. mak aih menggoda tekak nih..hehe close up lg tuuu..sedapnyeee

    ReplyDelete
  16. kiter gil kepok gotel/getel
    heheh

    ReplyDelete
  17. adeh, nampak sedap je kopok lekor nih. terliur lak memalam ni.

    ReplyDelete
  18. perghhh memang sedap tambah2 cicah sosnya :)

    ReplyDelete
  19. nyum nyum nyum,
    menyelerakan,
    adoilah,
    dah lah peberet wanie nie,
    hihihihi

    ReplyDelete
  20. Alahai, rindunye nak mkn kopok lekor... saya suka yg BTB punya dkat Kuala Terengganu... BTB tu Bukit Tok Bing...mmg sedap :) byk ikan dr tepung....kecur air liur...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...